недеља, 31. јул 2016.

Planetarna dešavanja u avgustu
Period znaka Lava je u toku, a Sunce u ovom znaku donosi razne mogućnosti gde možemo da se istaknemo, da zablistamo i da naše kvalitete izbacimo u prvi plan.

Venera se još uvek nalazi u ovom znaku, a tokom predhodnog meseca je zajedno sa Merkurom mnogima donela nove kontakte i saradnje koje mogu dobiti priliku da u nekom narednom periodu donesu konkretan uspeh i materijalizaciju.

Prva mogućnost za to jeste prelazak obe planete u znak Device. 
Merkur je to već uradio 30. jula, a Venera će svoju promenu doneti 5. avgusta.

Ove planete donose drugačiju energiju, jer pre svega potenciraju da sa reči predjemo na dela i da se okrenemo konkretnom radu kako bi ostvarili svoje zamisli i materijalzovali svoj trud.

Devica je znak koji je po svojoj prirodi promenljiv, ali sa druge strane poseduje odličan smisao za organizaciju i detaljan pristup svemu sa čime radi. 
Ovo je povoljan period koji treba iskoristiti za razradjivanje poslovnih poduhvata, planiranje i konkretno realizovanje zacrtanih ciljeva.

Krajem meseca, Venera i Merkur po poslednji put ulaze u konjukciju sa Jupiterom u Devici, pa ovaj trenutak treba iskoristiti za poslovne mogućnosti koje će se mnogima ukazati kao i prilike za sticanje konkretne dobiti, jer već 31. avgusta Merkur pravi zaokret i kreće retrogradno sa specifičnog 29. stepena Device.

Ovaj stepen sa sobom nosi odredjenu težinu, jer prvenstveno simboliše završetak i stavljanje tačke na neke stvari i dosadašnje procese.

Medjutim, Merkur sa ovog poslednjeg stepena kreće u nazad i govori da ovo ipak nije kraj, ma koliko da okolnosti deluju drugačije. 
On pre svega želi da pruži još jednu šansu svemu onom što nam možda deluje nerešivo i neuspešno, bilo da se radi o nekim odnosima, poslovnim okolnostima ili ličnim pitanjima. Želi da još jednom uložimo dodatan napor i da pokušamo da neke stvari vratimo na pravi put.

Retrogradni Merkur ima posebnu energiju, jer on voli da se povuče, da bude u tišini i tako pronadje svoj mir. 
On deluje sa veoma dubokog nivoa, ukazujući svima nama da odgovore na mnoga pitanja možemo pronadji prvenstveno u nama samima, slušajući unutrašnji glas i vodeći se u skladu sa njim.

Jedna od većih promena koja će se odigrati tokom ovog meseca jeste prelazak Marsa u znak Strelca, 2. avgusta. 
Ovo u stvari predstavlja momenat njegovog povratka,  jer je Mars svoju retrogradnost započeo u ovom znaku, sa veoma simboličnog 9. stepena koji i jeste analogan Strelcu.

Mars u Strelcu u svakoj akciji, nameri i inicijativi želi da vidi širu sliku, smisao i da pronadje svrhu svakog svog delovanja. 
Želi da se izbori za svoju slobodu kako bi spoznao smer kojim treba da ide i da gradi svoj život dalje. Njegov nepokolebljivi optimizam i naglašena vera u dobro, može biti  uzdrmana aspektima koje će u svom kretanju graditi.

Već na početku ulazi u sukob sa Venerom u Devici, što može doneti nestabilniju atmosferu u medjuljudskim odnosima, naglašavajući potrebu da se o odnosima razgovara, da se rešavaju nesuglasice, pa čak i tamo gde ih nema, jer Venera u Devici ništa ne prepušta slučaju i uradiće sve kako bi izbegla scenario propale ljubavne priče u kojoj je dala celu sebe.

Osećaj nedostatka ljubavi, pažnje i privrženosti, za ovu Veneru predstavlja najveći kamen spoticanja na putu njene sreće. 
Po prirodi je nepoverljiva i sumnjičava, što može stvoriti atmosferu konstantne potrebe da se ljubav dokazuje, ali i održava po svaku cenu, što u nekom trenutku može umoriti jednog od partnera, i odnos dovesti u nezavidan položaj.

Ljubav je na testu, a krajnju ocenu donosi veliki Jupiter svojim ulaskom u znak Vage, u septembru.

Sredinom avgusta se ponovo aktivira energija promenljivog T kvadrata, ali ovoga puta sa drugačijim epilogom.
Na njegovom vrhu su Mars i Saturn u konjukciji, što predstavlja veoma snažan i pokretački aspekt. 
Sa jedne strane imamo žestinu Marsa, a sa druge mudrost Saturna, a zajedno mogu učiniti i promeniti mnogo toga. 
Energija ovog aspekta u čoveku može probuditi neverovatnu volju i snagu da se bori za svoje bolje sutra i da savlada svaku životnu prepreku.
Ovo je period kada Saturn kreće direktnim hodom, ali i kada poslednji put aktivira kvadrat sa Neptunom u Ribama.

Stvara se atmosfera gde se zavesa podiže, a maske padaju, usled čega će mnogi biti prinudjeni da neke predhodne postupke objasne i opravdaju.

Drugi će biti ona izigrana strana, koja pored svih upozorenja, pokazatelja i dokaza nije uvidela da je uvučena u Neptunovu mrežu obmane, da nije dobro upoznala, sagledala i razumela kako osobe tako i mnoge životne situacije.

Neki se mogu osetiti kao da su živeli u zabludi mnogo vremena, zato ovaj T kvadrat u stvari predstavlja momenat otvaranja očiju svakog od nas, potpunog suočavanja sa realnim životom i sumornom svakodnevicom.

Istina često zaboli, ali je ipak toliko neophodna, a pogotovo kada se čovek nadje u začaranom krugu, besciljno tragajući za izlazom.


A izlaz iz ovih planetarnih dešavanja je upravo konjukcija Marsa i Saturna, koja će svakom od nas pružiti dovoljno energije i povratiti poljuljanu veru u nas same kako bi na kraju ipak pronašli pravi put, ali i sreću za kojom toliko dugo tragamo.

*Ovim avgustovskim tranzitima su najviše prozvani promenljivi znaci (Blizanac, Devica, Strelac i Ribe), dok će ostali sa nestrpljenjem iščekivati ulazak Jupitera u znak Vage u septembru, a koji će automatski prebaciti težište na kardinalne znake (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) i sa posebnom pažnjom posmatrati fiksne (Bik, Lav, Škorpion , Vodolija).

Нема коментара:

Постави коментар