петак, 16. септембар 2016.

Jupiter u Vagi i njegov uticaj na astrološke znake (od septembra 2016 do oktobra 2017 godine)

                       
                              Veliki gospodin, džentlmen i šmeker sa stilom- Jupiter u Vagi.

U narednih godinu dana otvara neke nove teme, pre svega medjuljudske i partnerske.

Postavlja nam jedno jednostavno pitanje, da li je samoća zaista onda kada je čovek sam ili je pak veoma prisutna i kada pored sebe imamo nekog?

Mnogima će ovaj tranzitni period otvoriti oči i doneti neke nove uvide, mnogi će shvatiti da ono što imaju pored sebe zaista vredi i još više će se truditi da to sačuvaju i zaštite od loših uticaja.

Za one druge, narednih godinu dana može biti stresno, jer Jupiter ma koliki benefik bio, veoma često ume da donese dogadjaje koje ne želimo i od kojih strepimo.

Slično Saturnu, ukazaće na problem i naterati nas da se zapitamo i da razmislimo o postupcima kako svojim tako i tudjim. 
Mnoge veze će proći kroz krizni period, ali one koje treba da opstanu, opstaće. Ostale nastavljaju dalje, ali različitim putevima, koji će neke odvesti do sreće, a neke do novog iskušenja.
Ponekad je neophodno pustiti, jer je to jedan od načina da pronadjemo onaj drugi deo nas i naš odraz u ogledalu.

Jupiter u Vagi će pružiti šansu svakom da svoj ljubavni život dovede u red i da ga definiše. Zvuči veoma jednostavno, ali ne treba zaboraviti da Jupiter koliko god bio planeta sreće i blagostanja, ne donosi baš uvek med i mleko.

Za one koji su u stabilnim odnosima, ovaj period zaista može biti sjajan. Produbljivanje i postavljanje veze na viši nivo kroz početak zajedničkog života, stupanja u brak ili proširenja zajednice za one koji su već u braku.
Samcima se može ukazati prilika da ostvare neki nov i poseban odnos koji će imati tendenciju da traje i da bude stabilan, pogotovo sredinom jeseni i u toku sledeće godine kada Jupiter i Saturn budu u dobrom aspektu.

Jupiter u Vagi neće biti blagonaklon jedino prema onima čiji su odnosi na klimavim nogama, u stagnaciji i sa  dugogodišnjim problemima. U tom slučaju će se osetiti jačina kvadrata izmedju Jupitera i Plutona, kao i opozicije Urana i Jupitera krajem ove godine i u toku sledeće.

To će biti period kada će karte morati da se otvore i kada će se jasno zahtevati da se izabere strana i pokaže (ne)spremnost ka postizanju kompromisa i rešavanja nesuglasica.

Oni koji budu hrabro zakoračili u proces promene i čišćenja svojih odnosa (Jupiter kvadrat Pluton), Jupiter u Vagi će ih ojačati i postojeće veze usmereti u pozitivnom smeru.
U suprotnom, opozicija Urana i Jupitera može odvesti na potpuno drugu stranu i u rušenje postojećeg stanja.

Ovim tranzitom su najviše prozvani kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), dok će fiksni (Bik, Lav, Škorpion i Vodolija) i promenljivi (Blizanac, Devica, Strelac i Ribe) malo da odahnu i uticaj Jupitera osetiti kao blag vetar u ledja, odnosno podsticaj u realizaciji svojih planova i želja.

* Prognoze za period tranzitnog Jupitera u Vagi preporučujem da se prenstveno pročita za ascedentalni znak (podznak)

Ovnove očekuje uzbudljivih godinu dana gde će njihov fokus prventstveno biti usmeren na odnose, bilo da se radi o poslovnim partnerstvima, ljubavnim ili bračnim vezama. 

Jupiter će se kretati kroz njihovo prirodno 7 polje donoseći mogućnosti za nove kontakte koji mogu biti izuzetno kvalitetni i stabilni, što će mnoge Ovnove pokrenuti da razmišljaju o ulasku u zajednički život. 
Sredina jeseni je najpovoljniji period za ljubavne teme, jer će Jupiter i Saturn graditi skladan sekstilni aspekt, i mnogima doneti srećne trenutke u dvoje.

