недеља, 3. мај 2015.

Pun Mesec u Škorpionu (4 i 5 maj 2015)



Pun Mesec se ovog puta ispoljava kroz 13-ti stepen znaka škorpiona, pritom aktivirajući ostatak fiksnih znakova (Bik, Vodolija i Lav).
Ovi znaci su karakteristični po svojoj nepromenljivosti, krutom stavu i težini kada se radi o menjanju nekog njihovog pravca, mišljenja ili ideje.

Na prvi pogled se može činiti kako Vodolija u ovoj grupi odskače zbog svoje nonšalantnosti i hirovitog ponašanja, medjutim kada se radi o njoj samoj i njenim ličnim ciljevima, ni najmanje ne zaostaje za gore navedenim znacima. Isterivaće svoju pravdu i svoj cilj po svaku cenu, dokle god da traje.


Sa druge strane, znak škorpiona je veoma dubok i tih. Spoljašnost može da zavara, a da vam se učini kako je izuzetno miran i nepokolebljiv. Medjutim samo on zna kroz kakvu unutrašnju borbu prolazi i šta se sve u njemu samom kuva. Škorpion kao i njegova 8 kuća su nosioci transformacije, i baš zato bi bilo logično da mu proces promene ne predstavlja velik problem. Ali ne treba zaboraviti da je ovo takodje znak potisnutih i dubokih strahova, koji kada počnu da isplivavaju na površinu, mogu itekako blokirati njegovu energiju. Fiksni kvalitet škorpiona često koči i odlaže proces promene, ali isto tako postaje i najveći saveznik ovom znaku da istraje u odluci, i donese kvalitetne životne rezove kada je to potrebno.


Pun Mesec astrološki označava rastojanje od 180 stepeni izmedju Sunca i Meseca. A s obzirom da se trenutno nalazimo u periodu znaka Bika, sa jedne strane imamo vedrinu i pozitivu (Mesec je ovde egzaltiran) a sa druge tamu i destrukciju (Mesec u padu). Šta će prevagnuti zavisi od horoskopa i individualnosti svakog pojedinca. U svakom slučaju, u naredna 2-3 dana možemo biti podložni promenama u emotivnom stanju, bilo da se radi o velikoj sreći i radosti ili crnim mislima i tugi.


Ovaj pun Mesec aktivira planetarnu konfiguraciju fiksnog T kvadrata, na čijem vrhu se nalazi Jupiter u Lavu takodje na 13 stepenu. On je glavni nosilac cele priče i onaj koji pokreće i Sunce u Biku i Mesec u Škorpionu, S obzirom da se sa obe planete vezuje preko kvadrata, preterivanja i prevelika očekivanja su sasvim moguća, kao i egoistični pogledi na stvari. Nije toliko strašno ako budemo malo više preterali u čulnim i telesnim zadovoljstvima, prejedanjima i prekomernom piću, koliko može biti opasno ako počnemo da se poigravamo sopstvenim i tudjim emocijama. U takvim trenucima je teško razlučiti koliko nekom dajemo a koliko tražimo za uzvrat. U većini slučajeva ćemo smatrati da smo dali više i da zaslužujemo bolje, i tu leži najveća zamka Meseca u Škorpionu, koji će nas odmah povući u svoju tamu i destrukciju. Rešenje ovog fiksnog T kvadrata se nalazi u tački koja je prekoputa Jupitera u Lavu, odnosno znak Vodolije.


Potrebno je da oslobodimo svaku emociju koju u sebi držimo ili potiskujemo, bila ona negativna ili pozitivna. Samo onoliko koliko drugom pružamo, toliko i dobijamo za uzvrat. Pa ako smo već nezadovoljni trenutnim emotivnim stanjem ili osećamo da nam je potrebno više, za početak treba da počnemo od sebe, da drugom pružimo onoliko koliko mislimo da smo mi zaslužili. 


Potiskivanje i prećutkivanje emotivnih potreba i želja ne vodi nikud, ali isto tako ne treba da dozvolimo da egoistično uzimamo samo za sebe. 

Svi oni što su preko puta nas su naš odraz u ogledalu. Sve što damo i bacimo u njihovom pravcu se odbija i dobija efekat bumeranga...




Нема коментара:

Постави коментар