субота, 23. јун 2018.

Retrogradni Mars u Vodoliji (26.06-13.08.2018)Mars se trenutno nalazi na 9. stepenu znaka Vodolije, stao je i čeka da za koji dan krene u nazad (26. juna), da započne svoj retrogradni hod.
Njegovo retrogradno kretanje dešava se svake druge godine, prethodno je bilo tokom proleća/leta 2016. godine u znaku Škorpiona.
Ovog puta, Mars je u poslednjem fiksnom znaku (Vodoliji), pa samim tim završava ciklus retrogradnosti kroz znake fiksnog kvaliteta.
Fiksni znaci (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) karakteristični su po svojoj istrajnosti, čvrstini, ali i nefleksibilnosti.
Svaka tranzitna aktivacija ovih znakova (kao što je sada slučaj), donosi promene koje imaju permanentan karakter i čiji je uticaj dalekosežan.
Mars će kroz svoje kretanje Vodolijom mnogo toga da menja, ali i da završava, da donese epilog i da na neke stvari stavi tačku.
On je u ovom znaku borac za svoju slobodu, za svoje Ja, za svoj stav i svoj izbor.
On ne trpi, ne pravi ustupke.
Voli istinu i ka njoj stremi, uvek i u svakoj situaciji.
Mars u Vodoliji predstavlja bunt, svaku našu akciju u kojoj se oslobadjamo starih uverenja/stavova, nefunkcionalnih odnosa, disbalansa u bilo kom smislu.
Mars u Vodoliji jeste radikalan, jer je sklon krajnostima i ekstremu.
Dovodiće do situacija u kojima izbor praktično ne postoji, gde suočavanje sa greškama i pogrešnim potezima predstavljaju neminovnost, ali i bučan alarm čiji zvuk iritira, kako bi se trgli i ušli u promenu, koja će se na kraju i pokazati kao jedino rešenje.
Retrogradni Mars (pogotovo u Vodoliji) vrlo lako ulazi stanja jake nervoze.
Nestrpljiv je, impulsivan, netolerantan.
Nema obzira prema ničemu i nikome, usled čega mnogima može doneti trenutke bitnih odluka, situacije u kojima je neophodno zauzeti se za sebe i boriti se za sopstvena načela.
Ideja Vodolije jeste zajedništvo i jednakost, ali ne po svaku cenu i ne na štetu nas samih.
Svako trpljenje, primoravanje da nešto prihvatimo ili da se nečemu priklonimo, sada može izazvati jak revolt, odbacivanje svega što nam u nazad predstavlja smetnju i blokira put.
Ovo je momenat kada se opiremo, kada jasno iskazujemo svoju volju i svoje potrebe.
Borimo se za svoj cilj i svoje mesto.
Mars u Vodoliji imaće mnogo toga da kaže i na temu emotivnih i medjuljudskih odnosa.
Rušiće tamo gde partneri nisu ravnopravni, gde jedan daje i ulaže mnogo više od drugog.
Osećaj zapostavljenosti, ali i dominacije druge strane, u periodu retrogradnosti Marsa može biti aktuelizovana, ali i pojačana.
Borba za prevlast u odnosu predstavljaće način da se ukaže na problem, ali i razlike koje mogu destabilizovati i mnoge čvrste veze.
U poslovnim sferama, odnos nadredjeni-podredjeni dostiže kulminaciju, gde svaka vrsta nezadovoljstva i netrpeljivosti postaje veoma vidljiva.
Svako će potencirati svoja prava, ali u ovakvim situacijama neophodno je biti svestan i svake obaveze, jer Mars u Vodoliji donosi pozitivnu promenu samo onima koji umeju da izbalansiraju i jedno i drugo.
U narednom periodu mnoge okolnosti mogu iziskivati promenu naših dosadašnjih stavova, uverenja i obrazaca ponašanja.
Sve ono što smo okarakterisali kao odbojno ili loše po nas, sada zahteva dublje sagledavanje i razumevanje.
Zbog toga je veoma važno ne osudjivati, nikog u čijoj koži nismo ili neke situacije u kojima smo samo posmatrači, jer vrlo lako splet okolnosti može dovesti do toga da postanemo glavni akteri takvih priča.
Mars u Vodoliji traži da se oslobodimo i otvorimo, da budemo ono što zaista jesmo.
Sada je potrebno biti dovoljno hrabar i pustiti sve ono što doživljavamo kao prevelik teret, izaći iz svakog šablona i pritiska, biti odlučan u iniciranju novih stvari u kojima možemo pronaći sebe i svoje lično zadovoljstvo.
Mars je u znaku Vodolije retrogradan od 26. juna do 13. avgusta, kada se ponovo vraća u znak Jarca, a konačno direktno počinje da se kreće tek 27. avgusta.
Tokom ovog perioda, najznačajniji momenat jeste totalno pomračenje Meseca u Vodoliji (27. jula), gde će retrogradni Mars imati izuzetno jak uticaj.
Ovo pomračenje Meseca se već sad pompezno najavljuje, jer predstavlja jednu od najznačajnijih eklipsi u ovoj godini, ali i zbog svog veoma snažnog i pretežno negativnog uticaja.
Intenzivni aspekti Marsa ka Mesecu (kao što će biti slučaj konjukcije tokom pomračenja) uvek oštećuju i povredjuju Mesec, jer je on po prirodi veoma osetljiv, dok je Mars agresivan i snažan.
Pa ovo jeste slika svih onih situacija u kojima se možemo osetiti iznevereno i izdano, od strane onih od kojih to najmanje očekujemo, i čije reakcije mogu dovesti do jakih osećaja tuge i povredjenosti.
Mars predstavlja oštro sečivo koje kida i rasparčava.
Donosi okolnosti u kojima se suočavamo sa gubicima i teškim trenucima, jer je
emotivna bol podjednako jaka kao i fizička.
U danima oko pomračenja Meseca, (zadnja sedmica jula) neophodno je biti obazriv i obratiti posebnu pažnju prvo na sebe, ali i na odnose sa drugima, pogotovo one u kojima već postoje odredjeni problemi od pre.
Merkur će takodje biti retrogradan, što će doprineti otežanoj komunikaciji i nerazumevanju kao okidačima za ozbiljnije konflikte.
Sa druge strane, retrogradan Mars u napetim aspektima uvek sa sobom nosi agresivnu i negativnu energiju.
Mala nepažnja može stvoriti neprijatnosti  i ozbiljnije probleme, ali i ugroženost u fizičkom i zdravstvenom smislu.
Uticaj retrogradnog Marsa i predstojećeg pomračenja Meseca neće osetiti svi istim intenzitetom.
Najpodložniji su oni koji su rodjeni početkom znaka Lava i Vodolije, ili sa ličnim planetama i podznakom od 0. do 5. stepena ova dva znaka.
Ostali, konkretna dešavanja i promene mogu očekivati u zavisnosti od ličnog horoskopa, pozicije Marsa, odnosno polja koje će on svojim kretanjem aktivirati.

Нема коментара:

Постави коментар