петак, 5. јун 2020.

Tranzitni Saturn kroz treće polje ličnog horoskopa


Saturnov tranzit kroz treću kuću ličnog horoskopa spada u lakše, ukoliko nemamo težu natalnu postavku u vezi vladara trećeg polja.
Saturn u ovom polju može predstavljati glasnika promene u mnogim pravcima, pre svega je njegov zadatak da proveri naša dosadašnja uverenja, čvrste stavove, da nas ubedi u suprotno, stvarajući atmosferu u kojoj sve ono što smo do tada mislili i bili ubedjeni, pada u vodu. 
Donosi nam nove poglede na život, a pogotovo na neke stvari za koje smo već imali negativan stav. 
U ovom polju Saturn pokazuje zbog čega nikad ne treba osudjivati nešto o čemu ne znamo sve ili nekog sa čijim razlozima odredjenih postupaka nismo upoznati, jer vrlo lako u ovom tranzitu ulazimo u uloge baš tih ljudi koje smo osudjivali, kako bi shvatili da u nečemu nismo bili u pravu. 
Kroz treće polje učimo, u najdirektnijem smislu dolazimo do novih saznanja i informacija. 
Saturnov tranzit kroz ovo polje je najidealnije koristiti kroz započinjanje neke edukacije, kursa, usavršavanja, drugim rečima potrebno je raditi na sebi, na ličnim i profesionalnim veštinama, biti inovativan, jer će nam se to isplatiti u narednim tranzitima. 
Saturn kroz treće polje se ponaša slično kao i kroz jedanaesto, pa može dovesti do zahladjenja nekih odnosa, pre svega prijateljskih, rodbinskih ili poslovnih, jer on u ovom polju provera koliko su nam odnosi i kontakti bliski sa nekim ljudima. Sa druge strane, u ovom periodu se mogu pojaviti značajne osobe, interesantna poznanstva čiji je cilj da nas promene i učine boljim. Donose nam nove mogućnosti, nekad i pomoć kako bi u nekom životnom segmentu lakše došli do uspeha. 
U slučaju da Saturn gradi izazovne aspekte sa vladarom trećeg polja ili Merkurom, ovaj tranzit može biti okarakterisan kao pasivan i depresivan, jer se osoba oseća previše skučeno, bez mogućnosti da načini neke promene koje želi. 
Mogu se desiti neka razočarenja, zahladneli odnosi jer Saturn donosi realnu sliku drugih ljudi, suočava sa svakom vrstom istine. 
Nekad je to i slika o nama samima, kada shvatamo da odredjeno ponašanje nije korektno, da smo prema nekome previše restriktivni, zatvoreni i da je neophodno da preispitamo našu ulogu i uticaj u životima drugih. 
Treće polje govori o našoj veštini komunikacije, pa je u ovom periodu najvažnije da govorimo ono što zaista mislimo, da budemo potpuno iskreni i otvoreni. 
Sa dobrim aspektima ka vladaru treće kuće ili Merkuru, ovaj tranzit donosi nove pokretačke ideje, motivaciju, jačanje intelekta, samouki vid učenja, pisanje.
Iz trećeg polja uvek želimo da se izrazimo, bilo verbalno ili pismeno, Saturn samo podstiče da sve ono što osećamo da možemo i što želimo, prenesemo drugima na pravi način i prezentujemo sebe u pravom svetlu. 
Kroz ovo polje stvaramo prilike koje će kroz vreme pokazati svoj pun potencijal. 

Нема коментара:

Постави коментар