субота, 4. јун 2016.

Lunacija u znaku Blizanaca i konfiguracija promenljivog T kvadrata

Mlad Mesec koji nam predstoji 5 i 6 Juna, vrlo lako može biti trenutak koji nećemo tek tako zaboraviti, jer sa sobom nosi odredjenu težinu odluka i poteza koje činimo.
Ljubavne teme, medjuljudski odnosi, kontakti i saradnje su sada na repertoaru- odnosno rešavanje i dovodjenje u balans istih.

Znak Blizanaca igra bitnu ulogu jer je domaćin ovoj lunaciji, zajedno sa Venerom koja se egzaktno spojila sa Suncem i Mesecom potencirajući priču o emotivnim odnosima.

Sve bi izgledalo potpuno idilično da se u pozadini ne nalazi jaka konfiguracija promenljivog T kvadrata, ali takodje i velikog krsta. 
Njega čine planete koje se nalaze u znaku Blizanaca i direktno su opozitne Saturnu, dok sa druge strane imamo Jupitera i Neptuna u opoziciji, odnosno u kvadratu sa Mesecom, Suncem i Saturnom.
Energija ovih aspekata je pre svega nestabilna, promenljiva ali veoma intenzivna.

Blizanci, odnosno planete u ovom znaku zahtevaju verbalizaciju emocija i svega što nas muči, dok sa druge strane, Saturn u celu situaciju unosi dozu težine i odgovornosti za načinjene postupke.

Neophodno je da svemu i svim odnosima pristupimo potpuno iskreno i sa transparentnim namerama, jer Neptun zbog kvadrata sa Mladim Mesecom i Venerom u velikoj meri zamagljuje realnu sliku dešavanja u kojima se nalazimo. 
Što veoma lako dovodi do nerazumevanja i pogrešnog vidjenja stvari ili osoba sa kojima kontaktiramo.
Dobra strana promenljivog T kvadrata i velikog krsta je fleksibilnost i sposobnost lakog prilagodjavanja novonastalim situacijama, što može biti prednost u odnosima koji teže kompromisu i rešavanju problema. 
Medjutim, koliko god bili tolerantni i prilagodljivi prema drugoj strani, ipak moramo paziti na sopstvene potrebe i osećanja.
Potrebno je odrediti limit preko čega nećemo dozvoliti ni sebi , a ni drugima da predju.


Kada su na nebu ovako izazovni aspekti, prvenstveno treba izbegavati bilo kakve verbalne duele i provokacije. Sada su reči veoma oštre i lako pogadjaju bolnu tačku. 
Ne treba zaboraviti retrogradnog Marsa u Škorpionu koji iz prikrajka čeka pogdno tlo za borbu i izbacivanje svega nečistog na površinu.

Mlad Mesec je u jakom intelektualnom znaku, i zajedno sa Venerom bi trebao doneti vedru atmosferu i lakoću delovanja. 
Ali sa obzirom da je direktno konfrontiran Saturnu i u lošem aspektu sa Neptunom i Jupiterom, sve ono što se započinje ili planira, sada može naići na početne prepreke, probleme ili odlaganje.

Koncentracija takodje nije na zavidnom nivou, pa su sve verbalne i intelektualne radnje otežane.

Teže se pronalazi fokus i adekvatan vokabular kako bi na pravi način izrazili ono što osećamo i želimo, što dodatno može opteretiti komunikaciju i odvesti je u pogrešan smer.

Ova lunacija naglašava snagu naše emotivne ličnosti i unutrašnjeg bića.
Bilo bi poželjno da sada sami sebi budemo lični psiholozi, da prihvatimo poruke koje nam podsvest šalje jer nas niko neće bolje posavetovati i usmeriti kao što možemo sami sebe. 
Sebi smo i najbolji prijatelj, ali i najgori neprijatelj...u zavisnosti koliko smo spremni na ličnu iskrenost i otvorenost.

Slediti sebe i delovati u skladu sa unutrašnjim potrebama i emocijama je najbolje rešenje za bilo koji problem koji nas muči. 

Blizanci, Strelčevi, Device i Ribe druge dekade su najdirektnije prozvani ovom lunacijom. Takodje i svi oni koji imaju neku planetu ili Ascedent izmedju 12. i 16. stepena gore pomenutih znakova.
Ovnovi, Vage, Vodolije i Lavovi takodje mogu osetiti intenzitet trenutnih planetarnih konfiguracija, ali u blažoj meri.

Нема коментара:

Постави коментар