среда, 3. јануар 2024.

Mars u Jarcu


Mars predstavlja akciju, našu volju da se krećemo napred, da uspemo, da svojom ambicijom idemo ka vrhu.
Uticaj Marsa je neophodan kako bi nešto realizovali, ostvarili cilj, jer on je taj koji nam pruža energiju da se borimo, da ulazimo u promenu i menjamo kvalitet svog života.

Mars je u znaku Jarca, za njega je to posebno mesto jer je tu najjači, najproduktivniji. 
Jarac je mesto njegove egzaltacije, odnosno energije u kojoj su kvaliteti Marsa postavljeni na najviši nivo. 
To možemo razumeti kroz njegove ostale pozicije, jer u Ovnu je u svom sedištu, poseduje elan, snažnu energiju da osvaja, da hita ka cilju, tu je veoma brz, spreman na sve kako bi došao do ostvarenja svojih ambicija. 
U Škorpionu je takodje u sedištu, ali tu ga krasi unutrašnja snaga, volja koja mu pomaže da pomera granice, da izdrži sve što put do uspeha prati. 
Kada je u Jarcu, onda je ovo ozbiljan Mars, sa iskustvom iza sebe, spreman da se popne na vrh, jer je prošao kroz svoj evolutivni put, gde je i nekoliko puta pao i naučio odredjene lekcije (prvenstveno u znaku Raka gde ima svoj loš položaj, kao i u Vagi).

Cilj i ogromna želja "mladog" Marsa u Ovnu sa početka, sada dobija svoju formu i mogućnost materijalizacije u Jarcu, jer ovaj znak pripada prirodnoj desetoj kući, koja predstavlja zenit odnosno najvišu tačku horoskopa. 
Zbog toga ovo i jeste slika čoveka koji posle mnogo vremena (nekada i godina), uspeva da se popne na svoj lični ili profesionalni vrh, jer je naučio da spoji tri kvaliteta: UPORNOST (Ovan), EMOTIVNA SNAGA(Škorpion) ISTRAJNOST (Jarac). 

Ove tri osobine čine kompletnog Marsa, samim tim pravog ratnika, nepokolebljivog, dobrog stratega koji poštuje vreme i koji je naučio da ne rasipa svoju energiju. 
Tranzit Marsa u Jarcu predstavlja veoma kvalitetan period, pre svega za profesionalne i finansijske teme, jer period pred nama pruža mogućnost da sopstvenim zalaganjem ostvarimo željeno, što takodje znači da prebacivanje odgovornosti na druge može da nas vrati korak u nazad, uspori i odvoji od cilja.
Mars u Jarcu predstavlja sirovu fizičku snagu i čeličnu volju. 
Ovakav Mars je gladijator, izdržljiv jer je potpuno fokusiran na svoj cilj.
Period pred nama treba koristiti za konkretan rad sa fokusom na egzistencijalna i finansijska pitanja. Odličan je period za one koji su u potrazi za poslom ili promenom u karijernom smislu.
Sada moramo biti uporni, dosledni sebi, ali i potpuno realni sopstvenih mogućnosti jer Mars u Jarcu može biti itekako surov ako se negde zaletimo sa prevelikim očekivanjima, nadajući se pomoći više sile i sreće. 

Kroz svoj tranzit Mars će najznačajnije aspekte napraviti sa Merkurom i Plutonom, što predstavlja snažnu pokretačku energiju, motivaciju za lične promene i prekretnice u odnosima. 
Donosi trenutak koji nam mnogo toga može promeniti, jer snaga ovih aspekata (pre svega sa Plutonom) pomera granice i pruža mogućnost potpunog preokreta u situacijama koje već duže vreme doživljavamo problematično/izazovno.
Pruža se prilika za izlaz i nov životni list. 
Više ništa ne može ostati nedorečeno ili nedefinisano jer smo imali dovoljno vremena da ispravljamo stare krive drine (dok je Merkur bio retro u Jarcu i Strelcu), sada je došao trenutak za konačne odluke.

Нема коментара:

Постави коментар