недеља, 10. април 2022.

Konjukcija Jupitera i Neptuna


Dvanaestog aprila je egzaktna konjukcija Neptuna i Jupitera u Ribama. Ako uzmemo u obzir koliko je Neptun spor u svom kretanju, onda ovaj aspekt dobija na značaju, jer se poslednji put odigrao pre 160 godina.
Aspekt je u znaku Riba, samim tim energija će se ispoljiti na način ovog znaka, suptilno i gotovo neprimetno, osim za one koji su u "ribljim" vodama, koji teže višem nivou svesti i koji su zaista posvećeni radu na sebi. 
Na nivou pojedinca, ovaj aspekt "osetiće" samo oni sa ličnim planetama u Ribama ili Devici, oko 24 stepena ova dva znaka (možemo uzeti u obzir stepen ili dva, ali kada je Neptun u pitanju, orbis mora biti što manji).
Ukoliko imamo Sunce, Mesec, Veneru, Merkura ili Marsa na ovom stepenu, Neptun se već jednom približio ovoj poziciji prošle godine, tako da smo već duže vreme pod ovim uticajem, a Jupiter će sad samo dodatno pojačati sve postojeće.
Ova konjukcija može doneti konkretan dogadjaj, ali će on biti iniciran Jupiterom, dok će Neptun obojiti okolnosti i uticati na naše emotivne doživljaje, jer trascedentne planete opisuju duže vremenske periode, dok Jupiter i Saturn donose objektivne promene. 
Što se Neptuna i Jupitera tiče, ova konjukcija simboliše budjenje najdublje emocije, empatije, nadčulnih sposobnosti, potrebe da dosegnemo odredjene visine. 
Ova konjukcija je sve nevidljivo, nedokučivo, nerealno, ono što se rečima ne može opisati, jer je suština u osećaju i spoznaji. Ova konjukcija govori o smislu, višem cilju postojanja svakog od nas. Odgovara na pitanje zašto smo tu gde jesmo, takvi kakvi jesmo. 
Aspekt ove dve planete treba da posluži da shvatimo svoj životni put, zašto nešto ne ide i čemu treba da se okrenemo, jer svako od nas ima svoju misiju, što je vrlo lična stvar, a svako udaljavanje od toga stvara haotičnost i osećaj beznadja.
U zavisnosti od planete (i njene postavke u ličnom horoskopu) koju aktivira ovaj aspekt, manifestacija može biti povoljna ili nepovoljna. 
Objektivno, ovo su situacije koje doživljavamo kao čudo, spas u zadnji čas, splet okolnosti kojima smo se najmanje nadali ili koje smo smatrali nemogućim. Ovo su i prilike koje se doživljavaju samo jednom, koje se ne odbijaju jer nam omogućavaju da se neki lični san zaista ostvari. 
Ovde se ne radi o sitnicama i životu od danas do sutra, Jupiter i Neptun su priča nečeg mnogo većeg što ima potencijal da nas menja i pruži snagu da poletimo.
Sada je jako važno verovati jer je to suština obe planete i znaka Riba. 
Ako smo dovoljno sigurni u sebe, u ono što činimo, mislimo, čemu težimo, ako zaista verujemo u povoljan ishod, on neće izostati, jer ova konjukcija više nego bila koja druga govori o snazi unutrašnjeg bića, samim tim mogućnosti da se želja preslika u realnost koju živimo. 
Od ovog aspekta najviše će dobiti oni koji se bave nečim iz simbolike Riba i dvanaeste kuće. To su pre svega umetnici koji sada mogu imati neverovatan nalet inspiracije koju će pretočiti u konkretno delo. Medicinski radnici, psiholozi, psihijatri, razni terapeuti koji uz pomoć ovog aspekta pomažu onima koji su za mnoge druge odavno otpisani, dijagnostikovani neizlečivim bolestima, na marginama i prozvani "teškim slučajevima". 
Ovaj aspekt predstavlja iscelenje ako se koristi iz srca i čiste duše. 
Astrolozi, mistici, okultisti, svi oni koji su privučeni neobjašnjivim, sada dobijaju neke odgovore, spoznaje, dublje razumevanje tema od kojih većina zazire. 
