среда, 20. април 2022.

Priroda znaka Bik





Bik spada u zemljani element, fiksnog kvaliteta, pa je njegova primarna priroda veoma stabilna, istrajna ali i pomalo troma. 
On nigde ne žuri, i ne voli preveliku frku, pogotovo kada ga pritiskaju rokovi. 
Ne snalazi se baš najbolje u riskantnim situacijama, kada u trenutku treba da donese neku odluku, jer tome nije sklon.
Po prirodi je veoma miran i nekonfliktan, medjutim ne treba ga potceniti kada mu dodje ''žuta minuta''. 
Mnogi ostanu u čudu kada vide Bika kako se razgoropadi. 
Niko ne očekuje takvu reakciju, jer su navikli na njegovu flegmatičnu i blagu prirodu. 
Medjutim, ako Bika pitate, takva nagla reakcija je sasvim očekivana, ukoliko već predjete sve granice njegove tolerancije.


Ume da bude tvrdoglav, toliko istrajan u svojim stavovima i odlukama, da više ne razmišlja o krajnjem ishodu, niti da li su te odluke u redu ili ne. 
Ne odstupa od prvobitne ideje i teško ga je usmeriti u drugom pravcu, jer sve ostalo što je van njegovog plana, njemu može delovati riskantno, a od toga najviše beži. 
Rizik za njega predstavlja nestabilnost, jer se ne uklapa u rutinu na koju je navikao. 
Ovakav mentalni sklop ne čudi, jer planeta Uran nije u dobrom položaju u znaku Bika,  pa sve ono što je novo ili nesvakidašnje u njemu može buditi sumnju. 
Opire se promenama i potrebno je dosta vremena da bi se u njih upustio, jer ne želi da menja svoj udoban životni komfor zarad nečeg što nije 100% sigurno i provereno.

Bik traži činjenice i sve ono što je opipljivo i lako dokazivo. 
Bilo koja vrsta apstraktnog i filozofskog razmišljanja za njega predstavlja gubljenje vremena, jer u tome ne vidi svrhu i logiku.
Medjutim, izuzetno je praktičan i sposoban, pogotovo po pitanju sticanja i materijalnih stvari. 
Mnogi će ga okarakterisati kao jakog materijalistu koji samo juri novac, što je delimično i tačno. 
Juri novac, jer jako dobro ume da razradi način kako da ga stvori, zadrži i na kraju odlično uloži! 
Uran je ovde u padu, pa Bik sa novcem neće rizikovati  niti se razbacivati. 
Zna tačno na čega troši i zbog čega. Ako zapadne u dugove, nema mu gore noćne more od toga. Zato će sve dobro da iskalkuliše kako ne bi bio u minusu i ušao u dodatne probleme.

Zbog toga ovaj znak najviše preovladjuje u sferama finansija i bankarstva, i u poslovima gde se novac obrće.
Bik nema nikakav problem da javno iznese svoj stav o tome da mu je novac bitan i da se nalazi visoko na njegovoj listi prioriteta. 
Ako već mora celog života da radi i da se muči kako bi nešto ostvario, onda želi i da dobije adekvatnu finansijsku satisfakciju za to. 
A to mu je neophodno kako bi ostvario svoje želje o ugodnom i lepom životu.
Bik nije škrt.
Sve te materijalne stvari mu ne trebaju ako nema sa kim da ih podeli i da u njima uživa.

Mesec u ovom znaku ima najjači položaj, egzaltiran je, pa bikovima daje jaku potrebu za brižnošću i emotivnim ispunjenjem.
Bik je porodičan tip, i za njega nema ničeg lepšeg od skladnog porodičnog okruženja. Bračnog partnera sa kojim će imati divan odnos i deca koja će doći kao kruna svega. To je ono o čemu Bik sanja i ka čemu stremi. 
I cela ta priča oko materijalnog je ustvari zbog ljudi koje Bik voli, jer želi da njima stvori lep i kvalitetan život. Neće žaliti ni dinara, jer toplina doma i sreća na licima onih koje voli, nemaju cenu. Ume da deli  jer voli da poklanja i da obraduje drugog. 
On ne potkupljuje nikog, svaki njegov poklon je zaista dat od srca.

Ovo je veoma hedonistički znak, koji zaista zna kako da od života dobije najbolje i kako da istinski uživa u lepim stvarima. 
Ne radi se toliko o luksuzu i skupocenostima, jer Bik želi da oseti zadovoljstvo i u onim malim i svakodnevnim stvarima. 
Počevši od toga šta će danas jesti (a to mora biti nešto što voli i u dovoljnoj količini, jer Bik nije od onih koji će se diviti novim trendovima visokog kulinarstva), pa do vrste kafe koju svakodnevno ispija u odredjenom kafiću. 
Traži udobnost i komfor gde god da se nadje. 

Emotivna strana Bika je veoma osetljiva, jer je ovaj znak prvenstveno vodjen vibracijama egzaltiranog Meseca i Venere koja je ovde u svom znaku.

