четвртак, 18. јун 2020.

Retrogradni Merkur u Raku


Nije svaki retrogradni Merkur isti, ono što pravi razliku jeste znak kroz koji prolazi, dok u natalnom horoskopu glavnu temu predstavlja polje kojim se kreće.
Merkur u Raku u objektivnom smislu utiče na sva porodična pitanja, kako u medjuljudskim odnosima, tako i u smislu prostora u kome živimo, pa ovo može biti povoljan period za odluku o preselenju, renoviranju ili bilo kakvim radovima unutar doma, ali ipak treba voditi računa jer ovo nije idealan period za nov početak. 
Za osamostaljivanje ili prvo preselenje je ipak bolje sačekati da Merkur krene direktno, ali u slučaju da se na neku nekretninu dugo čekalo ili se kupovina nije realizovala do kraja, u tom slučaju sada jeste prilika za to. 
Simbolika retrogradnosti je fokus na prošlosti, na sećanjima, na nečemu što nam je nekad bilo značajno.
Sa retrogradnim Merkurom u Raku bavimo se oslobadjanjem od svega što je višak u svakodnevnom prostoru, pa je ovo idealan momenat za rešavanje prenatrpanog ormana, ostave, ali isto tako i za poklanjanje svega što mislimo da nam više neće koristiti. 
Sada se ne treba oslobadjati na način što ćemo nešto baciti, već je bolje pokloniti ili dati nekom kome to može značiti. 
Merkur u Raku je empatičan, budi potrebu u nama da pomognemo, da učinimo nešto u korist drugog. 
Kada govorimo o Merkuru u Raku iz ugla stvari i predmeta, onda su to stari predmeti, porodično nasledje, uspomene, nešto što nas veže za odredjene ljude ili periode života, i sve nosi neku priču, koja podseća na trenutke koji su za nas važni.
Baš takvih trenutaka sada može biti mnogo, sećanja se ponovo oživljavaju, ali cilj Merkura u Raku nije ponovno proživljavanje prošlosti, niti pokušavanje da vratimo vreme, već da se prisetimo nekog nekadašnjeg uspeha, nečijeg saveta ili dobrog dela, što nam u ovom trenutku može pomoći da rešimo aktuelne probleme.
U psihološkom smislu ovo je osetljiv period kada reagujemo emotivnije nego obično, čak i na neke situacije koje nas ne dotiču lično, jer osećamo bliskost i obavezu da budemo jedni uz druge.
Retrogradni Merkur je iskren oproštaj, dublje razumevanje postupaka drugih ljudi, spremnost da pružimo drugu priliku, ali i da iskreno izgovorimo ono što do sada nismo mogli ili smeli.
Sada se otvaramo jer shvatamo da ne možemo izgubiti ništa ako pokažemo ono što osećamo. 
Merkur u Raku jača potrebu da pronadjemo sigurnost, zato u narednom periodu možemo biti više okrenuti porodici, jer osećamo da nam je potrebno da napunimo baterije uz one koji su nam najbliži. 
Sada se sećamo nekih starih priča, dogadjaja koji su na nas snažno uticali, obnavljamo kontakte sa ljudima koje dugo nismo videli, jačamo porodične veze i odnose sa onima koje smatramo bliskim. 
Zamka retrogradnog Merkura može biti naša potreba da prošlost vratimo, da uporedjujemo nešto nekadašnje sa sadašnjim, u čemu nećemo uspeti jer ni mi više nismo isti, ali je konstruktivno zapitati se da li smo nekad priželjkivali da postanemo to što smo sada i da li smo uspeli u ciljevima koje smo postavili mnogo godina ranije. 

Нема коментара:

Постави коментар