четвртак, 26. јул 2018.

Totalno pomračenje Meseca u Vodoliji

Lunarna eklipsa koja nas očekuje danas (27.07) u večernjim časovima jedna je od značajnijih u ovoj godini.
Njen intenzitet je jak, jer se radi o totalnom pomračenju Meseca (što astrološki prepoznajemo po bliskosti konjunkcije mesečevih čvorova i Meseca/Sunca), ali i iz razloga što je poslednja preko ose Vodolija/Lav.
Prošlog leta smo imali totalno pomračenje Sunca u Lavu, što je pre svega govorilo o prepoznavanju sopstvenog životnog puta, važnosti ličnog napretka i rada na sebi.
Ovo pomračenje Meseca govori o našem unutrašnjem stanju, emocijama i odnosima koje gradimo.
Eklipsa se odigrava na 5. stepenu znaka Vodolije, aktivira najviše one koji su rodjeni u prvim danima znaka Lava i Vodolije, one koji u svojim horoskopima imaju lične planete, tačku Ascedenta ili MC-a od 3. do 7. stepena Vodolije ili Lava.
Ostali, u zavisnosti od natalne karte, odnosno polja koje aktivira pomračenje, osećaju njegov uticaj u većoj ili manjoj meri, više na unutrašnjem i psihološkom nivou, što se može manifestovati pojačanom nervozom, nemirom, problematičnom komunikacijom sa drugima (jer je i Merkur retrogradan).
Dok oni, kojima uticaj eklipse direktno aktivira lični horoskop, u periodu od nekoliko meseci (do sledećeg pomračenja), mogu očekivati konkretne i objektivne okolnosti koje će se pojaviti kao neophodnost promene dosadašnjeg stanja nekih stvari, načina života, poslovnog pravca ili emotivnog i porodičnog života.
S obzirom da se radi o znaku Vodolije i retrogradnom Marsu koji se tu našao, način na koje će se te promene manifestovati, nije ni prijatan ni lagan, jer nam ukazuje na neka nova vrata kroz koja moramo proći, kako bi na kraju postigli ono što smo sebi postavili kao najviši cilj.
Na tom putu, odricanja su veoma izvesna, ali i kidanja nekih spona, jer sve ono što nas na bilo koji način sputava, sada moramo ostaviti iza sebe.
Posmatrajući iz psihološkog i emotivnog ugla, ovo pomračenje predstavlja budjenje i otvaranje očiju kod onih situacija i odnosa gde smo žmurili veoma dugo, gde smo pokušavali prećutno da rešavamo probleme, da ih zamaskiramo i potisnemo.
Možemo doživeti razočaranje, odnosno, bolje rečeno suočavanje sa istinom i pravom slikom nekih osoba.
Isto tako, drugi u nama mogu uvideti neke osobine koje im ne odgovaraju.
Zbog toga ne treba osudjivati i kriviti, već pustiti, jer svi oni koji su nam ušli u život su tu da bi nas nečemu naučili, kada svoj zadatak završe, ostavljaju nam prostor da napredujemo dalje.
To se ne odnosi samo na ljubavne odnose, već i na sve ostale, pogotovo poslovne gde postoji napetost koju osećamo u odnosu na naše nadredjene i osobe čiji bi autoritet trebali da poštujemo.
U tome i jeste suština, ali i glavno pitanje, kako poštovati nešto ili nekog ko nije zaslužio status koji mu je dodeljen?
I da li treba time uopšte da se bavimo ili da se fokusiramo na sebe, da pružimo maksimum i svojim radom pokažemo koliko možemo i šta zaslužujemo?
Mars u Vodoliji je retrogradan, zahtevaće više rada nego obično, više zalaganja i truda.
On je u ovom znaku u stvari u najjačem ubrzanju.
On diktira tempo, menja ritam, ali i postavlja usputne prepreke.
Na nama je da se prilagodimo i adekvatno odreagujemo u svakoj situaciji, što je izazov sam po sebi, jer turbulencije koje slede zahtevaće apsolutnu posvećenost svakom zadatku/cilju.
Negativna strana takvog postupanja jeste iscrpljivanje, odnosno trošenje nas samih, kako u psihološkom smislu tako i fizički, pogotovo ako odbijamo signale organizma i prelazimo sve njegove limite.
Ovo pomračenje za neke može predstavljati opomenu, da sebe ne mogu pobediti, da ono što im je dato, jeste najbolje i najvrednije što imaju.
Zbog toga sada dobijaju zadatak da to sačuvaju, da se posvete sebi i svom zdravstvenom stanju.
U tom smislu, Mars može ukazivati na one tegobe i probleme koje nismo smatrali bitnim, koje smo zapostavili ili zanemarili.
Sada se ponovo aktiviraju u vidu pogoršanja, ne bi li konačno shvatili situaciju ozbiljno.
Pomračenje pred nama ostavlja trag, ali i domaći zadatak u onim životnim segmentima u kojima je neophodna promena, zatvaranje jednih vrata, ali i otvaranje novih.
Koliko budemo otvoreni, toliko će taj proces biti bezbolniji.
Kao i uvek, od nas zavisi koji put biramo, teži ili lakši.

Нема коментара:

Постави коментар