Ženski princip je naglašen, što takodje potvrdjuje i činjenica da je planeta Mars ovde loše postavljena, što muškim pripadnicima ovog znaka daje prirodu koja se baš ne uklapa u prototip balkanskog muškarca ili macho tipa. 

Muškim Bikovima nije bitno da jure epitet glavnog frajera ili onog koji je najpoželjniji. Oni znaju da budu pravi džentlmeni, i oni koji zaista umeju da osete i razumeju ženske potrebe i očekivanja. Ženu poštuju u svakom smislu i težiće da je učine srećnom i zadovoljnom više nego bilo koji drugi znak.

Koliko god da je Mars kao muški princip u ovom znaku slab i oštećen, Bikovi ipak spadaju u one čiji su seksualni apetiti veoma naglašeni, jer je čulnost kod njih veoma razvijena. Dodir i miris tela je ono što pamte i što je za njih najjači afrodizijak. 
Može se Biku nuditi najlepša i najsexipilnija žena današnjice, ali ako on u njoj nije osetio dovoljno nežnosti  i ženstvenosti, ili ako joj je pristup grub, izgubiće interesovanje.

Bik je po svojoj prirodi stabilan, pa sa takvim stavom pristupa i u svim medjuljudskim odnosima. Nije aferoidan i kratkotrajne ljubavne zabave za njega nisu primarni cilj, ne mogu da ga u potpunosti zadovolje, jer na kraju ostaje emotivno prazan. 
Potrebna mu je partnerka koja će umeti da mu razbukta sva čula i da istrajava u tome. 
Ovo je znak koji voli da voli i da osobi pored sebe pruži svu svoju ljubav .
Medjutim, problem nastaje kada se Bik oseti izneverenim i kada shvati da ne dobija isto onoliko koliko pruža drugom. On od starta daje sve, kompletnog sebe, očekivajući pritom da istrajava u vremenu. 
Ukoliko osoba preko puta nije u stanju to da isprati, Bik će biti u problemu. Probudiće se onaj oštećeni Mars, pa Bik može burno reagovati i iskazivati do tada dobro prikrivenu ljubomoru. 
Ne želi da pusti to što ima, po svaku cenu će pokušavati  da održi odnos u kojem je, ma koliko da je svestan da je to nedovoljno kvalitetno. 

Na takvo ponašanje ga tera unutrašnji strah od promene i od nepoznatog, jer ne zna šta ga čeka posle, ako ''kraj'' prihvati kao neminovnost. 
Dugo se trudio i gradio to što ima, da bi tek tako sve pustio niz vodu i krenuo ponovo od nule.
Mana svih fiksnih znakova, pa i Bikova je ta što zahtevaju konstantnost i trajanje po svaku cenu, pa i onda kada okolnosti ukazuju na to da greše i da idu u pogrešnom pravcu.

Kod ženskih pripadnika ovog znaka, priča je slična. Žena Bik je nežna i emotivna, željna ljubavi i pažnje. Ali nije od onih koje samo traže i uzimaju, ume ona itekako mnogo toga da pruži.
Negovana u svakom smislu, jer joj je bitan utisak koji ostavlja na druge. Uspešno balansira i kao dama i kao domaćica.

Veoma svesna sebe i svojih mogućnosti, vrlina i mana. Zna šta želi i kakvog muškarca traži, pa zato neće tako lako odstupiti od svojih ciljeva dok to ne ostvari.
Želi džentlmena i onog koji će moći da joj pruži sve, da joj ispuni devojačke snove. Počevši od emotivnih zadovoljstava pa do materijalnog komfora.

Za uzvrat nudi stabilnost i ljubav koja traje. Uz svog izabranika će ostati do kraja, uvek kao njegova najveća podrška i oslonac u životu.
Kao i muški Bikovi, voli da ugodi onima koje voli i do kojih joj je stalo.

Što se nje tiče, muškarac jeste glava porodice, ali je zato žena vrat.  
Ne pokušava da se nametne i preuzme mušku ulogu, ali je zato svesna da je ona stub doma i porodičnih odnosa. 
Često ove žene imaju višečlanu porodicu, jer umeju sa decom i vole rad sa njima. 
Ukoliko je znak Bika aflikovan ili u vezi sa teškim planetama i aspektima, vrlo lako se može desiti da ove žene upravo porodicu koriste za očuvanje braka ili veze.

Ljubomora i posesivnost mogu praviti problem u odnosima i brakovima, ma koliko da se žena Bik predstavlja potpuno stabilno i mirno. 
Neće dozvoliti niti tolerisati nikakve ispade, jer počevši od sebe, ona je potpuno okrenuta svom muškarcu, porodici i kući. 
Daje sebe u potpunosti pa samim tim zahteva isti tretman i sa druge strane. 
Svoje ne da ni po koju cenu, i učiniće sve da ono što je sa nekim izgradila, opstane i ostane u onim okvirima kojima teži od početka... 

                                                                          

Нема коментара:

Постави коментар