недеља, 4. март 2018.

Astro pregled nedelje (04.03 - 11.03.2018)

Naredna nedelja donosi značajne astrološke promene, iako su ponedeljak i utorak i dalje pod jakim uplivom znaka Riba, odnosno konjukcije Venere i Merkura u ovom znaku.
Ovaj aspekt pre svega donosi lakoću u povezivanju sa drugima, moguća nova poznanstva i susrete, odnosno promene kroz emotivna partnerstva.
Pozicija Merkura u ovom slučaju nije snažna, ali uz Veneru, njegova energija dobija potpuno drugačiju notu, suptilniju i dublju.
Ovu konjukciju treba koristiti za resavanje nekih emotivnih pitanja u odnosu sa drugima, iskazivanje bliskosti i otvaranja u emotivnom smislu.
Merkur predstavlja glasnika, kao i svaku reč koju izgovoramo ili informaciju koju primamo.
U znaku Riba ona nije nagla i direktna, pa uz Veneru, ovo jesu sve emotivne teme, pokazivanje bliskosti i razgovori u kojima otvaramo srce ka drugima, kao i oni prema nama.
Uticaj ove konjukcije najviše aktivira promenljive znake (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe), kao i one sa podznakom u ovim znacima.

Sreda i četvrtak i dalje nose uticaj Merkura i Venere, ali uz potpuno drugačiju dinamiku, s obzirom da se obe planete sele u znak Ovna, i na taj način, posle dužeg vremena aktiviraju sve kardinalne znake (Ovan, Rak, Vaga, Jarac).

Sredina nedelje predstavlja momenat aktiviranja i preuzimanja inicijative, kako u poslovnim planovima, tako i na ličnom nivou.
Sve ono što se u sedmicama u nazad zbog raznih okolnosti stavilo na čekanje, sada dobija mogućnost da se realizuje.
Merkur u Ovnu je brz i direktan, pa mnogima može doneti dugoočekivane vesti i informacije, kao i konkretne rezultate prethodnih zalaganja.
Merkur će tokom nedelje, odnosno u danima vikenda graditi kvadratni aspekt sa Saturnom u Jarcu, pa ovo jeste svaka istina i realnost koja
kuca na vrata, zahtevajuci da se objektivne okolnosti prihvate i shodno tome napravi plan za dalje.
Poslovni i finansijski segment u ovim danima će zahtevati više pažnje, odnosno veću angažovanost i objektivnost.

Najznačajniji dan u sedmici pred nama jeste petak, odnosno početak prvog retrogradnog kretanja Jupitera u Škorpionu u ovoj godini.
Njegov uticaj je posebno bitan svim fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija).

Njegovo retrogradno kretanje predstavlja početak dužeg perioda koji nam pre svega pruža jaku introspekciju, sagledavanje stvari i situacija iz prethodnog perioda, kao i njihov konkretan ishod.
Mogući veći troškovi, kao i neka zaostala potraživanja sada su izvesna, ali isto tako i rešavanje bilo kakvih problematičnih odnosa sa drugima, odnosno emotivnih pitanja koje smo ciljano stavili po strani.
Sa retro Jupiterom dobijamo bolji uvid u neke predhodne greške, ali isto tako i u sve ono što smo uspešno uradili, što nam pruža mogućnost da u narednom periodu iskoristimo neke lične potencijale na najbolji način.

Нема коментара:

Постави коментар