Ovo su i snovi koji su proročki, misli koje se odnikud pojave i još brže materijalizuju. Intuicija je na visokom nivou, telepatska povezanost sa drugima, unutrašnji osećaj koji upozorava na opasnost. 
Jupiter i Neptun na nas utiču sa najdubljeg nivoa, možda nisu logični i opipljivi, ali su izuzetno moćni, jer je istinska snaga u emociji i veri. Kada se to spoji, tada živimo san. 
Ipak, mnogi će reći da je najteže verovati onda kada se sve ruši, ali u tome i jeste suština, odbaciti strah i prepustiti se. 
Ako u tome uspemo, menjamo sve. 
Sve ovo što sam navela predstavlja najjači potencijal znaka Riba i konjukcije koja je aktuelna, ali pošto živimo u svetu dualnosti, ona druga strana će takodje ispoljiti svoj maksimum, ali kroz okolnosti koje percipiramo kao negativne. 
Manipulacija, laž, prikrivanje, psihička i emotivna nestabilnost, insomnia, fobije, zdravstveni problemi kojima se ne zna uzrok (jer je fokus na telesnom), osećaj gubitka snage, volje, vitalnosti, vere u sebe i životni put. Osećaj beznadja, besmisla, deluzije, depresivna stanja koja nas blokiraju, umrtvljuju. 
Ovaj aspekt može da baci u drugu krajnost ako dižemo ruke od sebe, ako ne verujemo ili sebe svesno guramo u nešto što nam neće doprineti ili nas postaviti na viši nivo. 
Jupiter i Neptun ne uništavaju i ne čupaju iz korena, ali zato imaju snagu da obrišu i počiste sve kao da nikad nije ni postojalo. 
Ova konjukcija nas uči da snaga nije fizička, već unutrašnja, da su vera i emocija osnovni pokretači, da stvaramo vizijom i željom, dok fizički samo materijalizujemo. 
Na globalnom nivou ovo predstavlja početak kolektivnog buđenja iz dubokog sna, podizanja svesti što za cilj ima promenu dosadašnjih dogmi i učenja.
U narednim godinama i decenijama svedočićemo velikim istinama, tačnije rasvetljavanju zabluda koje su nas oblikovale od malih nogu. Mnoge teorije će pasti, jer će se pojaviti neoborivi dokazi koji će ukazivati da je sve što smo smatrali kao činjenično i apsolutno ustvari iluzija u koju smo bili ubeđeni.
Pod ovim aspektom zvanične religije će slabiti, ali će se pojaviti nove, uz njih i razne sekte, grupacije koje će propagirati lepo upakovanu priču spasenja. Iako su Jupiter i Neptun slika nekog prosvetljenja, mnogi će sami sebe proglasiti za duhovne vodje, spasitelje, gurue. Prikrivaće ego i namere, pokušaće da nam ispiraju mozak, da ubeđuju i propagiraju njihovu "istinu". 
Konjukcija Jupitera i Neptuna ne predstavlja duhovni put kroz zvaničnu religiju, već podizanje svesti kroz unutrašnju veru svakog od nas.
Sa ovim aspektom pomeramo lične granice, jer više ne dozvoljavamo da budemo ograničeni nametnutim učenjima. Koliko se ljudi budu budili toliko će jačati fatalizam da se održi postojeći sistem, jer je strah od gubitka materijalne sigurnosti sve veći.
Generacije koje se budu rađale imaće nešto posebno što ih razlikuje od prethodnih, jer dolaze na ovaj svet da nam prenesu informacije i veliko znanje.
Cilj ovog aspekta je da nam pruži odgovore o ljudskom postojanju, da nas uveri da nismo sami, a ni najmoćniji, jer postoji nešto što je mnogo veće i snažnije od sveta kojeg (za sada) opažamo samo sa pet osnovnih čula. 
Neptun i Jupiter započinju veliku promenu čiji epilog nećemo doživeti u ovoj inkarnaciji, ali nas to ne lišava uticaja i procesa podizanja kolektivne svesti kojem prisustvujemo.

Нема коментара:

Постави коментар