уторак, 21. јун 2022.

Psihološki profil znaka Rak

Rak je mesečev čovek, veliki empata i beskrajno brižan. 
Neko ko će da voli kompletnim svojim bićem, jer drugačije ne ume.
Radovaće se sa vama, tugovaće sa vama, biće uvek tu kraj vas, pa i ako ne može da pomogne,  topao zagrljaj i reči utehe su najmanje što će učiniti, jer Rak ne zatvara oči pred problemom drugog.
Ovo je krhka duša jakog senzibiliteta čija je primarna potreba da oseti sigurnost i toplinu, ali i da drugoj osobi uzvrati na isti način, jer će se tek tada osetiti kompletnim.
Rak je veliki sanjar i nepopravljivi romantik koji želi da se uz voljenu osobu ušuška i izgradi topao dom.
Rak je znak vodenog elementa i kardinalnog kvaliteta, što mu daje jak senzibilitet, ali i impulsivne emotivne reakcije, pogotovo u situacijama kada treba da brani najbliže ili da se za svoju ljubav bori. Ovde su emocije veoma transparentne, za razliku od ostalih vodenih znakova, Rak će jasno staviti do znanja šta je njegovo i ko zauzima posebno mesto u njegovom srcu.
On će se u svemu voditi svojim emotivnim impulsom i reagovaće u skladu sa istim, jer Mesec je njegov vladar, pa Rak itekako ume da bude veoma introspektivan i da koristi svoju intuiciju koja je odlično razvijena.
U poslovnoj sferi će težiti da se istakne i da zauzme mesto koje mu pripada. Može biti izuzetno vredan i predan poslu koji obavlja, iako mu primarni cilj nije da se domogne vrha i vodeće pozicije, ali će zahtevati da se njegov trud ceni i adekvatno nagradi.
Jupiter je u ovom znaku egzaltiran, što Rakovima daje srdačnu i velikodušnu prirodu, ali isto tako i jaku ambiciju da se materijalno ostvare i da zadovolje svoje potrebe u tom smislu.
U ljubavnim odnosima, Rak će uvek biti potpuno predan i emotivno iskren.

 Orjentisan je ka trajnim i stabilnim ljubavnim pričama, uvek će u drugim osobama tražiti stabilnu figuru sa kojom može izgraditi zajednički život i porodicu. 

Medjutim, zbog svoje kardinalne prirode, Rak će uvek staviti do znanja i naglasiti šta mu smeta i šta kod druge osobe ne voli.

Koliko god bio jakog senzibiliteta i empatije, nikada neće trpeti i prihvatiti da živi na način koji mu se nameće i gde ne može da se pronadje i bude potpuno srećan. 

Zbog toga se samo jednog trenutka može okrenuti i otići. Potpuno tiho i bez prevelikih buke, pa i po cenu toga da nikad ne saznate šta se u njegovoj duši zbilo...

Нема коментара:

Постави коментар