петак, 18. мај 2018.

Uran u znaku Bika (od 2019. do 2026. godine)

Uran je prešao u znak Bika, gde će se zadržati dugih 7 godina. 
Astrološki posmatrano, ovo jeste "pali" Uran, s obzirom da u znaku prekoputa (Škorpionu) dostiže svoju egzaltaciju, dok je u Biku u svom padu.
Da li ga to čini slabim?

Mnoga velika imena u sferama nauke i dostignuća koja su u svom ličnom horoskopu imala ovakvu poziciju ukazuju upravo suprotno, i ovom Uranu daju snagu, baš zato što mu zemljani znak Bika pruža mogućnost da svaku viziju, ideju i skriveni talenat spusti na fizički i opipljiv nivo, da kreira i stvara.

Uran jednim znakom tranzita 7 godina, da bi obišao ceo zodijački krug, potrebno mu je čak 84 godine.
Uran je u znaku Bika poslednji put bio u periodu od 1934. do 1941. godine, koji nam je svima kroz istoriju poznat kao turbulentan i pun političkih previranja.
Pojava nacizma i jačanje III Rajha predstavljaju najznačajnije okosnice ovog perioda, ali svest čoveka onda i sada drastično je promenjena, kao što je i tehnološki razvoj u velikoj meri uznapredovao.
Planetarna postavka tadašnjeg Urana u Biku bila je opterećena teškim i agresivnim energijama, što je na kraju i rezultiralo globalnim konfliktima i masovnim stradanjima.
Ovog puta, situacija jeste drugačija, i kao takva predstavlja jedan veliki test iz istorije za sve nas.
Koliko smo naučili i koliko smo sposobni da ovaj svet izgradimo na nekim novim i stabilnijim osnovama, učeći na predhodnim greškama i trudeći se da obilje znaka Bika približimo svima i učinimo ga pristupačnim za sve.
Bik predstavlja prirodu, plodno tlo, sve ono što nas okružuje, što posedujemo (lično i kolektivno), sva dobra i svaku materiju koju koristimo, hranu koju konzumiramo.
Planeta Zemlja je u simbolici ovog znaka, pa će samim tim predstavljati jednu od glavnih tema Urana u Biku.
Pitanja očuvanja prirode, klimatskih promena, zaustavljanja daljeg uništavanja planete takodje.
Žestok odgovor prirode na dosadašnju nebrigu biće više nego izvestan uz ovog Urana, što može izazvati veći broj prirodnih katastrofa i klimatskih promena u nekim delovima sveta, kao upozorenje da je krajnji momenat da se pozabavimo svojom sredinom i stanjem planete koju smatramo svojom.
Hrana i sve ono što plodno tlo može da stvori jeste sledeća bitna stavka koja će se pojaviti kao jedan od prioriteta, pogotovo pitanje genetski modifikovanih namirnica, kao i brzog stila života kojim smo primorani da živimo.
Uran poziva na promenu, na rušenje svih onih navika i rutina koje su nam nametnute.
Novo zamenjuje staro, pa tako i svaki sistem vrednosti na koji smo navikli, a koji je po nas štetan.
Sedmogodišnji period Urana u Biku, biće u pratnji Saturna i Plutona, njihovog kretanja, pogotovo u periodu od 2020. godine i saturnovog ulaska u znak Vodolije pa do 2025/6. kada se u ovom znaku bude nalazio Pluton aktivirajući Urana kvadratnim aspektom.
Uran uvek predstavlja podizanje svesti, ali i revoluciju, jačanje odredjene ideologije koja vodi u promenu.
Sa Saturnom i Plutonom u Vodoliji krizni trenuci stvoriće pogodnu atmosferu za jačanje konflikata i sukoba na globalnom nivou, u cilju postavljanja novog svetskog poretka, ali i oslobađanja od svake sile i težine aktuelnih režima.
Sa druge strane, ovaj period pogoduje izuzetnom razvoju nauke i tehnologije, pa možemo očekivati otkrivanje nekog novog patenta i naučnog dostignuća koji će omogućiti brži razvoj i funkcionisanje čovečanstva.
Neki novi umovi dobijaju priliku da zablistaju i svojim talentom ispišu stranice buduće istorije.
Uran u Biku u mnogo čemu će promeniti dosadašnje tokove, što će se najviše uočiti i osetiti u materijalnom i finansijskom smislu.
Novac i materijalne vrednosti su takodje u simbolici znaka Bika, pa u narednom periodu možemo očekivati turbulentne promene po pitanju monetarnog sistema i ekonomske politike.
Svako vreme iziskuje inovacije, nove načine zarade i poslovanja.
Sa Uranom je neophodno pratiti trendove kako bi se došlo do uspeha, ali i u pravom trenutku preuzeti rizik kako bi se ostvario željeni cilj.
Mnogima će omogućiti brz put do bogatstva, ali isto tako u jednom trenu može oduzeti sve i dovesti do velikog kraha, u zavisnosti u kolikoj meri i na koji način se koristi prilika koju nam je pružio.
Jednakost svih jeste njegova suština, pa iz tog razloga vrlo lako može dovesti do pada najstabilnijih i do sada najsigurnijih sistema, jer sa Uranom u Biku sigurno utočište više ne postoji.
Drugo ime mu je istina, pa će kroz svoj sedmogodišnj tranzit težiti da što više dugočuvanih tajni obelodani, da otvori "top secret" dokumenta i pruži svima uvid u informacije koje su od svetskog značaja.
Na nivou pojedinca, uticaj Urana zavisiće od ličnog horoskopa i njegove postavke u natalnoj karti.
Predstavljaće sve one lične revolucije i naše težnje da svoj život kreiramo kako želimo.
Svaki osećaj pritiska koji godinama u nazad osećamo, postaće još teži ukoliko ne preuzmemo kontrolu nad svojim životom i ne pokušamo da izadjemo iz kolotečine u koju smo zapali.
Promena ličnog sistema vrednosti i cilja kojem stremimo veoma su izvesni, jer ćemo biti primorani da se prilagodimo novim okolnostima, ali i da se suočimo sa činjenicom da smo u toj borbi sami.
Znak Bika je simbol sigurnosti, ali da bi to postigli, rušenje starih postulata predstavlja neophodnost kako bi izgradili stabilnu  budućnost.

Нема коментара:

Постави коментар