субота, 26. септембар 2015.

Astro dešavanja oktobar 2015



Saturn je zvanično ušao u Strelca i zapečatio svoj boravak u ovom znaku u naredne dve godine. 
Dok je boravio na poslednjim stepenovima Škorpiona, na globalnom nivou je doneo mnogo uzburkavanja. Najaktuelnije su svakako migracije sa Bliskog Istoka koje se kreću put Evrope. Bilo je toga i ranije, ali je sada sve nekako naglašenije...bar nam se tako čini, ili to možda Saturn stavlja akcenat na neku temu koju smo (ne)namerno stavili u zapećak?

Većina ljudi u čudu posmatra dešavanja, sa najčešćim pitanjem- Zašto baš Evropa? Iz astrološkog ugla, odgovor je vrlo logičan. Evropska zajednica se zasniva na odredjenim postulatima zajedništva, poštovanju ljudskih prava i raznih sloboda koje čoveku obezbedjuju dostojanstven život. Sve ono što i jeste primarna simbolika znaka Strelca. A Saturn je sad samo malo svratio da proveri da li smo sa reči prešli na dela :)

Zadnjih dana smo svedoci raznih vrsta ograda i taraba. Medjutim, nije Saturn u Strelcu taj koji  je primorao odredjene ljude na takve poteze. Njega ne zanima bodljikava žica ili betonski zid, već stanje sa ''ogradama'' u glavama ljudi. Koliko smo otvoreni i zaista slobodni, ostaje da se vidi u naredne dve godine...

Saturn u Strelcu će kroz svoj tranzit otvoriti i pokrenuti sve teme znaka kroz koji prolazi. Jedna od njih su i putovanja, bila ona turistička ili na duži vremenski period. Najbolja ilustracija za to i jesu migranti koji su silom prilika naterani na odlazak u beli svet, ali ovo se ne odnosi samo na njih, već na bilo kog čoveka na planeti koji je odlučio da svoju sreću pronadje negde dalje, u nekoj stranoj zemlji i kulturi. Što se Saturna u Strelcu tiče, on će svakog podržati u toj ideji i dati vetar u ledja odluci koja je doneta, ali to je to. Od njega toliko. Za sve ostalo, svaki pojedinac odlučuje i sam kreira svoj ''bolji život'' tamo negde dalje. Poznato je da sa Saturnom ne teče med i mleko, pa su velika odricanja i mukotrpan rad veoma izvesni. Ali najupornijima i najistrajnijima sreća može da se osmehne, ako veruju u sebe i ostanu dosledni u svom cilju.
U suprotnom, povratak domovini  je vise nego izvestan kad surova realnost i gola egzistencija zakucaju na vrata.


Sa druge strane i Jupiter u Devici ima šta da kaže na temu rada, boljeg života i blagostanja. Devica nije znak koji je njemu posebno drag, ali znaće da prepozna nečiji istinski trud i zalaganje. Uspeh i nagrada neće izostati ako se pridržavamo ključnih reči ovog Jupitera, a to su skromnost i racionalnost.

Jupiter donosi  5 minuta slave običnom čoveku i radniku koji godinama u nazad tavori i pokušava da sebi obezbedi normalan život. Daće šansu svakom, a iskoristiće je samo onaj koji se bude držao poslovice da je manje ustvari više i koji će skromno planirati i graditi svoj život. Jupiter u Devici i Saturn u Strelcu (s obzirom da su u kvadratnom aspektu) neće podržati nijedan megalomanski projekat i plan, jer sada nije vreme da se igra na veliko i stiče preko noći. Mnoge moćne figure će pasti jer više nema zaštite ( kao što je bio slučaj dok je Jupiter tranzitirao kroz znak Lava). Potrebno je uključiti mozak, racionalno planirati i vredno raditi. To je formula za uspeh i naklonost obe planete.

Ovih dana je aktuelan aspekt opozicije izmedju 

Neptuna u Ribama i Jupitera u Devici.

