недеља, 13. новембар 2016.

Venera u Jarcu - ''Čelična lady'' (od 12. novembra do 7. decembra 2016.)Venera u znaku Jarca nema jako dostojanstvo, iako se često smatra da pozicijom u Saturnovom znaku dobija dosta negativnih osobina i da njena snaga slabi.
Medjutim, to je samo zabluda, jer je ovaVenera samo malo drugačija od ostalih.

Deluje mirno i povučeno,  ali samo na prvi pogled. 

Ova dama  ide na sigurno. 
Ona nije od onih sa kojima se može lako poigrati i pridobiti na jeftine fore. 
Venera u Jarcu je dostojanstvena i uvek uzdignute glave, pa otuda i dolaze mnogi mitovi o njoj. 

Pre svega da je hladna i nepristupačna, ali to se može nazvati nekim vidom njenog odbrambenog mehanizma, jer ona sebi neće dozvoliti da padne na glupost i da bude lako izigrana.

Jarac je znak koji je odan do kraja, pa tako i ova Venera. 
Njena ljubav traje, ma kakve da su okolnosti, ostaje odana jer nije u stanju da se emotivno ponovo prepusti, u koliko stare rane nisu potpuno sanirane.

Ona je jaka i stabilna žena koja zna šta traži i zahteva, kako od sebe tako i od drugih. Materijalna sigurnost joj je važna, ali ne očekuje od drugog da je izdržava niti da je nekom na teretu, od malena je naučena da se sama bori kroz život. 

U glavnom je epitet ledene kraljice često prati, ali ona ne pokušava da dokaže suprotno, iako u sebi zna pravu istinu. 
Samo onom odabranom može pripasti ta čast da je ‘’odledi’’ i da spozna njenu pravu suštinu i strastvenu stranu koju vešto krije.

Kod nje ugled i status igraju bitnu ulogu, važna joj je pojava i kakav utisak ostavlja. Uvek je primerena, diskretna i u skladu sa svojom ličnošću i godinama. 
Ne osvaja dubokim dekolteima niti se provokativno nameće, ona očekuje džentlmenski pristup i poštovanje.

U današnje vreme kada sve vrvi od prevelike otvorenosti i slobode, ova Venera ima osećaj kao da je u pogrešno vreme rodjena, jer malo je onih koji će zaista umeti da razumeju i da cene njenu principijelnost, tvrd stav i konzervativnost u odnosima. 

Ona nije za kratkotrajnu zabavu i relaksaciju, to otvoreno pokazuje i toga se pridržava. U svojoj glavi ima izgradjen prototip muškarca koji joj je potreban, njega traži i čeka, pa makar i godine prolazile, ali ona se neće zadovoljiti sitnicama i polovičnošću.

A kada pronadje to što je toliko dugo čekala i priželjkivala, ipak se neće odmah prepustiti. 
Svoje srce će dati sa zadrškom, jer ne želi sebe da dovede u situaciju da oseti patnju i razočaranje. 
Predugo je čekala da bi sve od jednom prepustila slučaju, ali baš to čekanje koje smatra saveznikom, često joj okrene ledja.

Njena prividna rigidnost i indiferentnost umeju da zaplaše i upropaste nešto što je zaista imalo tendenciju da bude ono što dugo želi. 
Strah i samokontrola je često onemoguće da istinski uživa u tome što ima.

Onaj koji bude imao dovoljno strpljenja i topline da ovu Veneru u potpunosti odledi i da u njoj probudi ono najvrednije što u sebi ima, za uzvrat dobija odanu i vernu osobu, jaku i strastvenu ženu, koja će ostati uz njega do kraja.

                                                              ***

Venera u znaku Jarca ostaje do 7. decembra.

Polako već unosi dozu ozbiljnosti i predostrožnosti u sve odnose i kontakte koje ostvarujemo. 
Pomalo smo setni i nostalgični, jer Venera u Jarcu voli da nas podseti na neka stara vremena. Ne zbog toga da bi nam otvorila stare rane, već da proveri da li smo se sa na nekim greškama naučili i iz predhodnih odnosa izvukli pouke.

Kontakti i veze koji se u ovom periodu započinju, možda na prvi pogled neće delovati romantično kao iz bajke, niti sladunjavo kao iz ljubavnog filma, ali će zato imati tendenciju da traju i da budu stabilni.

Venera u Jarcu će kroz svoj tranzit napraviti nekoliko intenzivnih aspekata. 
Krajem novembra dolazi u konjukciju sa Plutonom, ali i u kvadrat sa Jupiterom, ovi aspekti će biti egzaktni na 15. stepenu Jarca.

Mnogi odnosi u ovom periodu mogu doći do kulminirajuće tačke, jer su očekivanja i lične potrebe bile prevelike. 
Mnogi mogu osetiti tenziju i jaku potrebu da svoje odnose iz korena promene i postave na nove osnove.
Nekoliko dana kasnije Venera i Uran takodje grade kvadrat, što se može manifestovati kroz donošenje ishitrenih odluka i prekida odnosa koji su već duže vreme problematični.

Koliko god da smatramo da donosimo prave odluke i da smo potpuno sigurni u poteze koje činimo, ipak bi bilo poželjno da dobro razmislimo, jer su ovi aspekti kardinalne prirode, i samim tim podstiču na ishitrenost i brzopletost u svemu što radimo.

A sa obzirom, da svaka impulsivna reakcija ili odluka sa sobom može nositi odredjene posledice, konkretne rezultate ovih aspekata možemo očekivati već sredinom decembra kada će Merkur krenuti retrogradno sa takodje 15. stepena znaka Jarca.

Glavni prioritet njegovog retrogradnog kretanja kroz znak Jarca jeste suočavanje sa duhovima prošlosti i ponovno aktiviranje nekih starih pitanja, dogadjaja ili odnosa, 

Tada će mnogi dobiti priliku da neke stare greške isprave, da se iskupe i da nekim odnosima pruže drugu šansu.

Ovim aspektima su najpodožniji kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) druge dekade, ali i svi oni sa Ascedentom ili ličnim planetama od 11. do 19. stepena gore pomenutih znakova.


Нема коментара:

Постави коментар