четвртак, 26. мај 2016.

Mars u Škorpionu (od 27.05. do 02.08.2016)



Mars se vraća kući, svom Škorpionu.

Ne treba se zavaravati da je zbog retrogradnosti oslabljen ili izgubljen, jači je nego ikad, jer deluje iz sopstvenog znaka.

Vraća se da bi stavio tačku na neke stvari, da bi završio započeto i srušio sve ono što koči naš lični razvoj. 

Nije mu cilj da unesreći, osujeti ili povredi, već baš suprotno, želi da nas oslobodi, kako bi sa njegovim direktnim kretanjem bili spremni da u život pustimo nove ljude i dogadjaje.

Ako nekom nešto dugujete, sada je idealan momenat da to vratite. 
Ako ste se o nekog ogrešili, sada je odličan trenutak da se iskupite. Ako iz bilo kog razloga osećate grižu savesti, sada treba otvoreno da o tome govorite.

Mars u Škorpionu želi da nas vidi potpuno ogoljene i bez maske, da zaviri u našu najdublju emociju i ranjivost. Traži da budemo istinski čisti pred samim sobom, jer je to jedini način da se postigne potpuno prihvatanje svega onog što nas u budućnosti očekuje. A nakon toga, svaki nov početak biće gradjen na stabilnim temeljima.

Sve ono  što je imalo priliku da se reši i popravi (ali ipak nije) u toku boravka Saturna u znaku Škorpiona (od 2012 do kraja 2014 i tokom leta 2015), zatim u periodu direktnog kretanja Marsa od januara do marta ove godine, dobija novu šansu za razrešenje.
 Ali pre svega, Mars u Škorpionu traži da se prvo zapitamo, da li to što spašavamo uopšte vredi spasavati?

Mnogima će predstojeći period biti stresan, pogotovo onima koji nisu spremni da prihvate proces promene i koji se grčevito drže starih sistema vrednosti.
Osećaj iscrpljenosti, psihičke rastrzanosti i gubitka fokusa i volje, su samo usputne prepreke koje nam retrogradni Mars postavlja. 
Stavlja nas u situacije u kojima testira našu samokontrolu i izdržljivost, ali baš tada i pod takvim okolnostima treba da pružimo maksimum sebe i izadjemo kao pobednici.

Ovaj tranzit će najviše uticati na sve fiksne znake zadnje dekade, s obzirom da će Mars u svom kretanju doći samo do 23 stepena Škorpiona.
Najjače će delovati na Škorpione i Bikove.

Škorpionima prolazi kroz njihovo prirodno prvo polje, pa samim tim deluje tako što testira nihovu volju, unutrašnju snagu i generalno stanje organizma. Takodje utiče na njihov lični razvoj i stanje samopouzdanja. Mars ih vraća u situacije koje su za njih bile problematične i stresne, kako bi spoznali srž problema i adekvatno ga rešili. Odnosi sa drugima sada mogu biti problematičniji i podložniji radikalnim promenama.

Bikovima prolazi kroz 7 polje, a oni jako dobro pamte Saturna dok je boravio tu. Mars sada samo proverava da li su zaista nešto naučili i izvukli pouke iz tog perioda. Fokus njegovog delovanja je na medjuljudskim odnosima, brakovima i ljubavnim vezama koje sada ponovo mogu biti stavljene pod lupu i znak pitanja.

Sa druge strane, Lavovima se aktivira 4 polje porodičnih odnosa, kao i svih onih tema koje za njih predstavljaju intimu i imaju jak emotivan značaj. Mars sada može staviti akcenat na jednog od roditelja ili porodičan problem koji već dugo traje, a od Lavova se upravo očekuje da veći teret istog preuzmu na sebe.

Vodolijama ovaj Mars pokreće prirodno deseto polje, pa zato utiče na sva poslovna dešavanja i dogadjaje koji mogu promeniti dalji karijerni smer. S obzirom da je Mars retrogradan, prvenstveno će Vodolijama postaviti konkretno pitanje šta zaista žele da menjaju u svom životu. Preispitaće dosadašnja poslovna zalaganja, pa će na osnovu toga nekog nagraditi u vidu više pozicije, a nekog vratiti na početak.

Gore pomenuti znaci su najviše prozvani ovim tranzitom Marsa, medjutim svi ostali će osetiti njegovo dejstvo u većoj ili manjoj meri. Najjači je dok boravi na 29 i 28 stepenu Škorpiona kada se mogu očekivati prelomni i važni trenuci (od 27 maja do 3 juna).



Takodje svi oni koji u svom ličnom horoskopu imaju retrogradnog Marsa, naglašen znak Škorpiona ili planete od 23 do 29 stepena bilo kog fiksnog znaka mogu očekivati važne dogadjaje inicirane od strane ovog Marsa.

***

Mars u Škorpionu se može opisati tihom rekom koja breg roni. 
Ume da bude neverovatno miran i staložen, ali kad se jednom pokrene, nezaustavljiv je.

Njegova jačina se ne ogleda u fizičkoj snazi i mišićnoj masi, već u snazi njegove volje i unutrašnjeg bića.
Mars u Škorpionu je žestina i iskonska snaga, koja na prvi pogled nije vidljiva jer nije od onih koji se okolo šepure i demonstriraju silu. 
Uvek spreman za akciju i ulazak u borbu sa onim što je najteže i najbolnije, jer je svestan da je to najbolji način da pobedi sopstvene demone, odnosno da se sa njima suoči.

Problemu pristupa tako što ga čupa iz korena, jer mora sve maligno da ostrani.  Na taj način pravi plodan teren za korenite promene i transformaciju.
Tih je i nekako dalek u svojim dubinama, ali sve pomno posmatra sa svojim urodjenim detektorom za bolne tačke i strahove. 

Biti njegov neprijatelj, nije baš preporučljivo jer udara direktno u centar, bez okolišanja.
Medjutim, kada u nekog stekne poverenje i oseti iskrenu emociju, biće odan do smrti.

Ipak, za mnoge ostaje velika enigma i neko koga je bolje izbeći, ali baš oni koji se sklanjaju su prvi u redu koji će podleći njegovom šarmu i harizmi.

On uvek zna šta želi, ali isto tako zna kako to i da dobije, jer intuitivno može da nanjuši sve. Možda se baš u tome krije tajna njegove magnetične prirode.

U periodu dok se Mars kreće škorpionom preporučljivo je napraviti jedno veliko spremanje. Počistiti i baciti sve što ne valja, preseći repove prošlosti na koje nas Pluton iz Jarca već dugo opominje.

Ostaviti ih tamo gde treba da budu i prihvatiti proces promene u koje nas Mars vuče. 
Ovo je period dubinskog čišćenja nas samih, kako bi se rešili svega onog što nas koči i blokira da napredujemo i gradimo novo.



Nekad je teško pustiti nešto sa čim smo se ukorenili, ma koliko da je to možda već pokvareno i odavno trulo, ali suočavanje sa tim je jedan korak na putu da se potpuno oslobodimo i otvorimo za sve ono pozitivno što tek treba da dodje.

Нема коментара:

Постави коментар