среда, 14. март 2018.

Mars u Jarcu (18.03 - 17.05.2018)

Tokom ove nedelje najznačajniji astrološki dogadjaj jeste promena znaka tranzitnog Marsa, odnosno njegov prelazak u znak Jarca, čime otpočinje višemesečan uticaj ove planete.

Zbog toga, ovu godinu možemo smatrati godinom Marsa, iz razloga što nas tokom leta očekuje njegovo retrogradno kretanje koje će obuhvatati dva znaka kojima vlada Saturn, Jarca i Vodoliju.
Period od marta pa do kraja septembra jeste period najveće aktivnosti Marsa, odnosno njegovog uticaja kako na ličnom tako i na širem nivou.
Ulaskom u znak Jarca (18.marta), Mars aktivira aspekt konjukcije sa Saturnom, koji će svoju egzaktnost dostići u prvoj nedelji aprila, ali čiji će se uticaj osetiti i duže.

Ovaj aspekt nosi kardinalnu i naglu prirodu, snagu i nepokolebljivu volju u čoveku koja ga može postaviti veoma visoko, ali koja ga isto tako može i srušiti, u zavisnosti da li se potencijal ovog aspekta koristi na pravi način.

Mars i Saturn jačaju ambiciju i zelju da se za sebe izborimo i pronadjemo svoje mesto.
Dugoročni planovi sada postaju prioritetni, planiranje budućnosti, ali i suočavanje sa nekim okolnostima koje nas sputavaju da u tome uspemo i postignemo cilj.
Takodje, ovaj aspekt pokreće finansijske i egzistencijalne teme, kada mnogi mogu shvatiti da dosadašnji način života ili rada nije doneo željeni rezultat i da je potrebno promeniti smer, ali i preuzeti odgovornost za neke prethodne neuspehe.
Samoinicijativa je naglašena, borba da se postigne zacrtano, po svaku cenu, što kasnije (tokom leta i retrogradnosti Marsa) može iskazati svoje posledice i negativnu stranu.

Medjutim, ovaj aspekt je ipak pogodan za sve karijerne i poslovne aktivnosti, jer Mars i Saturn simbolisu disciplinu i potpunu posvećenost obavezama i zadacima koje smo sebi postavili.
Može doneti uspeh i konkretnu dobit onima koji vredno rade na ostvarenju svojih planova, koji su strpljivi i u potpunom fokusu.

Posmatrajući iz psihološkog ugla, ovaj aspekt jeste slika rigidnosti i nefleksibilnosti, ali i jačanja ega, gde se gubi osećaj za druge i tudje potrebe.
Mars i Saturn u Jarcu su u veoma snažnom dostojanstvu, orijentisani na svoj cilj i željeni plan, pa u negativnoj konotaciji, njihov uticaj može biti slika gramzivosti, ali i beskrupuloznosti kada se radi o ličnim težnjama.
Prevelika orijentisanost ka ličnoj satisfakciji i zadovoljenju sopstvenih potreba može predstavljati potencijalno "žarište" u emotivnim i medjuljudskim odnosima, jer bilo koji dominantan i egoističan pristup prema drugima, u narednom periodu može dovesti do rastanaka i većih konflikata.

Uticaj tranzitnog Marsa najviše aktivira one sa podznakom i ličnim planetama u Jarcu, kao i ostalim kardinalnim znacima (Ovan, Vaga, Rak).

U zavisnosti od ličnog horoskopa, predstojeći aspekt Marsa i Saturna može ukazati na neophodnost rešavanja nekih ključnih situacija od ranije, bilo da se radi o odnosima koji više ne funkcionisu ili o poslovnim i finansijskim problemima koji dostižu kulminaciju.

U narednom periodu treba biti posvećen i predan onim stvarima u kojima prizeljkujemo odredjeno poboljšanje ili promenu, biti fokusiran na konkretnim i racionalnim planovima koji uz trud i disciplinu na kraju donose željeni rezultat.
Konfliktne situacije u medjuljudskim odnosima je nešto što je poželjno izbeći, jer sa konjukcijom Marsa i Saturna, upotrebljavanje agresivnog pristupa kao sredstva za postizanje cilja ili nametanja ličnog stava, samo može destabilizovati postojeće odnose i doneti veće probleme.

Нема коментара:

Постави коментар