Kraj godine nije toliko optimističan, sa obzirom da će Jupiter ući u negativan aspekt i sa Plutonom i sa Uranom. 
Ovo će najviše osetiti oni Ovnovi koji su već u nestabilnim i dugotrajnim odnosima, kada će krizni period mnoge od njih naterati da se zapitaju da li vredi ostati u postojećem odnosu ili ne.

Jupiter će kroz svoje aspekte pružiti mogućnost da se veza revitalizuje i postavi na pravi put, samo ukoliko Ovnovi uspeju da iskontrolišu svoje impulsivne nagone i pokušaju da razumeju drugu stranu, prihvatajući kompromis i dijalog.

Bikovima Jupiter u Vagi prolazi kroz prirodno 6 polje, aktivirajući poslovne teme i pitanja svakodnevnog života.
Novih poslovnih mogućnosti će biti u velikom broju, što će mnoge Bikove povući da se više aktiviraju kako bi svoju finansijsku situaciju poboljšali. 

Saturn je i dalje u prirodnom 8 polju Bikova i traži da se obrati pažnja na ulaganje i protok novca.

Koliko god da Jupiter pruža blagostanje u materijalnoj sferi, toliko u smislu fizionimije i fizičkog stanja može napraviti problem, u koliko Bikovi ne primete signale sopstvenog organizma i iscrpljenosti istog, jer je potrebno obratiti pažnju i ne ignorisati limite sopstvene izdržljivosti.

Ljubavni život Bikova je miran i u periodu stagnacije, a za veće promene po tom pitanju je ipak potrebno sačekati Jupitera u Škorpionu koji će od jeseni sledeće godine ući u 7 polje Bikova i doneti poboljšanje i bitne dogadjaje.

Blizancima se pokreće prirodno 5 polje, a Jupiter zajedno sa Saturnom koji je već neko vreme u njihovom 7 polju može doneti mnogo lepih trenutaka i mogućnosti da Blizanci potpuno uživaju u svom ljubavnom životu.
Za one koji su sami, Jupiter u narednih godinu dana donosi prilike za nove odnose  koji će biti stabilni i doneti lično zadovljstvo i radost.

Jupiter u tranzitu kroz 5 polje iskazuje svoju maksimalnu benefičnost, donoseći srećne okolnosti, uzbudljiv socijalan život i vedrinu.

Peto polje simboliše i decu kao i odnos sa njima, koji će u velikoj meri biti poboljšan, ali Jupiter takodje svojim uticajem može mnogima uneti radost u vidu proširenja porodice i dolaskom deteta na svet, pogotovo u slučajevima gde se na to dugo čekalo.

Rakovi će se u narednih godinu dana baviti ličnim i emotivnim pitanjima, ali isto tako i porodičnim temama. 
Ovo je odličan momenat za promenu stambenog prostora, proširivanje istog, kao i bilo koji vid uredjivanja i poboljšavanja doma u kome se živi.

Mnogi Rakovi će se odlučiti da sa nekim koga vole osnuju porodicu i započnu život pod istim krovom, jer Jupiter tranzitira njihovo 4 polje.
Oni koji su sami dobijaju priliku za novo poznanstvo koje može preći u nešto veoma lepo i trajno.

U poslovnom segmentu, mnogi Rakovi će osetiti turbulentna dešavanja, a pogotovo kada Jupiter bude u opoziciji sa Uranom, kada se mogu očekivati kardinalne promene i iznenadna dešavanja uz koja će mnogi promeniti dosadašnji poslovni kurs i poželeti da započnu nešto novo.

Lavovima tranzitni Jupiter prolazi kroz 3 polje naglašavajući važnost ostvarivanja novih kontakata i poznanstava kojih će biti u većem broju u narednom periodu.

Takodje su moguća ostvarenja nekih poslovnih saradnji na koje se čeka već duže vreme, i koja mogu doneti promenu u poslovnom i finansijskom segmentu Lavova, odnosno doneti poboljšanje i finansijsku dobit.
U periodu do kraja godine, kada Jupiter i Saturn budu gradili lagan medjusoban aspekt, moguća su pozitivna dešavanja u ljubavnom životu, novi počeci ili pak sredjivanje postojećih odnosa, jer Saturn i dalje tranzitira kroz prirodno 5 polje Lavova. 

