четвртак, 3. фебруар 2022.

Venera kroz aspekteVenera je uvek nezaobilizan sastojak u svakoj ljubavnoj priči.

Njen položaj u znaku, kući i njeni aspekti opisuju na koji način pristupamo ljubavi, odnosima sa drugima i kako volimo.

Šta nas čini srećnima, u čemu uživamo i šta nas u potpunosti ispunjava?
Na ova pitanja naša Venera daje odgovor i pokazuje smernice kako da u svoj život privučemo lepe stvari, ljude koji će nas učiniti boljim i našu svakodnevicu obojiti toplim bojama.

Venera je lična planeta, i kao takva je veoma važna za svakog od nas. 

Prirodno vlada znakom Vage koji će uvek govoriti o važnosti odnosa sa drugim ljudima, jer nijedno biće nije stvoreno da život provede u samoći, jer za pravu sreću je ipak potrebno dvoje.

                                                                              ***

Venera i Sunce jedino mogu graditi konjukciju, a obzirom da su u pitanju dva velika benefika, ovaj aspekt spada u one izuzetno povoljne.
Ova konjukcija donosi dopadljivost, omiljenost i naglašenu estetiku. Osobe sa ovim aspektom zrače posebnom energijom, pozitivom koja privlači druge, ali i srećne životne okolnosti.
Neretko ova konjukcija donosi atraktivnost i privlačnost suprotnog pola, jer Sunce obasjava Veneru i sve njene kvalitete izbacuje u prvi plan.
Ovaj aspekt daje harizmu, specifičnu pojavu i lik osobe, u slučaju da postoje teži aspekti drugih planeta ka ovoj konjukciji, može ukazivati na prejak ego, samodovoljnost, snažnu ličnu ambiciju koja nema empatija prema drugom.

Ljubavni život sa ovim aspektom uvek donosi uzbudljivost, što ipak nije dovoljno da bi se okarakterisao kao kvalitetan, iako ove osobe teže da se kroz partnerstva ostvare, jer osećaju da im to nedostaje da bi se osećali kompletnim.
U zavisnosti od drugih aspekata, emotivni segment je u onoj meri povoljan koliko je ova konjukcija oštećena, jer osoba sa ovim aspektom kroz život uči da sve ono što je po rodjenju dobila, sve talente, estetiku, veštine treba da koristi za dobrobit drugog, pogotovo u funkcionisanju u partnerstvima, kako ne bi otišla u smer egoizma i zadovoljavanja samo ličnih težnji. 

Venera i Mesec kada su u povoljnom aspektu donose uskladjenost ženskog principa, koji je veoma bitan, pogotovo ako se radi o ženskom horoskopu.
Ovaj aspekt donosi unutrašnje emotivno zadovoljstvo i sklad. Jak senzibilitet, ali i naglašenu nežnu i osetljivu prirodu. 
Sa dobrim aspektom, osoba ostvaruje svoje emotivne snove i želje, živi harmonične i kvalitetne odnose, u glavnom sa osobama koje im po senzibilitetu odgovaraju i koji umeju da prepoznaju njene unutrašnje potrebe.Negativni aspekti daju suprotno, neispunjene emotivne težnje i očekivanja. Zajednički život može biti podložan promenama i neskladu, jer osoba ne može da uskladi lične potrebe sa jedne strane i unutrašnje sa druge. Posebno može biti problematično u ženskim horoskopima, kada žena udje u ulogu Meseca, odnosno kada postane majka i supruga, jer Venera kao simbol ženstvenosti tada odlazi u drugi plan, što može proizvesti veliko nezadovoljstvo koje se kasnije projektuje na porodične i bračne odnose, odnosno urušavanje istih. 
Konjukcija ove dve planete je povoljan aspekt, donosi jaku potrebu za emotivnim ispunjenjem i odnosima uopšte, naglašavajući savršen sklad unutrašnjeg i fizičkog bića.Venera i Merkur mogu biti samo u konjukciji i sekstilu, što se takodje smatra povoljnim aspektima, naglašavajući šarm, lepe manire i dopadljivost.

Ovaj aspekt daje lakoću u ostvarivanju kontakata i ljubavnih odnosa, jer je osoba po prirodi veoma otvorena, neposredna i veoma socijalna.

