понедељак, 18. август 2014.

Merkur u Devici ( od 15 avgusta do 2 septembra )






 Merkur je pre neki dan ušao u svoj znak, u svoj dom, gde se naravno oseća najbolje. Dok je bio u znaku Lava pružio nam je mnogo trenutaka zabave, opuštanja i veselja, ali zakoračvši u svoju Devicu, sve nas pomalo opominje da je zabavi došao kraj, da smo se dosta baškarili na letovanjima i trošili novac na razne užitke, vreme je da se uozbiljimo i uhvatimo posla

Merkur u devici poručuje da je vreme da svedemo račune, da se saberemo-oduzmemo i vidimo na čemu smo nakon lavovskog raskalašnog perioda koji je za nama...


Devica kao znak, (a samim tim i ovaj Merkur) je simbol skromnosti, i racionalizacije. Um je veoma jak, matematički i sklon analizi. 
Najobičniju stvar će da razloži na sto sitnih delova, u svemu tražeći odgovor i rešenje...nerviraće okolinu i podizati pritisak svima sa svojim opsesivno-kompulsivnim momentima, ali to je Merkur u devici, on zahteva red i sredjenost.


Sve mora biti na svom mestu, jer on je pre svega praktičan, želi da mu je sve na dohvat ruke, a ne u haosu koji ga užasava. Logika je naglašena, ne voli da sluša imaginarne priče, nerealne planove i prazna filozofska naklapanja, on traži činjenicu i materijalizaciju. Odličan kalkulant, u glavi mu je uvek sve posloženo i već u napred izračunato jer ne želi da ga nešto iznenadi.

Ekspert za detalje i ''pronalaženje dlake u jajetu'', pogotovo ako je Merkur u aspektima oštećen, pa može da izludi svakog sa svojom sitničavošću i preteranom kritikom, da se čovek zapita da li uopšte može da mu udovolji jer u svemu nadje zamerku.

Često od ovog Merkura možete čuti onu izreku da svemir možda ima kraj, ali ljudska glupost nikad, jer on je jako osetljiv na nečistoću i prljavštinu, ali pre svega na onu intelektualnu...


 

U toku svog kretanja kroz znak Device, Merkur će napraviti lepe aspekte sa Plutonom iz jarca, Saturnom i Marsom iz škorpiona, pa samim tim pruža odličan period za učenje i istraživanje, jer će kroz aspekte sa ovim planetama dati na dubini razmišljanja, studioznosti i lako ulaženje u srž materije. 

U kontaktu sa Marsom, um je oštriji i brži, lakše se savladavaju svakodnevne prepreke i problemi. Sa saturnom su misli i stavovi prema stvarima ozbiljniji i racionalniji, dok sa Plutonom se pruža mogućnost da se u problem dublje pronikne i pronadje rešenje koje nije vidljivo na površini... 


Merkur u Devici svojim ulaskom u ovaj znak je najavio devičanski period koji uskoro počinje (od 23 avgusta do 23 septembra), kada ćemo svi zasluženi letnji odmor, raspust i opuštanje ostaviti iza nas, okrenuti se novim radnim pobedama i svakodnevici koja će biti sumorna u onolikoj meri koliko se sami potrudimo da je napravimo (ne)interesantnom.





Нема коментара:

Постави коментар