недеља, 21. септембар 2014.

Mars u Strelcu i u aspektu sa Neptunom ( od 20 do 26 septembra )



Mars je od nedavno u znaku strelca. Nakon škorpionskog mraka, uleteo je u svet   pun entuzijazma i pozitive, gde vedrina i dobrota nadjačavaju zlo...


Mars u strelcu je borac za pravdu, on ratuje iz svojih ideala i uverenja, on mora imati cilj i smisao svake svoje akcije i svog delovanja. Veliki optimista i pobornik one izreke da dobro uvek pobedjuje zlo, verujući u bolje sutra i tražeći pozitivu u svemu i svakom. Strelac je znak koji simboliše religiju i crkvu, ali nije ovde samo reč o zvaničnim religijama, već o jakoj veri u sebe samog i o veri u dobro i plemenito. 
Mars u strelcu je u vatrenom elementu...pa mu volje i snage ne manjka, ali uvek mora postojati neki viši cilj i plan kome on stremi i šta želi da osvoji, jer to što osvoji mora nečemu i nekome da posluži, mora postojati svrha, odnosno boljitak koji na kraju oplemenjuje sve, jer dobrota je njegovo najveće oružje, ako veruje u sebe i svoj uspeh, nepobediv je.

On je veliki avanturista, svetski putnik...da može, posetio bi ceo svet, uzduž i popreko, jer to ga čini jačim, bogatijim. Sakuplja iskustva i iz njih uči, obrazovanje mu je važno, pa iako će sebe da iškoluje i pokupi što više diploma može, ipak sva ona mesta i svi oni ljudi koje je kroz svoja putovanja video i upoznao šire njegove vidike i njegovu želju za spoznajom. Neretko ćete ga čuti kako govori mnogo stranih jezika, možda nije odslušao nijedno predavanje, ali on je od onih kojima je dovoljno  da osete neko mesto, upoznaju meštane i već mogu da pohvataju osnove nekog jezika. Poštuje kulturu u koju odlazi i što je najvažnije, želi da nauči i zadrži ono najbolje iz nje. Svet je za njega mali, jer u sebi nosi jak poriv za avanturom i spoznajom. Vedar duh ga uvek prati, pa i u najcrnjem momentu izvući će ono pozitivno i sebe izvesti na pravi put.

Za ovog Marsa je važno u kakvom je odnosu sa Jupiterom, s obzirom da je on njegov vladar, odnosno vladar znaka Strelca. Ukoliko je dobar, onda postaje istisnki pravednik, oličenje pravde i morala, ali ukoliko to nije slučaj, ili možda ima negativan odnos (aspekt) sa recimo Neptunom, kao što je sada slučaj...e onda postaje pravi Don Kihot. Umišljeni vitez koji se konstantno bori sa svojim vetrnjačama i ludostima u glavi...

Neptun je u znaku Riba i biće tu još dosta godina, u sedištu je, u svom znaku, pa je samim tim veoma jak. Zamagli će sve,iskriviće sliku...pogled na svet nije baš realan, gubi se ideja, cilj...skrećemo sa puta. U kombinaciji sa Marsom, dobijamo pijanog, izgubljenog ratnika...luta besciljno, bez kompasa, ne zna protiv čega se bori, a duboko u sebi zna da je rodjen da bude vodja, da ratuje...Nekako je omekšao, nije mu jasno kako je od jednom dobio tu snagu empatije i samilosti. Pita se kakav je on to ratnik koji lako zaplače, koga gane svaka ljudska bol i patnja?

Ne zna ko mu je neprijatelj, a najčešće je najgori neprijatelj sam sebi, jer sa tolikom količinom ideala što mu daje strelac i slepo verovanje od neptuna, ne vidi da srlja u propast i da škodi najviše sebi.
...

U danima pred nama, bićemo optimistični, možda i previše. Bilo bi poželjno da je racio upaljen negde u prikrajku, pa da signalizira crvenim svetlom svaki put kad počnemo mnogo da fantaziramo. Planovi mogu biti nerealni, a da se nama učine baš stabilnim i vrlo lako izvodljivim, pa se odlučimo da srljamo u nešto ubedjeni kako nas uspeh na kraju čeka. Pre bilo kakve krajnje odluke treba dobro proveriti okolnosti, da ne bi bilo nerpijatnih iznenadjenja kasnije.

Što se poslovnih stvari tiče, bilo bi dobro da se pravni i zakonski okviri dobro usaglase i pregledaju više puta, jer ovaj trenutni aspekt govori upravo o problemima sa zakonom i sudstvom.





Нема коментара:

Постави коментар