субота, 2. април 2022.

Poslednja konjukcija Meseca


Kada je reč o karmičkim interpretacijama i analizama, nesumnjivo najznačajniju priču donosi poslednja konjukcija Meseca u našem horoskopu. 
Ona ne mora uopšte biti u dozvoljenom orbisu, čak i da je ta planeta udaljena nekoliko znakova od znaka u kome je Mesec i dalje predstavlja glavno sećanje za koje smo se vezali, koje i dalje projektujemo na neke segmente našeg života.
Priču poslednje mesečeve konjukcije imamo svi, razlika je u planeti sa kojom je Mesec gradio ovaj aspekt, jer nije isto ako je to Venera i Jupiter ili Saturn i Mars. 
Odgovor na pitanje koliko nam je bilo lako i da li smo bili uspešni u zadatku zavisi od položaja te planete i njenih aspekata. 
Poslednja konjukcija Meseca opisuje najvažniji dogadjaj prethodne inkarnacije, našu ulogu u njemu, situacije kroz koje smo morali proći, što sada jesu naša (najčešće potisnuta) sećanja, ali koja nas i dalje snažno vezuju za ono što se dogodilo, što se sada može projektovati kao neuspeh, poteškoća da se u nečemu ostvarimo, jer je potrebno da osvestimo ono na čega nas prošlost obavezuje. 
Poslednja mesečeva konjukcija može biti vezana za bilo koji životni segment, iako se najčešće misli da je u pitanju ljubavna tema. 
Ne nosimo svi jaka sećanja na neku ljubavnu priču, pa da je sada nastavljamo, na tako nešto u glavnom ukazuje Venera koja je iza Meseca ili planeta koja vlada četvrtim poljem (jer je to nekadašnje peto polje) ili šesto (nekadašnje sedmo polje).
Koliko je taj odnos bio kvalitetan zavisi od polažaja te planete i njenih aspekata, oni nam daju odgovor da li je postojalo nešto problematično, nešto što je onemogućilo da se ta veza razvije na pravi način i što sada magnetski vuče da se u isti odnos ponovo udje. 
Ukoliko je planeta iza Meseca Jupiter, po pravilu je to slika nekadašnjeg uspeha, lagodnog i srećnog života, karijernih postignuća, ukoliko Jupiter nije oštećen, jer u suprotnom predstavlja sliku nemoralnih dela, koristoljublja, problema sa zakonom. 
Saturn iza Meseca je jedna od najtežih pozicija jer u glavnom ukazuje na snažan dug, odnosno vezanost za dogadjaj u kome je osoba načinila odredjenu grešku. To je teret sa kojim se živi i sada, jer osoba nije preuzela odgovornost na sebe, što predstavlja krivicu koja nas može blokirati u mnogim stvarima. Kod nekog se može ispoljiti kao problem samopouzdanja i volje da se za nešto izbori, fizički/zdravstveni problem, nekvalitetni emotivni i porodični život, samoća.
Kada je Mars poslednja planeta sa kojom je Mesec gradio konjukciju, uglavnom predstavlja sećanja na borbu, bilo u objektivnom smislu u atmosferi rata i stradanja, tako i na osećaj težine života, nemogućnosti da osoba dostigne kvalitet koji želi. Ovo je i slika snažne i dominantne ličnosti, odredjenog autoriteta, koliko je svoju moć koristila na pravi način, opisaće pozicija Marsa. 
Sa Suncem priča je mnogo lakša jer se radi o benefiku, pa opisuje ljude na položaju, uticajne, koji su imali priliku da nešto važno urade, stvore, promene. To je takodje slika nekadašnje snažne ličnosti pozicije,uspeha, statusa. Aspekti Sunca opisaće na čega je osoba prvenstveno bila usmerena, da li su joj dela bila ispravna i da li je zbog toga sada nagradjena ili ne, što možemo zaključiti kroz povoljne okolnosti kroz koje sada prolazi. 
Što se Merkura tiče, on takodje predstavlja priču, odnosno zadatak koji nije bio težak. Osoba je bila usmerena na odnose sa drugima, na povezivanje, znanje, informacije. Može biti slika govornika, osobe koja je imala informacije od većeg značaja. Ukoliko su aspekti Merkura nepovoljni, opisuju problematične medjuljudske odnose, teške reči ili laži koje su nekada izgovorene, a koje predstavljaju uverenja i stavove koje osobu blokiraju da sada živi kvalitetno.
Planeta koja se nalazi iza Meseca je najupečatljivije sećanje sa kojim smo ušli u ovaj život, ono nas obavezuje da nešto ispravimo ili nastavimo, što već zavisi i od ostatka horoskopa. 
Ova planeta je uvek osetljiva tačka, pogotovo ukoliko je aktivira tranzitni Saturn ili Jupiter, jer tada ulazimo u atmosferu ponavljanja, sličnih okolnosti kao nekada, jer je neophodno da se neki čvor rasplete, na taj način zatvaramo jedno poglavlje i stvaramo nove mogućnosti. 
Karma nije samo ono što je bilo, karmu stvaramo u svakom trenutku, svojim ponašanjem, delovanjem, odnosima sa drugima, rečima koje izgovaramo.
Obratite pažnju na planetu koja je iza Meseca u natalnoj karti, jer može predstavljati ključ kompletnog horoskopa. 

Нема коментара:

Постави коментар