среда, 1. новембар 2017.

Astro Novembar

Novembar pred nama predstavlja jedan mirniji astrološki mesec, bez većih promena, orijentisan na prirodu Škorpiona.

Tokom vikenda nas očekuje pun Mesec u znaku Bika, a par dana nakon toga i Venerina promena znaka, odnosno prelazak u Škorpiona.
Njen tranzit je značajan za fiksne znake (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) jer će biti u aspektu sa Jupiterom, i samim tim aktivirati pitanje odnosa i emotivnog života pomenutih znakova.

Konjunkcija ove dve planete je u svojoj prirodnoj simbolici veoma povoljna, donoseći nove mogućnosti, spajanja i svakako intenziviranja ljubavnog života.

Sa druge strane, i u negativnoj konotaciji, Venera i Jupiter mogu govoriti o aferoidnosti i odnosima koji se prvenstveno zasnivaju na jakoj telesnoj i intimnoj povezanosti.

Niske strasti, pohotnost i jak eros obeležice naredni period, jer energija Venere u Škorpionu traži potpuno prepuštanje užitku,ali i iskazivanje najdublje emocije.

Za one koji su u dugotrajnim odnosima, ovaj period može doneti turbulentniju atmosferu u kojoj, u koliko to prepoznaju, dobijaju mogućnost da svoj odnos sa partnerom prodube i unaprede.
U suprotnom, konflikti inicirani ljubomorom i nepoverenjem su više nego izvesni.

Mars koji je za priču o Veneri i Jupiteru veoma važan, i dalje je u znaku Vage, gde njegova snaga i suštinska priroda slabi.

U opozitnom aspektu je sa Uranom u Ovnu, što u velikoj meri može doprineti agresivnoj i impulsivnoj energiji, nesuglasicama i naglim prekidima.
Mars u Vagi ne razume kompromis i balans u medjuljudskim odnosima.
Sklon je potenciraju i davanju značaja samo na svojim emotivnim i ličnim potrebama, ne obazirući se previše na potrebe drugog.

Njegov tranzit najviše afektira kardinalne znake (Ovan, Rak, Vaga, Jarac), donoseći poteškoće u vezama, poslovnim kontaktima i saradnji.
U ovom periodu je potrebno uložiti dodatan napor kako bi se problem ili konfliktna situacija rešila na obostrano zadovoljstvo, bilo da je reč o ljubavnom ili nekom drugom odnosu.

Što se tiče promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe) tokom novembra i dalje će biti pod jakim uplivom odlazećeg Saturna u Strelcu, ali i Merkura koji tokom sledeće nedelje takodje prelazi u ovaj znak.

Merkurov tranzit kroz Strelca je važan, s obzirom da će tokom narednog meseca započeti svoje poslednje ovogodišnje retrogradno kretanje.
Značajan trenutak u njegovom tranzitu jeste konjunkcija sa Saturnom, koja nas očekuje krajem novembra, koja će nagovestiti i pokrenuti odredjena dešavanja sa retrogradnim Merkurom, kada ponovo bude u aspektu sa Saturnom, početkom decembra.

Ovim tranzitom su najviše aktivirani promenljivi znaci koji krajem ovog meseca dobijaju priliku da obnove i reše neke odnose i problematične situacije iz bliske prošlosti.

Obnavljanje kontakata i ponovna otvaranja nekih pitanja za mnoge će predstavljati otvaranje pandorine kutije, ali bez čijeg razrešenja  neće biti moguće nastaviti dalje.

Saturn je na izmaku iz znaka Strelca, i za nešto više od mesec dana prelazi u svoj znak.
Njegovo trenutno kretanje predstavlja završnicu, sumiranje i konačan epilog dvogodišnjeg perioda koji je za nama.

Da li je bio uspešan i u kolikoj meri, da li smo napredovali i savladali životne lekcije, ostaje da se vidi u vremenu koje sledi i u novom saturnovom poglavlju, u znaku Jarca.

Нема коментара:

Постави коментар