среда, 12. јул 2017.

Mesec u Ribama u ličnom horoskopu





On budan sanja. 

Živi u svom svetu, u svojoj bajci. 

Ne želi da se probudi, ne želi da se trgne iz tako savršenog i idealnog sna, gde je sve magično i nalik raju. 

Ne želi da pogleda u oči realnosti, jer tamo samo vidi surovost svakodnevice i života, a to ga veoma pogadja.


On je preosetljiv i izuzetno emotivan. 
Pogodiće ga svačiji bol i svačija nesreća, kao da to sve lično proživljava. Beskrajno brižan i uvek uz vas da pomogne ili bar da sasluša. 
Ali u toj brizi i saosećajnosti prema drugom, često izgubi sebe, svoje želje i lične potrebe.


Osetljiv je na tešku sudbinu svakog, pa i onog prosjaka na ulici koga stalno sreće, zbog toga ume da mu ostavi i zadnji dinar koji kod sebe ima, jer oseća potrebu da mu na bilo koji način pomogne. 
Ne može tek tako da prodje pored njega i da se pravi da ga ne vidi, da prihvati činjenicu da je sve više onih koji su prepušteni sami sebi. 
Nikada se neće pomiriti sa tim, jer ne može da razume zašto ljudska svest ima toliki nagon da ratuje, ubija i unesrećuje.

Da živimo u nekom idealnom svetu, verovatno bi bio andjeo ili neko božansko biće, ali pošto smo na planeti Zemlji gde surovosti gledamo u oči svaki dan, onda ovaj Mesec često zapadne u problem, jer ružičaste naočare teško skida.


Ovaj mesec je vodjen Neptunom, planetom iluzije, nestvarnog i idealnog.

Imati ga, možda predstavlja i poseban dar, jer osećati toliku empatiju i bezrezervnu ljubav ipak treba zaslužiti. 
Sa druge strane, to može biti i njegov najveći neprijatelj, jer on u svemu vidi dobro, vodeći se beskrajnim optimizmom.
Ali to nije onaj optimizam kao kod Strelca koji uvek gleda pozitivno i sa vedrinom u bolje sutra, ovde se često radi o iluzornom verovanju i previše idealističkom pogledu na svet.

Mesec u Ribama ima nesvesnu potrebu da dobrotu traži u svakom, jer on istinski veruje da loš čovek ne postoji, već da su ga okolnosti ili sudbina naveli na odredjene postupke. 

On razume kriminalca i beskućnika, najbogatijeg i najsiromašnijeg i onog bolesnog.
U svakom od njih će pronaći svetlu tačku. 
Pa ma koliko da su grešili, posrnuli ili oboleli, ovaj Mesec će imati potrebu da ih svojom ljubavlju i toplinom leči.

Želeće da im pruži utehu i mogućnost pokajanja, jer se uvek vodi onim geslom, da se dobro dobrim vraća, i da iskrena emocija i ljubav mogu omekšati i onog kamenog srca.

Mesec u Ribama je promenljivog kvaliteta, što mu daje neverovatnu prilagodljivost i mogućnost da se postavi u svačiju kožu i da se spusti ili podigne na svačiji nivo.

U tome možda i leži tajna njegove prirode, jer on može biti svako, i može biti sve, u zavisnosti od situacije i okolnosti koje ga okružuju.

Pa u slučaju loše postavke i aspekture, ovaj mesec može izgubiti osećaj sopstvenog identiteta i životnog pravca kojim se kreće, samo zbog jake potrebe da se uklopi i oblikuje onako kako okolnosti diktiraju.

On je Neptunov čovek, koji nekada pliva u skladu sa njim, a nekada tone.

Drugi ljudi često ne razumeju suštinu ovog Meseca, a ona upravo leži u tome da je najveća bol ona koju može naneti drugom. 

Zbog toga postoji odredjena doza mazohizma u ovoj duši, zato je jako važno da ostatak natalne karte daje stabilnost i pojačava racio.
Tako osetljivo i krhko biće veoma lako može otići u psihičku nestabilnost ili u još goru krajnost neke zavisnosti, jer Neptun ovaj Mesec tera da ‘’poleti’’, da pobegne i odluta.

Mesec u Ribama, može biti izuzetno duhovna i nadarena osoba koja pomera granice i koja poznaje sve dubine podsvesti i onostranog. 
Neko ko ima talenat da stvara, da svoju viziju i maštu sprovede u delo, kao čarobnjak koji ispunjava želje.
Sa druge strane, vrlo lako može da skrene sa puta i da svoju energiju baca u drugu krajnost. Pa postane nestabilna i zavisnik od mnogo stvari, što je na kraju može uvući u beskonačan vrtlog obmane i iluzije.

Ovaj Mesec oseća, kao sundjer je. 
Upija sve oko sebe, pa je samim tim i podložan uticajima okoline.
Možete pokušavati da sakrijete trenutno stanje u kome se nalazite, ali ovaj Mesec će to osetiti, brinuće o vama i više nego što biste i sami.

Izuzetno je intuitivan, pa je najvažniji zadatak za njega da prati sopstveni osećaj jer je nepogrešiv, a na taj način može da izbegne neptunove zamke iluzije u koje često biva uvučen.

Sanjar i nepopravljivi idealista, koji bar jednom u životu doživljava platonsku ljubavnu priču ili bar onu koja je daleka, nestvarna, i naravno tajna.

On mašta o idealu i o onoj osobi koja će u njemu probuditi sve ono čarobno i bajkovito, koja će ga odvesti do savršenstva.

Možemo to nazvati čekanjem princa na belom konju ili željom koja je daleko od realnosti, ali on će uvek tragati za svojim soulmateom , tražiti ga u svakom, istinski verujući da sve nas negde tamo čeka neko, koji je drugi deo nas i naš odraz u ogledalu...

                                                                              ***
Kada se tranzitni Mesec nadje u ovom znaku, atmosfera poprima drugačiju notu, mnogo osetljiviju i ranjiviju nego što je to bio slučaj u predhodnim znacima.

Sanjamo jake snove, pokušavamo da živimo našu maštu i želje koje od drugih krijemo. 
Ovo su dani kada sve umetničke duše imaju jak nalet inspiracije, kada slike samo naviru i premotavaju film pred očima.

Mesec u Ribama uvek donosi romantičnu atmosferu nalik nekom ljubavnom filmu sa happy endom, jer nas poziva da dosegnemo ono savršeno čemu duboko u sebi težimo.

Neptun nas privlači svojom melodijom, i od nas traži da se bar na kratko poptuno prepustimo i dopustimo sebi da srce nadvlada razum.

Ali ipak treba biti obazriv, jer pod ovim tranzitom stvari nisu uvek onakve kako izgledaju, iako deluju veoma primamljivo i magnetski privlače.

Mesečevi tranziti su kratki, i vrlo brzo donose promenu stanja stvari, pa će tako mnogi sa ulaskom Meseca u znak Ovna progledati i okolnosti sagledati iz objektivnijeg i racionalnijeg ugla.

Shvatiće da su snovi predivni kada se sanjaju i kada se žele, ali da ipak treba ostati sa stabilnim nogama na zemlji, ako zaista verujemo da snove možemo ostvariti.

Нема коментара:

Постави коментар