Saturnov tranzit kroz 5 polje nije poznat po velikim uzbudjenjima i filmskim ljubavnim pričama, ali zato pruža mogućnost stabilizacije i jačanja ljubavnih veza.

Device prolaze kroz period gde je najveći fokus na finansijskoj situaciji i rešavanju egzistencijalnih problema. Jupiter se kreće kroz njihovo prirodno 2 polje i može uticati na povećanje zarade i sticanja uopšte.
Medjutim, Uran je i dalje u 8 polju Devica, pa samim tim može napraviti problem u protoku novca i dovodjenja u balans istog.

Nije preporučljivo preveliko ulaganje, kao ni podizanje kredita i pozajmica, pogotovo ne u periodu krajem ove godine i početkom sledeće.

Device bi trebalo da se fokusiraju da vredno rade, da se naoružaju strpljenjem jer već naredne godine dobijaju nove šanse i povoljne okolnosti gde mogu ostvariti poslovne ciljeve i steći dugoočekivanu finansijku dobit.
Ljubavne teme, nisu primarne u ovom periodu.

Za mnoge Device ovo može biti emotivno težak period, s obzirom da je Saturn i dalje u njihovom 4 polju koji zahteva smirenost i preispitivanje, kako bi u nekom kasnijem periodu Device bile spremne za nova životna poglavlja i zajedničku sreću.

Vage pred sobom imaju važnih godinu dana jer Jupiter tranzitira njihov znak i njihovo 1 polje.

Ovo je period poleta energije, povoljnih okolnosti i novih šansi da se gradi bolje sutra.
Ljubavni život ulazi u žižu dešavanja, mnogo novih kontakata i lepih trenutaka u dvoje.

Slobodne Vage očekuje uzbudljiv ljubavni period, a sredinom sledeće godine i mogućnosti da se udje u neki nov odnos koji kroz vreme može postati stabilan i kvalitetan.

Mnoge Vage koje su već u vezi ili braku mogu proći kroz odredjenu krizu, gde će odnos biti na testu i kada će se mnogi suočiti sa donošenjem važnih odluka, da li ostati i postaviti vezu na viši i konkretniji nivo ili se ipak prepustiti iskušenjima.

Kako god bilo, Jupiter Vagama nudi prosperitet na svim životnim poljima i mogućnost da svoje šanse ugrabe i poboljšaju kvalitet svog života.

Škorpionima se Jupiter kreće kroz 12 polje i pruža mogućnost da pronadju mir koji već dugo traže, a koji im je veoma potreban sa obzirom na turbulentne dogadjaje i korenite promene koje su ih zadesile zadnjih par godina.
Ovo je veoma introspektivan period za Škorpione kada će mnogi poželeti da naprave neko svoje utočište, da se sklone i uživaju u svojoj tišini, kako bi napunili baterije i sebe relaksirali.
Tranizit Jupitera kroz 12 polje može biti izuzetno dobar i isceljujuć, jer se pruža mogućnost da čovek dopre do sebe, da se osvesti, ali isto tako i da shvati na kakvom je putu i šta je sve potrebno da uradi kako bi postigao ono što ga čini srećnim.

 Već sa prelaskom Jupitera u 1 polje, stvari se drastično menjaju i Škorpione stavlja u situacije da svoju sreću ugrabe i realizuju sve ono što su planirali tokom tranzita kroz 12 polje.

Sa obzirom na postavku Saturna u 2 polju, Urana u 6 i tranzitom Jupitera kroz 12 polje, mogu se očekivati novčani gubici u koliko Škorpioni ne preduzmu odredjene mere i okrenu se stednji.

Mnogi Škorpioni priželjkuju uzbudjiv ljubavni život i promene u tom segmentu, medjutim to će se desiti tek sa prelaskom Jupitera u njihov znak. 
Do tada, postoji velika mogućnost tajnih ljubavnih priča, odnosa koji su intenzivni, ali bez konkretne pokretačke energije koja bi to postavila na viši nivo.

