уторак, 15. новембар 2016.

Planetarna dešavanja do kraja novembra 2016. godine



Tokom ovog meseca veću astro promenu je doneo Mars, prešavši u znak Vodolije, pa je samim tim uneo i drugačiju energiju, pre svega dinamičniju i aktivniju nego što je bio slučaj tokom njegovog boravka u znaku Jarca.

Mars u Vodoliji je poznat po svojoj smelosti, adrenalinskom impulsu i neverovatnoj energiji kada se radi o realizaciji ciljeva i ideja koje je sebi zacrtao.

Pod ovim tranzitom je gotovo nemoguće ostati statičan i pasivan, jer Mars u Vodoliji predstavlja impulsivan nagon za promenom i brzom rekcijom.
On je stalno u žurbi, u više poslova i projekata istovremeno, pa i ako ga okolina posmatra kao potpuno sumanutog lika, on odlično zna šta radi, jer u glavi već ima pripremljen plan i konkretnu viziju onog što želi da uradi ili stvori.

Vodolija je pre svega intelektualan i mentalan znak, što ovom Marsu daje jak um i naglašene komunikacione veštine.
Obično oko sebe ima krug istomišljenika koji sa njim dele isti pravac i ideju, ali ako to nije slučaj, za njega to neće predstavljati problem, jer je on pre svega samo svoj.

Koliko se odlično snalazi u timskom radu, toliko je produktivan i uspešan kada je sam.
Mars će u znaku Vodolije ostati do sredine decembra, i kroz ovaj tranzit će proći neostećeno i nepovredjeno, jer uz sebe ima Saturna, Jupitera i Urana sa kojima će graditi skladne aspekte krajem meseca.
Mnogi će zbog toga osetiti lakoću delovanja i mogućnost da samoinicijativom ostvare uspeh na raznim poljima.

U ovom periodu ključ uspeha predstavlja preuzimanje rizika i prepoznavanje idealnog trenutka za realizaciju ličnih i poslovnih planova.

Oni koji budu spremni da bez straha prate svoj unutrašnji poriv i da rade u skladu sa tim, mogu očekivati podršku ovog Marsa.

Za mnoge će ovo biti period promena, ali i novih šansi koje će zahtevati prilagodjavanje i sposobnost brzog reagovanja na novonastle okolnosti, jer samo najsnalažljiviji i najsmeliji mogu uspešno ostvariti ono čemu teže i na kraju dobiti i više nego što su očekivali.
Mars u Vodoliji prvenstveno aktivira fiksne znake (Bik, Lav, Škorpion i Vodolija) druge dekade, i njima pruža jak vetar u ledja i dodatnu energiju da na mnogim životnim poljima zablistaju.

Kada su ljubavne i emotivne teme u pitanju, Venera u Jarcu će imati glavnu reč.

Ulaskom u ovaj znak donosi dozu ozbiljnosti, ali i sumnje kada se radi o ljubavnim i bračnim odnosima.
Sa Venerom u Jarcu se prisećamo nekih starih vremena, dogadjaja i trenutaka iz prošlosti. Njen zadatak nije da probudi loše duhove prošlosti već da nam ukaže na lekcije iz nekih predhodnih perioda, kako bi iz njih izvukli pouke i na taj način poboljšali odnose u kojima smo sada.

Susreti sa prošlim ljubavnim pričama mnogima mogu ponovo uzburkati osećanja i doneti one čuvene leptiriće u stomaku, medjutim konkretan odgovor na pitanje da li vredi vratiti se na nešto staro, dolazi već narednog meseca sa retrogradnim Merkurom koji će svoje kretanje u nazad takodje započeti u znaku Jarca.

Za one koji u narednom periodu budu ostvarili nove kontakte i poznanstva ili započeli ljubavne veze, situacija možda neće delovati idilično i bajkovito na početku, ali će se zato kroz vreme razviti na pravi način i doneti mogućnost da odnos bude stabilan i trajan.

Venera u Jarcu krajem meseca gradi nekoliko intenzivnih aspekata. Pre svega konjukciju sa Plutonom, a u isto vreme i kvadrat sa Jupiterom iz znaka Vage.

Ovi aspekti mnoge veze mogu dovesti do odlučujuće tačke, gde će glavna nedoumica biti postavljanje odnosa na viši nivo ili pak rušenje.

Prevelike želje i očekivanja su u igri, kada će se mnogi zapitati da li u postojećim odnosima napreduju i sebe izgradjuju na pravi način ili nazaduju. 
Ovi aspekti su kardinalne odnosno nagle prirode, što sa sobom nosi dosta ishitrenih i brzopletih odluka.

Venera i Uran će biti u kvadratnom aspektu zadnje nedelje novembra što dodatno može destabilizovati atmosferu i dovesti je do usijanja.

Kada su ove dve planete u nepovoljnom odnosu, donose stresnu energiju punu iznenadjenja i neočekivanih obrta. 
Uran predstavlja veoma bučan alarm u čoveku koji ga budi iz najdubljeg sna, pojačavajući težnje za promenom i rušenjem postojećeg stanja.

Ljubavni odnosi u ovom periodu mogu biti podložni stresnim i konfliktnim situacijama, gde samo sitnica može izazvati nagle prekide i dodatno zaoštriti medjuljudske odnose.

Zbog toga je preporučljivo dobro razmisliti pre donošenja bitnih odluka, jer već sa retrogradnim Merkurom u decembru, rezultati ishitrenih poteza sa sobom donose i odredjene posledice.

Venerinim aspektima u novembru su najpodložniji kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) prve i druge dekade.

Što se tiče promenljivih znakova (Blizanac, Devica, Strelac, Ribe), oni su u toku novembra najviše pod uticajem Merkura u znaku Strelca koji će graditi konjukciju sa Saturnom i kvadrat sa Neptunom.

Ovi aspekti mogu doneti pasivniju atmosferu, pad energije, ali i fokusa i koncentracije što može dovesti do problema u komunikaciji i razumevanju.

Merkur u Strelcu je po prirodi otvoren, elokventan, sa velikom težnjom za saznanjima i širenjem svog duha. 
Medjutim, kada je u jakom odnosu sa Saturnom, može doneti osećaj kolapsa i beznadja, kao i pesimistično sagledavanje situacija i kontakata sa ljudima, što čoveka blokira da napreduje i da stvara .
Ova negativna atmosfera se menja prelaskom Sunca u znak Strelca (od 22. Novembra), što mnogima može doneti povoljnije i pozitivnije okolnosti koje će ih brže odvesti do ostvarenja ličnih planova i želja.


Medjutim, veće promene i konkretnija dešavanja za promenljive znake stižu sredinom decembra kada Mars predje u znak Riba, a do tada ovaj pasivniji period treba iskoristiti za razmišljanje i pravljenje planova za bolju budućnost. 

Нема коментара:

Постави коментар