петак, 22. мај 2020.

Tranzitni Saturn u prvoj kući horoskopa

Ispoljavanje Saturnovog tranzita u prvoj kući i na Ascedentu usko je povezan sa periodom dok je boravio u 12. kući.
Čovek je prvo morao da se povuče, da udje u tišinu kako bi zaista razumeo sopstvene potrebe i želje i da bi shvatio šta ga čini srećnim, šta mu nedostaje, a šta mu je višak. 
Dvanaesta kuća je teška jer nas primorava da budemo sami sa sobom, da udjemo u samoću kako bi sebe očistili od svake loše misli i težine.
Poslednja kuća horoskopa primorava na pasivnost, oduzima mnogo, kako bi se stvorio prazan prostor za ono što će uslediti kada Saturn zakorači u prvu kuću. 
Najjači je na samoj tački Ascedenta i u tom periodu okolnosti koje se dešavaju u stvari pokazuju teme koje će se tokom ovog perioda pojavljivati i u koje je potrebno dati maksimum. 
Ako je 12. kuća tunel, onda je 1. kuća svetlo i izlazak iz tog tunela. Čoveku se otvaraju mogućnosti da napravi bitan korak i udje u novo, jer ovo i jeste početak novog ciklusa. 
Na objektivnom nivou, kroz tranzit u prvoj kući, čovek percipira i oseća dolazak važnih osoba, situacija, promena. 
Koliko smo se u dvanaestoj osećali statično, toliko u prvoj to ne smemo raditi jer Saturn sada pruža motiv i potporu za akciju. On donosi prekretnicu, ali opet u zavisnosti od toga na koji način smo iskoristili period njegovog tranzita u dvanaestoj kući.
Pod pretpostavkom da je čovek u tom periodu išao protiv sebe, da nije činio dobro ni za sebe ni za druge, da se protivio i opirao životnim okolnostima, Saturn u prvoj kući doćiće kao lavina koja će sa sobom sve odneti i osobu postaviti na sam početak. U tom slučaju osoba ovaj period doživljava gubitnički i teško. 
Pod povoljnim aspektima i ako se period u 12 kući koristio konstruktivno i kroz prihvatanje okolnosti koje su ga pratile, Saturn u prvoj kući donosi konkretnu materijalizaciju svega planiranog i željenog, predstavlja povoljan životni period, pa se tada u glavnom pojavljuju veoma značajne osobe, ulazi u emotivan odnos koji od starta nosi stabilnost i mogućnost da se kroz vreme u potpunosti razvije. 
Suština je da čovek iz 12 kuće izadje potpuno drugačiji, sa novim prioritetima i drugačijom životnom filozofijom, jer je odbacio sve nekvalitetno i počeo da prihvata nov model. 
U prvoj kući ulazi u ubrzanje, u gradjenje svega što ima zadatak da se održi kroz duži vremenski period, pa se tada javljaju novi poslovni ciljevi i radi na tome da se karijerni put učvrsti.
Onoliko koliko čovek nešto dobro započne, toliko će materijalizacija biti kvalitetna sa Saturnovim sledećim tranzitom kroz drugu kuću horoskopa. 
Prva kuća je uvek vezana za onu prekoputa, što je sedma. Ova osa govori o nama i onima prekoputa, najčešće emotivnom partneru i uspehu u odnosima.
Period Saturna u prvoj kući donosi nove ljude, nove odnose koje se grade, to ne mora biti isključivo ljubavne prirode, već povezivanje sa ljudima koji će svoj pun potencijal pokazati kroz vreme. To mogu biti nova prijateljstva, nove poslovne saradnje, sa posebnom ulogom tih ljudi u našem životu, jer se nisu pojavili slučajno. 
Kada je reč o ljubavnom životu, ovo jeste značajan period, kada se najčešće ulazi u odnos koji će kasnije postati ključan i koji ima potencijal za stvaranje porodičnog života. U slučaju postojećih veza, Saturn ih dodatno jača ili potpuno ruši, pogotovo ako je period kroz 12 kuću predstavljao krizan trenutak, jer je njegov osnovni zadatak da zadrži sve što predstavlja kvalitet i sruši sve što nema potencijal za dalje. 
Period saturnovog tranzita preko Ascedenta predstavlja temelj za buduće godine i dugoročan kvalitet života, koliko se u ovom periodu potrudimo za sebe, toliko ćemo biti zadovoljni onim što ćemo kroz vreme dobiti. 

Нема коментара:

Постави коментар