четвртак, 17. децембар 2020.

Saturn i Jupiter u Vodoliji


Saturna u Vodoliji smo već videli, na vrlo nagao i nepredvidiv način, osetili smo jačinu njegovog uticaja kako kolektivno tako i na nivou pojedinca.
Sve ono što nas je u martu pogodilo, predstavljalo je snagu Saturna, ali i paradoks jedne Vodolije, pa se mnogi sa potpunim pravom pitaju, ako je Saturn u Vodoliji potpuno oslobadjanje, zašto smo i dalje u nekim osnovnim stvarima ograničeni?
Odgovor će biti jasan onima koji su već odavno spremni da naprave lični korak, jer kako ćemo razumeti suštinu lične slobode, ako ne osetimo odsustvo iste. Da li smo umeli da cenimo i pravilno koristimo slobodnu volju koja nam je data, a na koju se toliko pozivamo?
Saturn u Vodoliji je krajnje radikalan, ekstreman i potpuno nepredvidiv, ne zato da bi nam nešto zagorčao, to nije njegov cilj, on samo predstavlja reakciju na nešto što je davno učinjeno, na neku prethodnu grešku ili loš potez čiju posledicu sada vidimo/proživljavamo. 
Da li nečega treba da se pribojavamo?
 Ne, jer sve smo to mi, potrebno je samo da se svako od nas sabere, prihvati svoje postupke kao takve i izadje iz pogrešnih šablona ponašanja/življenja.
Saturn i Jupiter oslobadjaju, pružaju nove šanse, ali je veoma važno da znamo čega želimo da se oslobodimo, šta želimo da menjamo. 
Ukoliko je odgovor vezan za promenu drugih ljudi, njihovog uticaja na nas na bilo koji način, onda sigurno gubimo. 
Saturn u Vodoliji traži lični reset, bavimo se sobom i svojim životom, ne tudjim. 
I nema nikakve veze ako je taj neko drugi ustvari naš partner sa kojim delimo životni prostor, poslovni saradnik, šef, roditelj. Saturn opominje da nije naše pravo da nešto namećemo, niti da na nekog utičemo kako bi nama bilo bolje, svaka promena koju želimo počinje sa ličnog nivoa, tako što ćemo da budemo ono što želimo da postignemo. 
Mi postajemo primer kvaliteta koji želimo da živimo. 
Istrajati u tome nije lako, jer je neophodno izaći iz uloge žrtve, okrivljavanja i pravdanja svojih postupaka. 
A upravo će to biti glavna tema ovog tranzita, jer sve što je loše mora da se odstrani, ukoliko za to nemamo volje, bićemo primorani. 
Iako zvuči surovo, za dve godine bićemo zahvalni, jer sve što bude otišlo, biće zamenjeno nečim što nam zaista pripada. 

Saturn će zajedno sa Jupiterom raditi na podizanju svesti, promenama dosadašnjeg načina života, ali i unutar nas, na pogrešnim uverenjima, stavovima na koje se konstantno pozivamo, ne shvatajući  da nam štete. 

Saturn i Jupiter u Vodoliji su priča slobode, lične i kolektivne, ali to nije lak zadatak jer prvo moramo definisati šta za nas predstavlja sloboda, jer ako osećamo da je nemamo dovoljno, onda smo nečim vezani. 
Potpuno razumevanje dolazi sa spoznajom da nas ustvari niko ne drži i ne primorava da budemo tu gde nam ne prija, već taj mazohizam radimo sami sebi! 

Saturna i Jupitera u Vodoliji osetiće svako od nas na drugačiji način što sve zavisi od naše natalne karte, potencijala natalnog Saturna, kao i eventualnih ličnih planeta u Vodoliji, Lavu, Biku i Škorpionu.
 
Kada su ljubavne teme u pitanju, ove dve planete će imati šta da nam kažu, šta da donesu, ali i odnesu. 
Biće prekida, raskida, razvoda, ali pre svega medju onima koji već dugo u nazad održavaju svoje odnose radi nekih ličnih, materijalnih i drugih razloga, gde su ljubav i zajedništvo odavno izgubili smisao.

 Sa Saturnom i Jupiterom šanse da se povrati izgubljeno su minimalne, jer cilj ove dve planete nije da se nešto zakrpi, već da dovoljno ojačamo kako bi se na dalji put zaputili sami, nakon čega ćemo već biti dovoljno spremni da prave i nove ljude pustimo u svoj život. 

Vodolija je individualnost, sposobnost da se izađe iz uloge žrtve i preuzme lična odgovornost. 
Za one koji su već spremni na ovakve promene, Saturn i Jupiter predstavljaće vetar u ledja, za druge koji odbijaju da sebe oslobode stega nezadovoljstva i tuge, život će pripremiti atmosferu koja će ih primorati da nešto promene. 

Komfor zona se ruši, jer nam to predstavlja utočište, ali koje je samo privid sigurnosti. 
U ovom tranzitu pobedjuju hrabri, koji se sami otisnu u novo, bez straha da gube, jer pravi gubitak doživljavamo ako ostanemo statični, bez volje da u svom životu napravimo red. 

U poslovnom i finansijskom smislu veliki preokreti su na pomolu, jer ulazimo u period u kome će se iskristalisati koliko sebe dajemo, a koliko dobijamo. 
Biće prekida radnih odnosa, samoinicijativnih, ali i otkaza, iz razloga što ne zaslužujemo da samo životarimo, da nam se vreme svodi na kalkulaciju od danas do sutra. 
Sledi budjenje, jer moramo da naučimo da se zauzmemo za sebe, da shvatimo koliko zaista vredimo kako bi nas i drugi cenili. 
Sa Saturnom i Jupiterom u Vodoliji čovek mora biti inovativan, mora da razmišlja korak ispred ostalih. 

Naredne dve godine mogu biti sjajne za preduzetništvo, za kreativne ideje, korišćenje interneta kao osnovnog medija, jer će svi klasični načini poslovanja vremenom da slabe. 
Sada je trenutak da ostvarujemo svoje ciljeve, tako što ćemo da se prepustimo i da radimo ono što volimo. 
Ako nismo zadovoljni trenutnom poslovnom situacijom, sigurno gubimo ako se ne odlučimo na neki vid promene. 
Vodolija je znak šansi, ali mi sami moramo doći do njih. 

Na globalnom i kolektivnom nivou od ovog tranzita se očekuje mnogo, jer je njegova suština da ruši stare sisteme i postavi nove i stabilne osnove. 
Demokratija je na testu, jer je geslo Vodolije: svi za jednog, jedan za sve. 
Vodolija je jedinstvo, ali i sloboda da budemo ono što jesmo. 
Da li smo kao čovečanstvo konačno spremni da se odupremo determinisanju na osnovu fizičkog aspekta, nacionalnog i verskog nasledja? 
Ostaje da se vidi da li smo dovoljno stasali da napredujemo. 
Saturn u Vodoliji jeste vesnik slobode, ali kakve, jer on ipak traži svest o odgovornosti svakog pojedinca, svi mi imamo prava, ali imamo i obaveze. 
Bezuslovna sloboda može postati i anarhija, a Saturn upravo govori o crvenoj liniji koje moramo biti svesni, jer svi imamo pravo na svoju autentičnost, da budemo ono što zaista jesmo, ukoliko time ne ugrožavamo slobodu i prava drugog bića. Нема коментара:

Постави коментар