понедељак, 21. јун 2021.

Psihološki profil znaka Raka

On je mesečev čovek, veliki empata i beskrajno brižan. 

Neko ko će da voli kompletnim svojim bićem, jer drugačije ne ume.

Radovaće se sa vama, tugovaće sa vama, biće uvek tu kraj vas, pa i ako ne može da pomogne,  topao zagrljaj i reči utehe su najmanje što će učiniti, jer Rak ne zatvara oči pred bolom i problemom drugog.

Ovo je krhka duša jakog senzibiliteta čija je primarna potreba da oseti sigurnost i toplinu, ali isto tako i da drugoj osobi uzvrati na isti način, jer će se tek tada osetiti kompletnim.

Rak je veliki sanjar i nepopravljivi romantik koji želi da se uz voljenu osobu ušuška i izgradi topao dom.

Porodica je za njega svetinja, temelj srećnog života gde će se uvek vraćati, ma koliko da ga životne okolnosti usmeravaju na drugu stranu.

Rak je znak vodenog elementa i kardinalnog kvaliteta, što mu daje jak senzibilitet, ali i impulsivne emotivne reakcije, pogotovo u situacijama kada treba da brani najbliže ili da se za svoju ljubav bori. Ovde su emocije veoma transparentne, za razliku od ostalih vodenih znakova, Rak će jasno staviti do znanja šta je njegovo i ko zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

On će se u svemu voditi svojim emotivnim impulsom i reagovaće u skladu sa istim, jer Mesec je njegov vladar, pa Rak itekako ume da bude veoma introspektivan i da koristi svoju intuiciju koja je odlično razvijena.
Po prirodi je miran i nekonfliktan, medjutim ipak ga ne treba potceniti jer planeta Mars u ovom znaku nije dobro položena, što Raka može učiniti naglim i veoma agresivnim kada se radi o postizanju ličnih ili profesionalnih ciljeva.

U poslovnoj sferi će težiti da se istakne i da zauzme mesto koje mu pripada. Može biti izuzetno vredan i predan poslu koji obavlja, iako mu primarni cilj nije da se domogne vrha i vodeće pozicije, ali će zahtevati da se njegov trud ceni i adekvatno nagradi.

Jupiter je u ovom znaku egzaltiran, što Rakovima daje srdačnu i velikodušnu prirodu, ali isto tako i jaku ambiciju da se materijalno ostvare i da zadovolje svoje potrebe u tom smislu.
Slično znaku Bika, težiće da ostvare finansijsku stabilnost i lagodan život prvenstveno iz razloga da bi njegova porodica i ljudi koje voli bili potpuno obezbedjeni i srećni. 

Kada je njegovo porodično okruženje ispunjeno i zadovoljno, tada je i Rak srećan. 
Za njega nema većeg zadovoljstva od kompletne porodice na okupu, za porodičnim slavskim stolom koji obiluje hranom i pićem. 
Rak je odličan poznavalac kulinarstva i veliki gurman, koji će uvek prednost dati domaćoj i tradicionalnoj trpezi, jer je pre svega veliki patriota i zaljubljenik u svoje korene i poreklo.

Od malih nogu je naučen da poštuje patrijahalni sistem kojim je okružen, da ceni roditelje kao i svoju genetiku koja je imala velik uticaj na to da bude takav kakav jeste i da uživa u tome što ima.

Kada vas Rak pusti u svoj dom, tada vas je pustio i u svoje srce. Čuvaće vas i štiti od svega, jer za ljude koje voli, on uvek daje celog sebe.

U ljubavnim odnosima, Rak će uvek biti potpuno predan i emotivno iskren. Od suprotne strane zahteva isto, ali za njega je najvažnije da u svakom odnosu oseti sigurnost, da mu partner pruži i dušu i telo.
On je romantična duša koja voli da joj se privrženost stalno iskazuje, jer ne želi da sebe i svoj odnos dovede u stanje nesigurnosti, jer za njega su emocije pokretačka snaga u svakom novom danu.

Rak će uvek biti orjentisan ka trajnim i stabilnim ljubavnim pričama, uvek će u drugim osobama tražiti stabilnu figuru sa kojom može izgraditi zajednički život i porodicu. 
Medjutim, zbog svoje kardinalne prirode, Rak će uvek staviti do znanja i naglasiti šta mu smeta i šta kod druge osobe ne voli.

Koliko god bio jakog senzibiliteta i empatije, nikada neće trpeti i prihvatiti da živi na način koji mu se nameće i gde ne može da se pronadje i bude potpuno srećan. 
Zbog toga se samo jednog trenutka može okrenuti i otići. Potpuno tiho i bez prevelikih buke, pa i po cenu toga da nikad ne saznate šta se u njegovoj duši zbilo i koliku tugu u svom srcu nosi...


Нема коментара:

Постави коментар