среда, 3. јануар 2024.

2024.

Ova godina je godina osmice, škorpionske energije, turbulencija i duboke transformacije.
2024. je ustvari pripremna, jer astrološki gledano sledeća će biti mnogo značajnija kada nas očekuje Saturn u Ovnu i konjukcija sa Neptunom na nultom stepenu, što će na kolektivnom nivou predstavljati veliki skok.
Ako 2025. donosi velik nov početak, onda nas ova godina priprema za to.
Na nivou pojedinca to može predstavljati nevoljno otpuštanje nečeg sa čim se osećamo sjedinjeno, ukorenjeno. Oslobadjamo se toksičnosti i lošeg uticaja u bilo kom smislu, bili svesni toga ili ne.
Svako od nas će zatvoriti po neka vrata, jer će se okolnosti menjati, shodno tome i mi.
U ovoj godini najznačajniji tranzit biće Jupiter u Blizancima od 26. maja i njegov kvadratni aspekt sa Saturnom u Ribama, ali pre toga, Jupiter će biti u konjukciji sa Uranom i to jeste aspekt koji će obeležiti ovu godinu.
Egzaktna konjukcija je 20. aprila na 21. stepenu Bika, obzirom na zemljani element, ovaj aspekt se pre svega tiče materijalnih i finansijskih tema, sistema vrednosti, konkretno novca, imovinskih pitanja, poslovanja, komfor zone i osećaja udobnosti. Uranova energija je stihijska, pa za nekog ovo može biti pet minuta slave, za drugog potpuni krah, što već zavisi od postavke u ličnom horoskopu.
Ipak, sa ovim aspektom smo pozvani da napravimo mini revoluciju u svom životu, da se otkačimo od svega što nas vuče u nazad i koči. Ovaj aspekt će nagraditi hrabrost svakog ko sledi svoj unutrašnji poziv i ko postupa u skladu sa tim.
Sa prelaskom Jupitera u Blizance energija će postati vrlo nestabilna, pogotovo jer će sa druge strane biti Saturn u Ribama.
Šanse koje se budu otvarale dolaziće nenadano i u okolnostima koje većini neće odgovarati, jer vremena za premišljanje i kalkulaciju neće biti. Uzmi ili ostavi je slika ovog aspekta, pa se u ovoj godini najviše učimo prilagodljivosti i fleksibilnosti.
Jupiter u Blizancima otvoriće nove prilike za povezivanje sa ljudima, saradnje, timski rad, putovanja, učenja i usavršavanja. Uspeh će biti uslovljen odredjenom promenom i odricanjem, jer ćemo morati da poradimo na sebi, da nešto nadogradimo i postavimo na viši nivo kako bi napredovali dalje.
Kvadrat Saturna i Jupitera donosi brze promene, ali govori i o neodrživosti svega što nema čvrst temelj i stabilnost.
U psihološkom smislu ovo jeste stresan aspekt jer ćemo imati osećaj rastrzanosti i trke sa vremenom.
Uz ovaj aspekt ustvari učimo koliko su neke stvari prolazne i da treba živeti u sadašnjem trenutku, jer već u drugom, mnogo toga može nestati.
U ovoj godini imamo veoma značajnu eklipsu, totalno pomračenje Sunca na 19. stepenu Ovna, 8. aprila.
Pomračenje će prethoditi konjukciji Jupitera i Urana i predstavljaće budjenje,poziv na akciju i promenu.
Ova eklipsa donosi neka rasvetljavanja,otkrivanja tajni koje su dugo čuvane, jer će Sunce biti na stepenu svoje egzaltacije gde najjače sija i donosi jasnoću.
Neko će sa ovom eklipsom spoznati talente, sposobnosti kojih do sada nije bio svestan, ili šanse koje su već dugo prisutne, a koje nije primećivao ili smatrao kvalitetnim.
Eklipsa će svakom od nas osvetliti neki segment života gde treba da zasijamo, jer tu je sreća i zadovoljstvo i baš u tom segmentu treba da pružimo maksimum.
Drugi deo godine obeležiće tranziti Marsa od kojih su najvažniji kroz Raka i Lava, jer će Mars biti retrogradan od 7. decembra i svoj uticaj će preneti i u 2025. godinu, najavljujući veliku promenu i Saturna i Neptuna u Ovnu.
Plutonov tranzit sam ostavila za kraj jer se on najviše tiče kolektivnog nivoa i promene svesti istog. Pluton prelazi ponovo u Vodoliju 21. januara, ali će imati još jedno vraćanje u Jarca u septembru, da bi od 20. novembra konačno prešao i ostao u Vodoliji.
Pluton će doneti korenite promene čovečanstvu, ali kojih nećemo biti svesni odmah, jer njegov tranzit traje oko 20 godina.
2024. godina je važna jer govori o završavanju i zaokruživanju, spremni smo za korak napred i korak više. 
Ono što je uvek najteže je otpuštanje i prepuštanje novim okolnostima koje se pojavljuju kako bi nas vodile dalje.
U ovoj godini sledite svoje snove, budite istrajni u ličnim ciljevima, nemojte dozvoliti da vas usputne prepreke udalje od onog što želite da postignete.
Prepreka će biti, rolerkoster momenata itekako, ali će svaki izazov pružiti novu šansu za napredak i uspeh.

Нема коментара:

Постави коментар