недеља, 24. април 2016.

Retro Mars u Strelcu/Škorpionu 17.04 - 29.06.2016

Mars je promenio smer.
Ponovo juriša ka nekim starim pohodima. Želi da ispravi usputne greške u koracima i pokupi šanse koje je zbog svoje brzopletosti prevideo ili olako odbacio.

Vraća dugove ali i potražuje, ne prezajući ni od čega, jer dokle god je u Strelcu zahtevaće da se pravda zadovolji (ovako ili onako).
Zajedno sa glavnim revizorom (Saturnom) češlja svaku akciju, (pogrešnu) nameru i gest. Ne treba se zavaravati da je zbog ove retrogradnosti oslabljen ili izgubljen, itekako je brz i efikasan, pogotovo po pitanju naplate pogrešnih poteza.

Zadnje nedelje aprila imamo zanimljivu astro situaciju gde će 4 planete biti retro (Mars, Saturn, Jupiter i Merkur). Test izdržljivosti u najavi, gde će najvažniji zadatak biti kako održati fokus i samokontrolu, pogotovo u situacijama gde se svaki naš već utvrdjen/siguran postulat ruši.

Rx Mars i Saturn žele da pravda i istina izadju na videlo, Rx Jupiter u Devici da sve sistematizuje i postavi na svoje mesto. a Rx Merkur u Biku kalkuliše i ispostavlja račun.
Ovo je momenat kada nepromišljenost i sitna zavrzlama mogu skupo koštati.

Ako pogledamo malo u nazad, u januaru ove godine je Jupiter krenuo retro sa 23 stepena Device, 28-og aprila Merkur kreće retro sa 23 stepena Bika, dok će Mars krenuti direktno u julu sa 23 stepena Škorpiona. Povezanost je očigledna, pa se može očekivati da ono što je započeto sa Jupiterom dobije vetar u ledja ili pozitivnu završnicu sa direktnim Marsom na leto. Naravno, ako ga ispoštujete kako dolikuje...
Ovo se najviše odnosi na promenljive (ribe, devica, strelac) i fiksne znake (bik, lav, vodolija) zadnje dekade. Medjutim, retrogradnost Marsa nije česta pojava, pa će svaki pojedinac da je oseti na ovaj ili onaj način, u zavisnosti od natalne postavke i kuće koje tranzitira.

Krizni momenat retrogradnog kretanja Marsa dolazi sa njegovim prelaskom u predhodan znak, odnosno kada stane na 29 stepen Škorpiona (zadnji dani meseca maja). Tada se mogu očekivati značajni (prelomni) trenuci pogotovo ako je reč o nekim dugotrajnim procesima, odnosima, poslovima itd.

Retrogradni Mars ume da napravi pometnju u svakodnevici, ali za neke stvari je veoma pogodan.

Dok je u Strelcu treba ga iskoristiti za aktiviranje nekih sudskih sporova koji se dugo vuku ili ako se odluči da se napravi revizija slučaja. Isto tako je pogodan za privodjenje kraju studija koje već dugo traju ili za ponavljanje ispita. Naporan rad i učenje u predhodnom periodu sada može biti nagradjeno.

Kada predje u Škorpiona akcenat će staviti na vraćanje dugova bilo koje vrste, ali pogotovo onih vezanih za bankarski sektor. Nije preporučljivo uzimati kredite tada jer se postavlja pitanje da li će u vremenu koje sledi moći da se ispoštuju rokovi i kamate. Pametnije je bazirati se na postizanju stanja pozitivne nule, nego ulaziti u nova zaduženja.
Takodje nije preporučljivo zakazivati hirurške zahvate, osim ako nije reč o hitnosti ili onim operacijama koje treba da se ponove (u tim slučajevima Mars može biti veoma pozitivan jer će ukazati na učinjenu grešku ili žarište odakle potiče problem,a koji nije bio primećen ranije).
U svakom slučaju, treba obratiti pažnju na zdravlje, jer je mogućnost povreda, upalnih procesa i raznih infekcija veća nego obično.

U psihološkom smislu retrogradni Mars nije lagan, jer pojedinca stavlja u situacije gde se testira njegova izdržljivost i samokontrola. Osećaj gubitka fokusa, volje i fizičke energije je samo jedna od prepreka jer se baš tada očekuje da se da 100%  sebe kako bi se postigao uspeh.

Definitivno nije preporučljivo da se u trenucima psihološke rastrzanosti pribegava bilo kom vidu agresije, ma koliko se činilo da je to jedini način da se istera svoje. Vrlo brzo će se osetiti posledice takvog ponašanja.
Takodje bilo kakve nelegalne radnje u stilu ''hleba bez motike'' mnoge mogu privući jer će situacija delovati da se može proći bez posledica, ali već sa ulaskom direktnog Marsa u znak Strelca , pravda će doći po svoje.

Generalni savet je izbegavanje konfliktnih situacija, verbalnih / fizičkih duela. a pogotovo iniciranje istih, Ovo je period kada od bezazlene sitnice može nastati sukob širih razmera.

Retro Mars zahteva puno rada, zalaganja i učenja. Biće potrebno uložiti dodatan napor kako bi se problem rešio ili došlo do kompromisa. Odustajanje će biti najlakša opcija, ali ona ne vodi do rešenja, zato će samo najuporniji uspeti da završe započeto.
Medjuljudski odnosi mogu biti zategnuti jer je dovoljan jedan pogrešan potez koji vodi u konflikt, stoga je poželjno izbrojati do 10 i impulsivne reakcije svesti na minimum.

STRPLJENJE i SMIRENOST  su ključne reči za uspešno prevazilaženje ovog perioda.

...Нема коментара:

Постави коментар