петак, 14. октобар 2016.

Pun Mesec u znaku Ovna (od 14. do 16. Oktobra)




Ovaj vikend će pre svega obeležiti pun Mesec u znaku Ovna, koji će se odigrati u nedelju preko 23. stepena prvog zodijačkog znaka.
Već u večernjim časovima, u petak, Mesec ulazi u znak Ovna najavljujući promene koje će ulaskom u svoju poslednju fazu i doneti.


Ovaj Mesec je direktan, sklon impulsivnim i brzopletim reakcijama. Njegovo emotivno stanje kao i stanje raspoloženja je uvek trasparentno, po samom izrazu lica je moguće razumeti kroz šta prolazi i kako se oseća.
Svoje potrebe iskazuje otvoreno i bez ustezanja, takodje veoma lako verbalizuje i pokazuje svoje emocije.
Ponekad ume da bude previše brz, bez takta i strpljenja, jer ne voli da čeka, želi sve odmah i sada.
Svoju privrženost iskazuje maksimalno direktno, ostavljajući često druge u neverici, jer ne očekuju da im sve odmah bude servirano na tacni. Ali Mesec u Ovnu je takav, drugačije ne ume, jer iskrenost i otvorenost smatra svojim najvećim vrlinama.
U konfliktim trenucima ume da bude veoma žustar, ne odstupajući od prvobitnog stava ili ideje. Pa i u situacijama gde greši i kada nije u pravu, čvrsto će se držati onog što je sebi zacrtao, jer poraz ne prihvata kao opciju.
''Ne'', ne prihvata kao odgovor jer ni u ljubavnim bitkama  ne popušta i ne priznaje olako poraz, to mu je samo još veći podsticaj da nastavi sa svojim osvajačkim pohodima dok ne pridobije onu koja mu je ''zapela za oko''. 

Izuzetno strastven i jakih emocija. 
Kada Mesec u Ovnu voli, onda to svi znaju, ali ne zbog toga što se ponaša na lavovski način, da se šepuri i pokazuje svoj plen svima, već zbog toga što Mesec u Ovnu ne zna da sakrije emociju, njegovo emotivno stanje je uvek kao otvorena knjiga. 

Za svoju izabranicu će dati sve, neće štedeti ni na rečima ni na delima. 
Koliko god da je takmičarski orjentisan, ovo pravilo neće važiti u ljubavnim odnosima, jer ovaj Mesec svoje ne da.
Netolerantan je po nekim pitanjima, zbog čega mu ni ljubomorni ispadi nisu strani.
Kada se za nekog zainteresuje, daće sve od sebe da tu osobu pridobije, ali ako to nije slučaj, potrebno je dosta truda da bi Mesec u Ovnu nekom pružio šansu. 

Veoma je brz, pa lako i pobegne, pogotovo ako nema nečega što ga intrigira i drži njegovu pažnju.
Meseca u Ovnu krasi neverovatna energija i upornost.
Retki su momenti kada  duhom klone.

Boriće se do zadnjeg atoma snage jer za njega nema predaje. Koliko god da ga sudbina i život lome, pronalaziće snagu da ide dalje, da se neprestano bori, jer ne sme sebi da dozvoli da poklekne i da se umori, za njega je to najveći poraz.

                                                                            ***

Shodno tome, možemo očekivati uzbudljiv vikend, sa dogadjajima koji kulminiraju u nedelju kada će opozicija izmedju Sunca i Meseca biti egzaktna.
Medjutim, pre toga će Mesec ući u intenzivnu konjukciju sa retrogradnim Uranom, koji u stvari ima glavnu ulogu u celoj priči, jer će svojom jakom energijom obojiti ceo vikend.

Kada su Mesec i Uran u kontaktu, uzbudjenjima nikad kraja. Dogadjaji koje mogu doneti ove dve planete dolaze niodkuda, potpuno neočekivano i sa turbulentnim okolnostima.

U psihološkom smislu, ovo je stresan aspekt, koji čoveka tera na bunt, na izbacivanje svega što ga tišti i razdire već duže vreme.

Mnogi će podleći ovom aspektu i veoma naglo i impulsivno odreagovati, jer će želiti da preseku i da se oslobode tereta.
Medjutim, upravo takav način čišćenja sebe može doneti veće posledice koje će se konkretno osetiti u vremenu koji sledi.
Pa je samim tim bolje poslušati šta ima da kaže Mars kao prirodni vladar znaka Ovna, a koji je trenutno u Jarcu, i čiji je glavni moto: racionalnost, strpljenje i stabilnost.

Da bi se ovaj intenzivan aspekt neutralisao i usmerio na pozitivnu stranu, neophodno je svakom problemu i situaciji pristupiti hladne glave i smireno, izbegavajući bespotrebne konflikte i eksplozivne reakcije, jer posledice takvog nastupanja mogu skupo koštati.

Sa obzirom da se ovde radi o aktiviranju ose Ovan-Vaga, koja primarno govori o odnosima, biće neophodno uložiti dodatan trud kako bi se balans održao, pronaći put do kompromisa i rešenja nesuglasica, jer u suprotnom, konjukcija Meseca i Urana mnoge veze može uzdrmati i usmeriti na pogrešan put.

Pun Mesec predstavlja trenutak kada se zaokružuje celina, zatvara krug i završava ciklus, s toga nije povoljan za započinjanje novih stvari, ali je zato odličan za definisanje postojećih stanja i rešavanje aktuelnih problema.


Predstojeći aspekti najviše aktiviraju kardinalne znake (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) zadnje dekade, kao i sve one koji u ovim znacima imaju Ascedent ili lične planete, pogotovo od 20. do 24. stepena.

Нема коментара:

Постави коментар