понедељак, 20. јул 2020.

Znak Lava i njegov psihološki profil


Sunce je u svom znaku, u svom Lavu gde uvek najlepše i najjače sija.

Ovaj znak nijednoj planeti ne pruža mesto egzaltacije, jer ne postoji nešto što ima toliku moć da nadjača i zaseni Sunce.

Neptun je ovde u padu, jer je Lav izuzetno transparentan i javan, ne podnosi iluziju i sakrivanje iza kulisa. 
Saturn je u izgonu, jer Lav ne toleriše nametanje tudje volje i pravila.
Uran je takodje u izgonu, jer Lav poseduje izuzetnu samosvesnost i prvenstveno je okrenut sebi i sopstvenim potrebama, zbog čega često medjuljudski odnosi mogu trpeti.

Lav u svoj dom prima velikog benefika, Sunce, što ovom znaku daje jaku ličnost koja može posedovati izuzetne kvalitete.

U koliko su znak Lava i Sunce povoljno integrisani u ličnom horoskopu, onda pred sobom imamo osobu koju krasi velika srčanost, balgonaklona i velikodušna priroda.
To je neko ko će svoju moć, ugled i položaj znati da iskoristi na pravi način. 
Tako što će težiti da pomogne slabijem, da zaštiti ugroženog.

Suština ovog znaka nije sticanje slave po svaku cenu, već stati na tron sopstvenom zaslugom, dobrim delima i velikodušnošću.

Lav voli da sluša o sebi, da dobije aplauz i dubok naklon, jer za njega to predstavlja veliki podstrek i jak stimulans da napreduje dalje, da stvara i niže uspehe.

On nikada neće predstavljati nepoznatog autora nekog umetničkog dela ili neznanog junaka koji je izvojevao velike bitke, jer Lav želi priznanje i prepoznatljivost.

Želi da iza sebe ostavi trag, da ga po tome pamte. 
Pa i onda kada ga više ne bude, ta priča će i dalje postojati, jer dokle god se njegovo ime spominje, on će i dalje živeti.

Kada su Sunce i znak Lava aflikovani, tada karakter osobe poprima dosta tešku i negativnu notu. 
Osoba po svaku cenu teži da se nametne i ostvari lične ciljeve, ne pokušavajući da razume i prihvati potrebe drugih ljudi sa kojima ulazi u kontakt. 
U tom slučaju egocentričnost jača, naglašavajući samoživu i sebičnu stranu osobe.


Sunce je prirodno egzaltirano u prvom zodijačkom znaku, Ovnu. 
Otuda i dolazi tolika potreba da se Lav istakne i prvenstveno sebe zadovolji i ostvari sopstvene težnje. 
Medjutim, da bi bio kompletan, potrebno je da nešto nauči iz znaka Vage i Vodolije gde je Sunce u lošem položaju.

Ova dva znaka primarno govore o odnosima sa drugima, u kojima se Lav u glavnom vodi po inerciji, nametajući svoje potrebe i gurajući sebe u prvi plan. 
Medjutim, njegova glavna lekcija leži u magičnoj reči kompromis i pronalaženju balansa u svakom odnosu koji gradi.

Lav je po svojoj prirodi fiksan, što ga čini veoma istrajnim i doslednim kada se radi o ostvarenju sopstvenih težnji i ciljeva. 
Ali isto tako, ovaj znak spada u vatreni element, što mu daje jaku energičnost i borbenost kako bi svoje planove uspešno sproveo do kraja.

Ovo se najviše može uočiti u poslovnim i finansijskim segmentima života jednog Lava. 
On će uvek pretendovati na najvišu poziciju i na sam vrh, jer sve ostalo za njega predstavlja manju vrednost, i može biti samo usputna stanica koja ga vodi do željene destinacije.

On teško pristaje na kompromis, ne zadovoljava se sitnicma i ne smatra da je skromnost vrlina. Lav uvek igra na veliko, jer zna da jedino tako od života može očekivati krupne stvari i osetiti potpuno blagostanje.