Strelčevi se i dalje bore sa Saturnom u 1 polju, a ovaj Jupiter u Vagi im dodje kao melem na ranu i svetlo na kraju tunela koje pokazuje da ipak nije sve izgubljeno.

Jupiter im tranzitira kroz 11 polje, otvara nove mogućnosti i iznenadne šanse koje mogu promeniti dosadašnji tok mnogih stvari. Bitno je prepoznati pravi momenat za rizik.

Mnogi Strelčevi će pamtiti ovaj period po novim poznanstvim  i pojavljivanjem novih ljudi sa kojima će izgraditi kvalitetne odnose, i na koje će moći da računaju kao pomoć u nekom budućem periodu.
Tokom naredne godine, situacija će biti laganija, mnogim Strelčevima će se otvoriti novi putevi ka profesionalnom uspehu i boljoj zaradi.

Dok će za ljubavni život morati da pričekaju izlazak Saturna iz njihovog znaka, jer Uran koji im je i dalje u prirodnom 5 polju nudi pregršt zabave i uzbudjenja, ali bez konkretne šanse za trajniji odnos.

Jarčevima ovaj tranzit takodje predstavlja bitan period, sa obzirom da se Jupiter kreće kroz njihovo 10 polje i potencira važnost karijere i profesionalnog ostvarenja.

Mnogi će Jarčevi u narednih godinu dana shvatiti da nisu u potpunosti zadovoljni svojim poslovnim angažmanom, i poželeće da stvari menjaju i započnu nešto novo.

Ovakve promene je najbolje pokrenuti tokom sledeće godine, kako bi se izbegla opozicija Urana i Jupitera kao i kvadrat Jupitera i Plutona.
Promena pozicije i položaja, kao i konkretan uspeh i prepoznatljivost su veoma moguća, ali za one Jarčeve koji već dugo to priželjkuju i maksimalno se trude da to i ostvare.

Ljubavni život će takodje biti veoma aktivan, jer će Mnogi Jarčevi poželeti da promene svoj lični status, da započnu zajednički život, postanu roditelji ili izgovore sudbonosno da.

Jupiter je na njihovoj strani, samo je važno da ostanu dosledni i uporni u onome što žele, jer na kraju mogu dobiti i mnogo više nego što očekuju.

Vodolijama Jupiter prolazi kroz prirodno 9 polje.
Otvara mogućnosti za lični razvoj, usavršavanje bilo da se radi o nekom zvaničnom obrazovnom sistemu ili samoukom načinu učenja.

Mnoge Vodolije će nakon ovog tranzita shvatiti koliko su bogatiji novim uvidima, ljudima i dogadjajima koji će nadalje obeležiti njihov život.
Ovo je idealan period za putovanja i ostvarenja želja onih Vodolija koje već dugo žele da upoznaju druge kulture i načine života širom sveta.

Ono što može predstavljati problem mnogim Vodolijama jeste nestabilna finansijska situacija, pogotovo tokom jeseni i početkom sledeće godine. Veoma je važno da se sva dugovanja izmire, kako se ne bi došlo do sudskih tužbi i procesa.

Ljubavni život je bez većih promena, što ne znači da će biti manje uzbudljiv i onakav kako su Vodolije navikle da bude.

Ribe se nalaze u periodu važnih promena, jer se Saturn nalazi u njihovom 10 polju i utiče na pitanja karijere i ličnih ostvarenja, dok će im Jupiter tranzitirati 8 poljem.

Tokom predhodne godine dok je Jupiter boravio u znaku Device, mnoge Ribe su definisale svoj ljubavni i bračni život, a sad Jupiter provera odluke koje su tada donete.

Osmo polje predstavlja mesto tranformacije i pre svega dubokih i korenitih promena na ličnom nivou.

Poslovna i finansijska pitanja će za mnoge Ribe biti glavna preokupacija, kada će poželeti da pronadju još neki izvor prihoda i dodatnu zaradu.

Ljubavni život može biti turbulentan za one Ribe koje se ne odupru iskušenjima i aferoidnim vezama, koje mogu doneti probleme onima koji su već u stabilnim odnosima.

Нема коментара:

Постави коментар