петак, 23. јун 2017.

Lunacija (mlad Mesec) u znaku Raka - (od 23. do 26. juna)



Period Raka je počeo, što ovoj lunaciji daje na značaju, sa obzirom da se Mesec nalazi u svom znaku gde je domaćin.

Mlad Mesec je u svom začetku, u svojoj prvoj fazi, i kao takav predstavlja otvaranje novog ciklusa i perioda pred nama.

Ova lunacija naglašava naše unutrašnje i emotivne potrebe, (ne)zadovoljstva koja želimo da iskažemo i da sve ono što nas muči izbacimo iz sebe.

Mesec će, pored konjukcije sa Suncem biti i u konjukciji sa Merkurom, što će u velikoj meri olakšati verbalizaciju naših osećanja, kao i svega onog što sa drugima želimo da podelimo.

Sa druge strane, Mars već neko vreme boravi u mesečevom znaku, gde će uoči ovog  mladog Meseca biti u intenzivnom aspektu sa Jupiterom.

 Sa obzirom na poziciju Jupitera u znaku Vage, akcenat će prvenstveno biti stavljen na odnose i moguće probleme u toj sferi.

Jupiter pojačava naša očekivanja, pa se mnogi mogu osetiti povredjenim, u koliko uoče da neka nadanja koja su polagali u druge, ipak ne budu ispunjena na način koji je bio očekivan.

Mars u Raku, u ovakvim situacijama može biti ''opasan'', jer svoju pasivno-agresivnu prirodu iskazuje kroz impulsivne reakcije, ne bi li postigao ono što smatra da je jedino ispravno i došao do svog ličnog zadovoljenja, pa makar to dovelo do konfliktne situacije i rušenja odnosa.

Lunacija u znaku Raka je usko vezana za pun Mesec u Jarcu koji nas očekuje 9. jula, kada će Mesec biti u konjukciji sa Plutonom i u opoziciji sa Marsom, što može doneti turbulentnu atmosferu u medjuljudskim odnosima, i energiju koja je pre svega negativno obojena.

Ovaj mlad Mesec treba iskoristiti za otvaranje u emotivnom smislu, verbalizaciju svega onog što već dugo u sebi čuvamo.

Iskazivanje iskrene emocije, potrebe i privrženosti donosi željenu reakciju suprotne strane, ali isto tako, svaki osećaj nelagodnosti ili netrpeljivosti koji ignorišemo može dovesti do problema u periodu koji sledi.

Nastupati u skladu sa unutrašnjim potrebama i primarnom emocijom je jedini ispravan put koji nas vodi do ličnog ispunjenja i zadovoljstva.

                                                          

Lunacija u Raku prvenstveno aktivira kardinalne znake prve dekade, kao i sve one sa ličnim planetama ili Ascedentom od 0. do 5. stepena Ovna, Raka, Vage ili Jarca.

Takodje, sve one sa naglašenim vodenim elementom u ličnom horoskopu, odnosno sa ličnim planetama u Ribama ili Škorpionu.

Ostali ovaj mlad Mesec mogu osetiti u manjoj meri, odnosno u zavisnosti od polja koje ova lunacija aktivira u natalnoj karti.

Нема коментара:

Постави коментар