Venera i Merkur ukazuju na veoma uzbudljiv ljubavni život, prožet avanturama i zabavom.
Ovo je aspekt lepog ophodjenja, pisanja i bilo koje verbalne interakcije. 
Emocije se lako verbalizuju, jer je ljubav za ove osobe uvek omiljena tema i povod razgovora. Venera i Mars uvek govore o fizičkom kontaktu, strasti i seksualnosti. 
Kada su u dobrom odnosu, ženski i muški princip su u balansu, pa se osobi pruža mogućnost da živi zdravu seksualnost i ulazi u odnose sa osobama sa kojima ima dobru fizičku kompatabilnost.
Ove osobe u sebi nose jaku harizmu koja privlači suprotan pol i donosi uzbudljiv ljubavni život.
Loši aspekti ove dve planete mogu doneti jaku potrebu za fizičkim zadovoljstvima i ulaženje u odnose po svaku cenu. 
Neretko ljubavne veze i kontakti postaju turbulentni i impulsivni, gde strast i ljubomora vode glavnu reč.
U slučaju težih aflikcija drugih planeta ka Veneri ili Marsu, može doći do agresivnijeg pristupa ili korišćenja sile kao sredstva za rešavanje problema.
Konjukcija se ne smatra povoljnim aspektom jer je Mars uvek jači od Venere i može da je povredi. 
Ovo je izuzetno intenzivan aspekt koji magnetski vuče da se u odnose ulazi, iako oni nisu uvek za osobu dobri i ne zadovoljavaju je u potpunosti.
Konjukcija donosi naglašen seksualni nagon i jake potrebe za telesnim zadovoljstvima.Venera i Jupiter u ličnom horoskopu uvek govore o sreći, blagostanju i užicima.
Sa dobrim aspektima, osobi se pruža mogućnost da svoju sreću veoma lako pronadje i da povoljne životne okolnosti i trenutke iskoristi na pravi način. Ljubavni odnosi su skladni i harmonični, gde se osoba oseća potpunom i zadovoljnom.
Ovo je aspekt koji ispunjava želje i osobi pruža mogućnost da živi svoj ideal uz partnera koji će umeti da prepozna i ostvari sve njene snove i težnje.
Odličan je aspekt za brak, jer daje mogućnost da dvoje ljudi u odnosu uživaju i svoju ljubav grade na pravi način.
Loši aspekti ove dve planete nisu primarno malefični i razarajući, ali mogu doneti prevelika očekivanja, nerealne težnje i preterivanja. Bilo da je reč o materijalnim stvarima, emotivnim očekivanjima ili užicima druge vrste.
Ovaj aspekt može ukazati na aferoidnost i podložnost amoralnim vezama, jer Jupiter jača potrebu za telesnim užicima, pa čim osoba oseti da u postojećem odnosu nije u potpunosti zadovoljna, vrlo lako pronalazi nove mogućnosti i veze za koje smatra da mogu ispuniti sva njena očekivanja.
Konjukcija se smatra dobrim aspektom jer je čine dva benefika. 
Medjutim, sa ovim aspektom emotivni život može biti veoma buran, prožet brojnim odnosima i kontaktima, jer Jupiter jača težnju osobe za avanturom i hedonističkim zadovoljavanjem ličnih potreba.Venera i Saturn u povoljnim aspektima donose stabilan i kvalitetan ljubavni život. Osoba teži pravim vrednostima, gradeći stabilne odnose koji traju i vremenom sve više jačaju.
Ovo je odličan aspekt za brak, koji odoleva vremenu i svim preprekama koje život sa sobom nosi.
Loši aspekti donose problematičan ljubavni život. Osoba u glavnom ulazi u odnose koji od samog početka sa sobom nose odredjene poteškoće i prepreke. Pa je osoba prinudjena da se za voljenu osobu i odnos u kojem je bori.
Nekada te prepreke predstavljaju veliku razliku u godinama, načinu života ili fizičku razdvojenost, što osobu stavlja u situacije gde je potrebno da se nečeg odrekne ili napravi ustupak i prilagodi se novonastalim okolnostima.
Venera i Saturn u lošem odnosu ne daju ljubav na tacni, od osobe zahtevaju da se bori i istrajava u svojoj želji da svoju ljubav sačuva.
