O astrologijiŠta je astrologija? 

Mnogima, prva asocijacija je dnevni horoskop i predskazivanje budućnosti. 
Ali astrologija je mnogo više od toga. 
Nazovimo je jednim univerzalnim jezikom, gde je posao astrologa da vašu priču iz natalne karte prevede, dešifruje i predstavi je vama na najbolji način kako bi je razumeli. 
Bez razumevanja ne možemo da uvidimo moguće greške i nedostatke, ali isto tako ni kvalitete. 
A kada to shvatimo ,znaćemo kako stvari da popravimo ukoliko je to potrebno, znaćemo kako da naš život napravimo boljim.


Postoji mnogo grana astrologije, najpoznatija medju njima je svakako prediktivna, odnosno predskazujuća, jer ljudska znatiželja uvek teži da sazna više, da zaviri u  budućnost, ali da bi do toga dosli, moramo krenuti od početka, od suštine i temelja. 
A to je naša natalna karta, odnosno lični horoskop koji dobijamo u trenutku našeg rodjenja, pri prvom udahu.

U našoj natalnoj karti je sadržano sve. Svi naši potencijali, afiniteti, sklonosti ali i nedostaci. 
Da bi naše potencijale umeli da iskoristimo, a nedostatke umanjimo, neophodno je da prvenstveno sebe upoznamo i prihvatimo, jer smo tek tada u mogućnosti da stvari menjamo i svoj svet ulepšamo. To je čar astrologije! 

Ne postoji najbolja ni najgora planeta, kao ni najpametniji ni najgluplji znak, svi nose jednu dobru i jednu lošu stranu, a od nas samih zavisi koliko ćemo i kako to da iskoristimo.
Svaki loš aspekt koji vas plaši ili koji vam se ne dopada, probajte da ga posmatrate iz drugog ugla, možda vam se ipak svidi?! 
Sve je stvar naše percepcije i našeg zalaganja. Loš aspekt u horoskopu može biti itekako loš, ali isto tako može biti i veoma dobar i inspirativan, naša pokretačka snaga da delujemo.

Astrologija je tu da pomogne, ali prvenstveno mi sami moramo biti otvoreni da pomognemo sebi. Ona je svuda oko nas, samo treba da naučimo da prepoznajemo znake pored puta...

Нема коментара:

Постави коментар