субота, 4. април 2015.

Merkur u Ovnu (od 31 marta do 14 aprila 2015)

 

Direktan, glasan i bez dlake na jeziku



Ponekad i vulgaran ukoliko nije bio dovoljno ubedljiv. Ne prija svačijim ušima, jer ovaj Merkur nema pardona za neke stvari, a pre svega za laž i iluziju. 
Toga se gnuša, pa je sklon sasipanju činjenica u lice bez ustručavanja i okolišanja. Ne ume da vam lepo upakuje priču, jer ne vidi uopšte koja je svrha toga. 
Često mu nedostaje takta i suptilnosti, jer je veoma brz na jeziku. 
Desi se i da zažali zbog toga, ali neće menjati svoj pristup stvarima i drugima jer je jednostavno takav. Ne menja mišljenje i stav kao vremenska prognoza, niti će dozvoliti da ga na taj način izmanipulišete.

Velika je pričalica, voli da vodi glavnu reč i da se čuje šta ima da kaže. 
U verbalne duele rado ulazi, čak ih često prvi i izazove. Iz njih izlazi kao pobednik, ali ne zbog toga što mu je intelektualni kapacitet na visokom nivou, već iz prostog razloga što ume da se izbori za svoje mesto, istera svoje do čega mu je stalo. Sagovornik mora da nadje način da dodje do reči, pa kako mu bude. Ovaj merkur voli da bude lider, da se bori za svoje mišljenje. 
Ne plaši se kontra napada, jer čvrsto stoji iza onog što je rekao ili uradio.

Ume da bude nagao i suviše napadan u svom pristupu, zbog toga ga drugi ili obožavaju ili zaziru od njega, jer ne žele da udju u sukob i troše svoje živce.

Nije zloban niti zajedljiv, primarni cilj mu nije da vam napakosti, ali je prosto veoma otvorene i slobodne prirode, i tako se ponaša u svakom trenutku.

                                                                        ***

Riblji period u kome smo svi sanjarili i bili usporeni je iza nas. Sada je došao trenutak da o svojim ciljevima i željama otvoreno pričamo i da se aktiviramo po tom pitanju. Merkur u Ovnu nam daje snagu da se borimo za svoje želje i da svoje planove na materijalnom nivou ostvarimo, da predjemo sa reči na dela.

Merkur će za koji dan doći u susret Uranu koji je takodje u Ovnu, pa će na taj način da aktivira već postojeći kvadrat sa Plutonom iz Jarca. Ovaj aspekt je itekako energičan, pa  samim tim zahteva adekvatno kanalisanje, da ne bi došlo do odredjenih posledica. 
Merkur i Uran u kombinaciji daju briljantne ideje i planove, iznenadne susrete i kontakte koji nam mogu dodatno uneti dinamiku u svakodnevicu, a od ostalih faktora zavisi da li ćemo uspeti da od toga i profitiramo.  
Svašta će nam padati na pamet, želećemo da se aktiviramo na sto strana i da probamo svašta, jer ovaj aspekt zaista nudi budjenje na intelektualnom i praktičnom nivou, ali isto tako može biti i klopka. 

Svi znamo onu izreku '' mnogo hteo, mnogo započeo'', a upravo je ta narodna druga strana medalje aspekta Merkura i Urana. Bolje da se držimo jedne stvari i isteramo je do kraja, jer će Uran zaista da nam da polet i inicijativu da  ostvarimo to što želimo. U suprotnom, u gomili svega, teško da ćemo izaći kao pobednici jer nismo u stanju da se baš svemu posvetimo.

Sa druge strane, Pluton u Jarcu ljutito gleda ovog Merkura, izazivaće ga i podsećati na stare greške. Pa bi bilo poželjno da se u svemu nadje mera i balans, što je Ovnu zaista teško, ali ako budemo išli linijom manjeg otpora, konflikti su neizbežni.

Saturn je od skoro krenuo retrogradno, medjutim ipak ovog Merkura gleda sa pozitivom i daje mu stabilnost i istrajnost, što u velikoj meri pomaže da se intenzivni aspekti sa Uranom i Plutonom neutrališu. Ovo svakako pogoduje kada govorimo o saobraćaju i vožnju, jer Merkur u Ovnu je poznat po tome da obožava  brzo da vozi. Ovoga puta treba biti obazriv, jer konjukcija koja će se formirati izmedju Urana i Merkura može biti preintenzivna i dovesti do kobnih grešaka. Ovde nije reč o mogućim kvarovima na vozilima, već isključivo o ljudskom faktoru usled brzopletog razmišljanja i besa tokom vožnje.

U svakom slučaju, ovnovski period koji je pred nama treba pametno da iskoristimo, da se aktiviramo i pomerimo sa mrtve tačke. Da jasno i glasno govorimo o svojim željama i da u skladu sa tim i nastupamo. Zimski medvedji san je prošao, proleće je tu kao i Sunce u Ovnu koje vuče napolje i daje nam energiju za pokretanje novih stvari koje će nas činiti srećnijom i zadovoljnijom osobom...

* Merkur u Ovnu svojim tranzitom proziva pre svega one koji ga imaju u svojim natalnim kartama, ali isto tako i one sa aspektima Merkura i  Marsa ili pozicijom Merkura u 1 kući horoskopa.

Нема коментара:

Постави коментар