недеља, 27. јул 2014.

Mesec u Vagi




Estetika. Ljupkost. Stil.


Lepa pojava i prijatan lik. Uvek ljubazan i sa osmehom, ma koliko da možda prolazi kroz najgore momente u životu. Iako je teško, namestiće osmeh, popraviti šminku i krenuti dalje. On sebi ne može da dozvoli da drugi vide njegovu teskobu i problem, praviće idilu i gde je nema, samo da za druge oči sve bude potaman i ulickano.

Ako ga nešto upitate o problemu kroz koji prolazi, uglavnom dobijate diplomatski odgovor u stilu ‘’može, a i ne mora biti’’, jer vaga ima dva tasa, pa zato i balansira.

Pozvaće vas na piće ili neku večeru, ali mesto mora biti prijatno, sa stilom i kulturno, jer neće on da sedi po kakvim ćumezima i barovima koji odišu memlom.
Uvek doteran i sredjen, jer estetika je nešto što je kod njega na prvom mestu. Odelo čini čoveka, jer po tome procenjuje koliko neko vodi računa o sebi. Ako je ofucan i u iznošenim pantalonama, pa gde je tu lepota? Ako ne voli sebe, kako će druge?

Možda nije finansijski toliko jak da sebi pruži sve skupocenosti, ali iz butika će uvek izaći kao sa modne piste. Neretko ove osobe imaju jak umetnički talenat, jer ovaj mesec u sebi nosi usadjen osećaj za lepo...

Uvek pravičan, pa hteo ili ne biva uvučen u razne sporove da ispravlja krive drine i zaraćene strane, jer sve mora biti u balansu i idilično. 

Odnosi su mu jako važni, ako to ne štima, izgubljen je. Pa kao i sve one domaćice koje u kuhinji kuvaju sa sredjenom frizurom i doterane, iako im je brak možda u krizi , ali kad ih muž vidi tako lepe, zaboraviće i da je krenuo da jede.
Veza ili brak moraju funkcionisati jer ovde nekad postoji problem kako biti sam, lakše je ušminkati, ali samo da traje.

Često zavise od drugih, ali ne u materijalnom smislu, jer mesec u vagi će uvek težiti da sebe dovede do savršenstva, da se profesionalno i lično usavrši, ovde je reč o zavisnosti od tudjeg mišljenja, stava i pogleda. On je u stalnoj dvojbi, ne zna da li treba ovako ili onako, potrebni su mu drugi da mu pokažu smer i najbolje rešenje.

I baš ta javnost i ti ‘'drugi'' ljudi kojima želi da se predstavi u najboljem svetlu, baš oni su mu potrebni kad zagusti, kad ne može sam jer nije siguran. A kad oluja prodje i kad se sve stiša, mesec u vagi će otići do neke galerije, do nekog lepog mesta, uživaće u svemu što njegovom oku prija...i kao da ništa nije bilo. Kupiće sebi nešto lepo da bi se osećao bolje i nastaviti dalje u istom ritmu.


 

Нема коментара:

Постави коментар