среда, 25. април 2018.

Lični horoskop - vodič za uspešniji život

Natalni, odnosno lični horoskop predstavlja "zamrznutu" sliku pozicija planeta i njihovih medjusobnih aspekata u trenutku našeg rodjenja.
Za izračunavanje tačnog horoskopa, pored datuma i mesta rodjenja, neophodno je poznavanje tačnog sata i minuta kada smo došli na svet, kako bi dobili preciznu poziciju ascedenta (podznaka), koji predstavlja najvažniju i početnu tačku svake astrološke analize.
Mi se u glavnom identifikujemo pozicijom Sunca u odredjenom znaku u kojem smo rodjeni, što dobijamo danom i mesecom rodjenja.
Medjutim, to predstavlja samo jedan segment naše karte, koji kao takav ne može opisivati našu prirodu u potpunosti niti ukazivati na neke sklonosti kojima smo predisponirani.
Zbog toga nailazimo na stereotipe i pogrešna tumačenja, jer da bi dobili potpuno preciznu i konkretnu sliku, neophodno je da horoskop posmatramo u celini, obraćajući posebnu pažnju na podznak, vladara horoskopa i poziciju Meseca, kao i na niz drugih faktora koji su važni.
Poznavanjem tačnog vremena rodjenja, dobijamo raspored astroloških kuća, koja svaka za sebe opisuje neku životnu oblast, naše učestvovanje unutar iste i sva bitna dešavanja koja su nam predodredjena.
Kao što ne postoje dve iste osobe, tako ne postoje ni iste natalne karte, pa i u slučajevima blizanackih horoskopa, koristićemo odredjen način analiziranja, jer je svaki čovek poseban i ima svoj životni put.
Lični horoskop je baza, osnova odakle sve potiče. 
Ne možemo postati nešto što nismo, raditi nešto ka čemu nemamo sklonosti ili graditi odnose sa ljudima koji "ne žive" u našoj karti.
Iz tog razloga, nijedan planetarni tranzitni aspekt (bio on dobar ili loš) neće uticati na nas ukoliko ga nemamo u našoj karti, proćiće potpuno neopaženo.
Planete se konstantno kreću, utiču na naš život u većoj ili manjoj meri, u zavisnosti od svakog horoskopa pojedinačno i svih onih faktora koji su pomenuti.
Recimo, aktuelni tranzit Saturna u znaku Jarca, nekome može doneti vrtoglavi uspeh, a nekom pad i krizan period, u zavisnosti od mogućnosti,ali i kvaliteta koji pruža horoskop.

Natalnu kartu možemo posmatrati kao DNK, naš lični matriks u kome je sadržano sve.
Sve ono čemu smo skloni, svi naši afiniteti i kvaliteti koji nas mogu postaviti veoma visoko, ali isto tako i naši nedostaci i poteškoće sa kojima se suočavamo tokom života.
Horoskop pruža odgovor na veoma važno pitanje lične svrhe, jer tek kad sebe u potpunosti spoznamo, tada dobijamo mogućnost da živimo kvalitetan život.
Čovek koji je svestan svoje svrhe i svog životnog puta jeste istinski ispunjen i zadovoljan, kako sobom tako i svim što ga okružuje.

Нема коментара:

Постави коментар