петак, 1. август 2014.

Merkur u Lavu ( od 1 do 15 avgusta )







Žurku u lavu je otvorio veličanstveni Jupiter kada je nedavno ušao u ovaj znak. Postavio je crveni tepih, upalio reflektore da sve sija, jer stižu ekskluzivne zvanice. Prva medju njima je svakako i zvezda večeri- Sunce. Jedva je dočekao, jer je njemu ovo prirodno okruženje, samo da ima glamura, sjaja i blještavila, a uz ovako sjajnog Jupitera, oseća se još moćnije. Od danas je tu i veseli Merkur, veliki zabavljač. Scena je postavljena i spremna za njegov performans gde će sve da nasmeje i zabavi. Pitate se kako ovakva ekskluzivna zabava može proći bez Venere? Pa i ne može...stiže i ona, samo malo kasni. Sprema se u velikom stilu, jer mora da zasija i zaseni sve. Očekujte je od 12-og avgusta...



Sunce i Jupiter su krajem jula imali svoj velelepni doček, propraćen glasnim aplauzom u čast narednom periodu koji će odisati zabavom, srećom i pozitivnom atmosferom.
A danas je došlo i merkurovih 5 minuta slave... 


Ko je Merkur u lavu?? 

On ne može biti neprimetan, pa ako ga i ne vidite , sigurno ćete ga čuti jer on traži pažnju i divljenje. Gromoglasan i zarazan smeh, priča koja je propraćena naglašenom gestikulacijom, jer on prosto mora da dočara to što govori i izmami poglede i osmehe svih prisutnih.
Sedeće u bašti poznatog kafića jer želi da je vidjen. Slikaće se u selfi fazonu sa smešnom grimasom, što će odmah osvanuti na svim socijalnim mrežama jer on želi da svi budu upućeni u to kako on uživa i kako se ludo zabavlja.

Rodjen za scenu, komičar i šoumen. Sposoban da oraspoloži i nasmeje i najvećeg mrguda. On voli život i zna kako da od njega napravi zabavu, a neretko i komediju i po neku dramu.
Želi da bude slušan, da se njegova reč čuje, i da naravno bude adekvatno nagradjen za to, kroz pohvale i oduševljenje. 

Merkur u lavu je pre svega odličan govornik, veoma ubedljiv i autoritativan. Pa ako je još i trgovac, proizvod će sigurno prodati jer će vam pričati hvalospeve o tome kako je kvalitetano to što nudi, a što se cene tiče...pa ona je naravno lavovska i glamurozna al’ sa ovakvim merkurom na cenu ćete vrlo brzo zaboraviti.



U ovom periodu kada sve pršti od lavovske energije, svi smo pozvani da se okrenemo zabavi, druženjima i zdravom smehu. Zaboravimo bar na trenutak sve one svakodnevne stresove i opterećenja. Okrenimo se sebi i ugodimo nama samima bar malo.
Merkur će u svom kretanju kroz ovaj znak prvo napraviti bliski susret sa jupiterom, pa eto i novih planova oko putovanja, ali ipak oprezno, da vam novčanik ne bi mnogo patio posle, jer ovde je ipak reč o lux hotelima i istim takvim odmorima i putovanjima.

U nedelju nas čeka i jedan okršaj sa Marsom koji je od nedavno ušao u svog škorpiona. Ovaj Mars je ljut, nije za šalu, a Merkur kakav je sad blesav iritiraće Marsa, pa su svadje i verbalni dueli mogući na svakom koraku. Pogotovo jer je Merkur u lavu  kralj dramaturgije,pa mu ni scene nisu strane, ali ovo ipak nije bezazleno, jer Mars u škorpionu provocira , ima žestok rečnik , pa se vrlo lako može omaknuti po neka sočna psovka i uvreda.

I tako će ovaj Merkur uvredjen i povredjen otići od Marsa i doći u susret Uranu u ovnu, pa eto novih genijalnih ideja i planova. Um će raditi velikom brzinom, ali ipak treba ostati realan, jer Saturn u škorpionu čeka iza ćoška.

Velike želje će vrlo lako spustiti na zemlju i naučiti nas strpljenju i racionalnom rezonovanju. Saturn u škorpionu ume itekako da probudi neke zakopane strahove i brige. Probleme koje smo stavljali pod tepih, kao da ne postoje, jer ne želimo da više o njima razmišljamo.

Medjutim on ne voli kad ovaj Merkur stvari preuveličava ili im daje lažni sjaj, automatski ih sabotira, opominjući da ne može sve baš tako lako kako mislimo. Pa onda nastaju brige i problemi kad uvidimo da zlato nije sve što sija...


Нема коментара:

Постави коментар