уторак, 23. август 2022.

Priroda znaka Devica

Period znaka Device je počeo. 
Merkur u ovom znaku predstavlja vladara, ali takodje ima i svoje najuzvišenije mesto (egzaltaciju) na 13° stepenu, što Devicu karakteriše kao znak jakog intelekta, logike, snažne percepcije i racija.
Devici je dato da ima moć kroz rezonovanje, govor i mišljenje. 
O ovom znaku postoje razni mitovi, pre svega onaj o perfekcionizmu koji je dosta banalizovan jer je sveden samo na puko čišćenje, što nema nikakve veze sa onim snažnim idealom koji ovaj znak nosi. 
Devica ima potrebu za ritmom, uskladjenosti, da živi svoj mir, svako iskakanje iz tog ritma Devici stvara konfuziju i dezorjentisanost jer ona želi da živi ideal na svakodnevnom nivou.
U ovom znaku Jupiter i Venera imaju svoj loš položaj, što nikako ne znači da je Devica predodredjena da ima loš emotivan ili karijerni život, baš te dve planete koje u ovom znaku nisu dobre, one guraju Devicu da postigne najviše i da oseti pravu ljubav, jer baš to jeste njen san, da živi egzaltiranu Veneru koja je u znaku prekoputa, u Ribama. 
Zadatak ove "pale" Venere je stvaranje magije na svakodnevnom nivou, jer nijedna ljubav nije dovoljno jaka ako padne na glavnom zadatku, ako ne uspe da funkcioniše u svakodnevnoj rutini. 
Savršenstvo jedne Device predstavlja sklad koji je dovoljno snažan da prevazidje svaki disbalans u ovom životu, Devica živi za takvu ljubav, i neće pristati na manje od toga.
To jeste razlog njenih mnogih neuspeha, tugovanja, emotivnih rasparčavanja jer ne može da pronadje taj sklad u drugom, iako je spremna da svaki put pruži svoj maksimum. 
Devica želi bajku na zemlji, ali joj nedostaje snažna vera da to zaista može da živi. Gubitak vere u uspeh i ispunjenje želje često je udalje od istinske sreće koju ne primećuje, jer lako ulazi u stanje sumnje i nepoverenja. 
Devica je šesti zodijački znak, njen zadatak je da služi, da bude tu za drugog, da pomogne. Iako je njena uslužnost najčešće predstavljena na jedan ponizan način, što je potpuno pogrešno, Devica ima mogućnost da spozna istinsku plemenitost prema drugom biću, da sebe posveti drugom i pruži bezuslovno.
Ipak, najčešće nezadovoljstvo oseća baš u segmentima u kojima sebe najviše daje, često pokušavajući da pronađe u čemu greši, neshvatajući da jedino što treba da nauči je da se prepusti, da uživa u trenutku, jer je u tome uvek spreči njena mentalna snaga i potreba da svemu pronadje uzrok.
Od Device učimo da je čovek ispunjen onda kada je najproduktivniji i aktivan, kada radi na sebi i svoj fokus stavlja na bolju verziju sebe. 
Devica nam pokazuje da su svakodnevni sklad i mir preduslov za zadovoljan i srećan život, da moramo početi od malih stvari kako bi izgradili nešto veliko. 
Ovaj znak prednost daje detaljima baš zato što zna da sitnica može imati toliku moć da održava stabilnost nečeg mnogo snažnijeg.
Devica voli život zbog toga neguje svoje male rituale, svakodnevne aktivnosti koje joj pomažu da napuni baterije. Rutina koja joj je potrebna za nju ne predstavlja obavezu, već nešto u čemu uživa i u čemu vidi potpuni smisao.
U narednom periodu bavimo se kvalitetnom organizacijom, bavimo se sobom, i kroz duh i kroz telo.
Učimo se odgovornosti i poslovnim prioritetima, prihvatamo obavezu kao priliku za napredak i učenje. 
Učimo da uživamo u malim stvarima koje do sada nismo primećivali. 

Нема коментара:

Постави коментар