уторак, 7. октобар 2014.

Lunarna eklipsa- Pomračenje Meseca


Dok  ovo pišem Mesec je u tzv. ‘’praznom hodu’’, ne pravi nikakve aspekte i pritom se  nalazi na zadnjim stepenima Riba. Sve je nekako utihnulo i umirilo se, kao da najavljuje zatišje pred buru. A bura kreće ulaskom Meseca u znak Ovna i približavajući se 15 stepenu ovog znaka, gde će se i odigrati famozno pomračenje Meseca, odnosno lunarna eklipsa.

Astrološki gledano, pomračenje Meseca je predstavljeno aspektom od 180 stepeni izmedju Sunca i Meseca, dok iz opšteg poznavanja geografije nam je svima poznato da pomračenje može biti delimično ili totalno , a ono što nas sutra očekuje je ovo drugo, odnosno potpuno pomračenje.

Ova lunarna eklipsa se odigrava u znaku Ovna (gde će se naći Mesec) i u znaku Vage (Sunce), pa samim tim glavna poruka i tema ove eklipse će biti odnosi.

Ovan i vaga su kardinalni znaci, ukazuju na naglost i ishitrenost, a uoči samog pomračenja, Mesec će dotaći i Urana što će uneti veću tenziju i stres. Sa druge strane imamo Plutona iz znaka Jarca koji lošim aspektom gleda i Mesec i Sunce, pa u celu ovu zbrku unosi jake strasti, opsesivne ispade i ljubomoru. Mnogima će se bukvalno smračiti, pa su moguće sulude odluke, kardinalne greške i eksplozivne izjave, koje će uzburkati već podgrejane svadje i sukobe. Naravno, savet jeste da se strasti smire, iako ćemo verovatno biti kao razjareni bikovi, jer ego će hteti da se hrani, nećemo dati na sebe, pa čak i po cenu da smo zaista za nešto krivi.

Merkur je na izmaku iz škorpiona i retro, pa eto i otrovnog jezika i žestokog rečnika, neće baš biti prijatan za uho. Merkur se vraća u vagu jer ima nedovršena posla, ne sredjene odnose koji nisu dobili epilog, da li u vidu nekog kraja ili možda nastavka.

Kulturno i lepo ophodjenje prema drugom je obaveza broj 1 u narednim danima, a pogotovo sutra. Ovo pomračenje nudi i mogućnost da se neki odnosi srede i pomire zaraćene strane, ali samo ukoliko su osobe spremne da budu iskrene i otvorene. Sasvim je ok nekom reći u lice šta imamo, ali ipak ne treba zaboraviti da je za svaki odnos  potrebno dvoje i da nismo bezgrešni. Oni koji budu uspeli da nadju zajednički jezik i premoste razlike, mogu očekivati mnogo kvalitetnije veze i odnose u vremenu koje sledi, dok će za ostale biti po principu '' kud' koji mili moji''.

Mesec kao glavni akter ovog pomračenja  se nalazi u odličnoj konfiguraciji i aspekturi sa Marsom i Jupiterom, zajedno čine veliki vatreni trigon, što je jaka pokretačka energija, pa ukoliko uspemo da u sebi nadjemo balans, smirimo strasti i žargonski rečeno iskuliramo, pružiće nam se mogućnost da ideje i ciljeve sa velikim uspehom privedemo kraju, ali isto tako i da nove planove postavimo na jake temelje koji će u budućnosti doneti uspeh i konkretnu materijalizaciju.

S toga, nije na odmet da u narednim danima prvo izbrojimo do deset i dobro razmislimo pre izrečene izjave ili uradjene akcije, jer može da se desi da nam se brzopletost olupa o glavu.


Ovo pomračenje će najjače osetiti kardinalni znaci, pa su najviše na udaru: ovan, vaga, rak i jarac. Bilo da je u pitanju sunčev znak, ascedent ili planete koje se nalaze od 12-og do 18-og  stepena navedenih znakova...


Нема коментара:

Постави коментар