Mnogo planova i želja se vrzma po glavi, ali već u sledećem trenutku realnost pušta hladan tuš. Puni smo vizija i ideja, ali kao da se plašimo da ih sprovedemo u delo. Nedostatak vere u sebe i u svoj rad...ali ko ne pokuša, taj ne može ni da dobije. Saturn će možda da podmetne nogu, da sabotira, čisto da proveri koliko smo istrajni i dosledni u sopstvenim ciljevima. Ali ako zaista verujemo u to što radimo i u to što želimo, uspeh i ostvarenje želja neće izostati.

Dokle god je Jupiter u Devici ( do septembra sledeće godine) biće potrebno da se uloži dodatan trud kako bi dobili to što želimo, jer kod njega ''nema 'leba bez motike''. Ovo se prvenstveno odnosi na poslovne teme i pitanja školovanja i studija. Ispiti se neće tek tako lako polagati uz čistu sreću, biće potrebno posvećivanje i zagrejavanje stolice. Poslovi neće pasti s neba ako ih ne tražimo, napredak na radnom mestu neće doći bez prethodnog dokazivanja i uloženog truda.

U ovom periodu ni komunikacija nije na zavidnom nivou jer je Merkur retrogradan. U znaku Vage je pa je i diplomatija malo zakazala. Ne uspevamo da se dogovorimo i da dodjemo do komprimisa jer smo zaboravili da lepa reč gvozdena vrata otvara. Medjuljudski odnosi su dosta zategnuti, jer Merkur ulazi u sukob sa Plutonom. Teške reči mogu pasti i pokvariti odnose u kojima se trudimo da nešto postignemo. Biće potrebno uložiti dodatan trud kako bi se razumeli i došli do rešenja nesuglasica.
Što se ljubavnih tema tiče, uskoro Venera i Mars menjaju znak i ulaze u Devicu. Ceo oktobar će biti u znaku odnosa jer će obe planete čitav mesec biti u konjukciji, donoseći dosta kontakata i mogućnosti za ljubavna dešavanja, pogotovo u periodu kada budu u blizini Jupitera. Dispozitor Merkur će i dalji biti u Vagi, zajedno sa Suncem naglašavajući važnost zajedništva i partnerstva. 

Dodir  Venere i Marsa zajedno sa Jupiterom uvek donose strasti koje pršte na sve strane. Afere i ljubavne veze od kojih zastaje dah, ali ovoga puta znak Device u mnogome boji i drugačije usmerava ove planete. Ljubav sa zadrškom i borba razuma i srca. To je ono što Venera u Devici primarno u sebi nosi. Potrebna su dokazivanja ljubavi i konstantna pokazivanja privrženosti kako bi ova Venera bila potpuna srećna. Ovo je period kada reči i glasno izgovaranje svojih osećanja dobijaju važnost. Poklanjanje neke sitnice i neki mali znak pažnje ovu Veneru može veoma obradovati i uliti joj poverenje da pored sebe ima osobu koja je vredna njene pažnje. Ovo će pogotovo bti preporučljivo početkom oktobra kada Venera i Mars budu u opoziciji sa Neptunom, što može uzdrmati i stabilne odnose. Idealizacija i iluzorno posmatranje partnera/odnosa je veoma izvesno, ali neće to dugo potrajati jer će se Saturn u Strelcu potruditi da maske padnu vrlo brzo. Kontakti koji se u ovom periodu budu stvarali mogu delovati veoma idilično i idealno, gde osobe u želji da ostave što bolji utisak na druge mogu veličati neke svoje karakterne crte i predstaviti sebe u potpuno drugom svetlu. Medjutim, istina će isplivati vrlo brzo, što može dovesti mnoge odnose pod znak pitanja. Savet je da se svemu što realnije i iskrenije pristupi, jer i one tzv. ''bele laži'' i sitnice koje se prećutkuju mogu napraviti velik problem u medjuljudskim odnosima.

A što se Jupitera tiče, on bi voleo da se širi i da u nekim stvarima pretera, medjutim Devica mu daje dosta skučen i skroman prostor, ali ipak neće štedeti u ulepšavanju sumorne svakodnevice i zagrejavanju jesenjih dana zajedno sa Venerom i Marsom, donoseći pregršt lepih trenutaka provedenih uz ljude koje volimo...



Нема коментара:

Постави коментар