Konjukcija je veoma loš aspekt, jer Saturn hladi Veneru i ledi njenu ljubav. Stavlja je na iskušenja, ograničava i veoma često donosi okolnosti gde je osoba na neki način primorana da čeka kako bi svoju sreću pronašla.Venera i Uran uvek donose velika uzbudjenja i turbulentan emotivni život.
Kada je u pitanju povoljan aspekt, okolnosti koje prate sve medjuljudske odnose osobe sa ovim aspektom, nisu toliko problematični. 
Sa Uranom nikada nije dosadno, pa osoba potpuno nenadano započinje odnose i gradi poznanstva na neobičan način i onda kada se najmanje nada.
Aspekt ove dve planete uvek zahteva da se u svaki odnos udje potpuno otvoreno i slobodno, jer da bi veza potrajala i na kraju opstala, potrebno je udovoljiti Uranu koji traži konstantna uzbudjenja i novine. 
Dobar aspekt Venere i Urana osobi pruža mogućnost da pronalazi partnere koji razumeje i dele iste vrednosti, pa samim tim uspeva da veze održi uprkos veoma čestim emotivnim usponima i padovima.
Negativan odnos ove dve planete donosi stresne dogadjaje i potpuno neočekivane ljubavne obrte u životu osobe. 
Ljubavni život je buntovan i prožet turbulentnim promenama, naglim rastancima i istim takvim ponovnim spajanjima.
Uran osobi ne da mira, a ni mogućnosti da se pored nekog skrasi, jer unutrašnji nemir razdire dušu i konstantno budi težnju da se napravi promena i pronadje nešto novo.
Konjukcija Venere i Urana je veoma energična, gde je gotovo nemoguće održati odnos potpuno stabilno i mirno.
Uran predstavlja veoma glasan alarm koji osobu budi iz najdubljeg sna, terajući ga da stvari menja, da pobegne i pronadje nov izvor uzbudjenja.Venera i Neptun obično ukazuju na veoma romantičnu i nežnu prirodu.
Ovde je mašta naglašena, snovi o idelanom partneru i savršenoj ljubavnoj priči. 
Dobri aspekti Neptuna i Venere osobi mogu ispuniti njene snove, pružiti mogućnost da bar jednom doživi svoj ideal i bude u odnosu koji je po njenim kriterijumima savršen.
Loš odnos ove dve planete donosi emotivne probleme i često velika razočarenja, jer osoba nije u mogućnosti da potpuno realno sagleda partnera i okolnosti koje okružuju odnos u kojem je.
Sklonost ka obmanama je velika, bilo da je u pitanju osoba sa ovim aspektom koja podleže obmanjivanju od strane drugog, ili je sama sklona da ‘’iskrivljuje’’ realnu sliku i stvara iluziju, pa na taj način obmanjuje i manipuliše drugim ljudima.
Konjukcija je jak aspekt ove dve planete, gde je često naglašena lakovernost i preveliko poverenje, odnosno vera u druge ljude. 
Što veoma često rezultira bolnim ‘’otrežnjenjem’’ kada osoba shvati da je svo vreme nosila ružičaste naočare i nije uvidela da situacija nije toliko idealna kao što je u početku izgledala.Venera i Pluton naglašavaju strasti i potrebu da čovek u odnosima bude potpuno predan.
Dobri odnosi ove dve planete donose jake veze, intenzivnih emocija koje vezuju partnere do samog kraja. 
Osoba sa ovim aspektom u sebi nosi jak magnetizam i harizmu, što joj omogućava da svoje lične potrebe ostvari jer je izuzetno privlačna suprotnom polu.
Loši aspekti mogu biti veoma problematični i osobu uvući u odnose koji su po svim segmentima loši i razarajući. 
Ljubomora, posesivnost, agresija su samo neke manifestacije ovog aspekta, bilo da ih osoba sa ovim aspektom projektuje na druge ili gradi veze sa partnerima koji na bilo koji način mogu da je ugroze i dovedu u opasnost.

Konjukcija ove dve planete može biti veoma teška jer osobi daje osećaj magnetske privlačnosti i nemogućnosti da se iz lošeg odnosa izadje. 
U ekstremnim slučajevima i pod teškim aflikcijama, ovaj aspekt može doneti bilo koju vrstu nasilja, potčinjenost i opsesivne težnje u odnosima. 
Нема коментара:

Постави коментар