Lav će po svaku cenu stremiti ka sopstvenom ostvarenju, ma koliko da ga životne okolnosti lome i usmeravaju na drugu stranu, ali svojom jakom voljom će pronaći put i postati ono što je još kao dete zamišljao.

Ovaj znak poseduje jake organizacione i liderske sposobnosti, pa je zato čest medju menadžerima, političarima i drugima koji zauzimaju rukovodeće položaje.
Medjutim, koliko god drugima delovao nadmeno i dominantno, u duši je veliki pozitivac koji voli da zabavi i nasmeje drugog. 

Zbog toga ovaj znak preovladjuje medju glumcima, estradnim i drugim javnim ličnostima, jer za Lava svaki novi dan je neka druga predstava, druga pozornica i druga publika pred kojom mora blistati i izmamiti osmeh i divljenje.

Kada se radi o emotivnom segmentu ovog znaka, Lav će u svaku ljubavnu priču ući istim žarom kao i svemu ostalom u životu.
Ljubav se nalazi visoko na njegovoj lestvici prioriteta, i kao takva, igra bitnu ulogu u svakodnevici jednog Lava.
Ovaj znak ima veliko srce koje želi sa nekim da podeli  i da pruži svu svoju toplinu i nežnu stranu.
Želi da voli, da svoju ljubav čuva i štiti od svega što može urušiti njegovu sreću.

Lav je postojanih i snažnih emocija. Odan, veran i potpuno posvećen odnosu i osobi sa kojom deli zajednički dom. 
Ali samo pod uslovom da je zaista emotivno vezan i zaljubljen, u suprotnom, Lav će veoma jasno postaviti granicu izmedju kratkotrajne zabave i odnosa za koji se vredi boriti.

Muškarac Lav je u ljubavnom odnosu uvek direktan i dominantan. Onaj koji čini prvi korak i bez dvoumljenja kreće u osvajanje žene koja mu se dopada.

Kada Lav voli, onda to znaju svi, jer on jedva čeka da se pohvali partnerkom koju ima pored sebe. Ne samo zbog toga da bi drugi videli njene estetske i druge kvalitete, već da bi svima pokazao koliko je srećan i zaljubljen. 
Ali naravno, i da bi stavio do znanja potencijalnim suparnicima šta je njegovo i gde je pristup zabranjen.

Ovo je vatreni znak, pa ljubomorni ispadi nisu strani, jer Lav ne toleriše zabavu sa strane, i ma koliko da je po prirodi takmičarski orijentisan, to u ljubavnim odnosima neće važiti.

On želi partnerku koja će mu biti najveća podrška i verni životni pratilac, ali koja će isto tako prihvatiti njegovu dominantnu ulogu u odnosu i činjenicu da će uvek biti jedan korak iza njega.

Žena Lav je veoma samosvesna i jaka žena, naglašenog samopouzdanja kojim zrači gde god da se pojavi.

Ona je pre svega dama, i od svog muškarca zahteva da to nikad ne sme da smetne sa uma, jer ona želi da uvek bude poštovana, voljena i tretirana na poseban način.

Žena Lav voli svim srcem, u odnosu se potpuno predaje i okreće voljenoj osobi. 

Sa obzirom na njenu stabilnost i jačinu, veoma često preuzima dominatnu ulogu, što može prouzrokovati probleme, ako sa druge strane ima osobu sličnih afiniteta kao ona.

Ona je odana i verna svom muškarcu, ali i hrabra majka koja će se uvek boriti za svoju porodicu i sreću svoje dece.

Ova žena je strastvena, intenzivnih emocija koja ostavlja bez daha, ali se vrlo lako uvlači pod kožu, jer je u suštini veoma umiljata i nežna , ali sa druge strane i veoma ranjiva.

Нема коментара:

Постави коментар