четвртак, 18. јун 2020.

Tranzitni Saturn u četvrtoj kući horoskopa


Saturn u četvrtoj kući su naši koreni.
U natalnoj postavci u ovoj kući ili u aspektu sa Mesecom ovo je snažna povezanost sa precima, porodičnim tokom koji osobu snažno determiniše, neretko se to vidi kroz nemogućnost da čovek samostalno izadje iz svoje geneze i započne nešto novo.
Kada je tranzit u pitanju, gotovo uvek stvara okolnosti jake emotivne povezanosti unutar doma, sa jednim od ukućana ili roditeljima. Četvrto polje je mesto gde Saturn ima najjači upliv baš iz razloga što u znaku Raka nema povoljan položaj. 
Period Saturna kroz četvrtu kuću nije lak, emotivno izuzetno iscrpljujuć, jer Saturn zahteva pokornost onima kojima dugujemo zahvalnost za to što jesmo, a to su pre svega roditelji, kao i kompletna porodična genetika.
U ovom periodu pitanje doma, porodičnih odnosa, emocija predstavljaju glavne teme. 
Saturn u četvrtom polju nas uvek vraća kući, u svakom smislu. 
Iako možda i dalje delimo dom sa istim ukućanima, osećamo jaču povezanost sa njima, možda i brigu za nekog člana porodice, pa čak i da smo na drugoj strani sveta, Saturn stvara životne okolnosti koje nas vraćaju - korenima.
Najčešće ovo predstavlja period kada osoba oseća odredjen teret, odgovornost koju mora preuzeti na sebe. 
Saturn u četvrtom polju postavlja pitanje zasluge, odnosno karmičkog razduživanja, zbog toga je ovaj period posebno osetljiv, kada se suočavamo sa gubitkom, nečijim odlaskom. 
Kada je Saturn u natalu i u ovom tranzitu povoljan, osoba oseća da je došao trenutak da preuzme odgovornost za mnoge stvari, želi da se osamostali, da nešto stvori što će ostati iza njega, pa se veoma često desi da sa ovom postavkom neko odluči da započne zajednički život, brak, da osnuje porodicu. 
Ovo je takodje odličan trenutak kada se treba baviti prostorom u kome živimo, nešto promeniti, nešto izbaciti, uneti neku novinu, osvežiti svoj dom jer Saturn traži promenu energije. 
U emotivnom i psihološkom smislu ovo je momenat unutrašnjeg sazrevanja, shvatanja i dubljeg razumevanja dosadašnjeg života. Suočavamo se sa trenucima koji nisu laki, koji od nas zahtevaju ozbiljnost. 
Kada je Saturn oštećen i u lošim aspektima, ovaj period može biti bolan jer suočava sa rastancima, odlascima bliskih ljudi, ali i to treba shvatiti kao još jedno iskustvo , jer život nastavljamo dalje, ali sa naučenom lekcijom više.
Četvrta kuća je temelj koji smo po rodjenju stekli, sa Saturnom u ovom polju proveravamo da li je dovoljno stabilan, sada ga učvršćujemo i nadogradjujemo. 
U ovom tranzitu prihvatanje je ključna reč, iako je to za nas najteže, jer sada treba prihvatiti i priznati sebi da je neko nama blizak možda potpuno različit od nas, da neka njegova vidjenja nisu priča kojoj mi težimo, možda nas ne razume ili ne podržava, ali sa nama ipak ima neraskidivu vezu.
Četvrta kuća je puna različitosti, jer mnogo naših predaka pre nas je moralo da se spoji da bi mi sad bili to što zaista jesmo.
Pomirenje svake razlike i prihvatanje, u ovom periodu vodi do unutrašnjeg mira i emotivne stabilnosti, jer u suprotnom slabimo po svim nivoima, što na kraju rezultira lošim izborima, nekvalitetnim ljubavnim i porodičnim odnosima. 

Нема коментара:

Постави коментар