понедељак, 29. децембар 2014.

Astro dešavanja u 2015 godini


Nova godina, novi životni list. Postavljamo nove ciljeve, obećanja i želje za sebe.

Obično ljudima nije baš logično zbog čega sam doček nove godine pada u period znaka jarca, jer on je nekako tmuran i težak, ne deluje slavljenički... ali ipak kad bolje razmislimo, jarac je takav znak koji je predan, uporan i dosledan. On voli da svoje obaveze na vreme reguliše, ne ostavlja ništa za sutra, pa baš zato svakog decembra jurimo i trčimo da pozavršavamo što više poslova možemo. Sumiramo dosadašnje učinke i stavljamo tačke na već obavljeno i proživljeno, kako bi u novu godinu ušli sa novim životnim planovima, bez prošlogodišnjih (ili dugogodišnjih) repova koji mogu ometati ili kočiti naše želje za narednu godinu. 

Osim toga, u periodu jarca padaju mnoge krsne slave, oba božića, nove godine...pa ma koliko ovaj znak ne delovao veseljački i slavljenički, on nam pre svega donosi čari tradicije koje se vekovima prenose, svu tu bajkovitu prazničnu idilu na koju smo navikli od malih nogu.

Takodje, priča o Deda Mrazu i deljenju poklona dobroj deci, nije tek tako neka priča... deda Mraz jeste Saturn, ostareli deka, sede guste brade koji nagradjuje dobru decu, koja su bila poslušna i vredna . Pa tako svako od nas svake godine ima svog ličnog deda Mraza koji nam nekad ispuni želje, a nekad nas zaobidje (u zavisnosti koliko smo bili poslušni). Možda ovo jeste samo dečija priča, ali u praksi i za odrasle itekako ima smisla.

2015 godina će nekom biti vanserijska, pozitivna i sjajna, dok za nekog drugog može biti godina koju bi rado što pre da zaboravi. Kako god bilo, 1 januara ćemo jedni drugima poželeti sve najbolje i uliti malu nadu da narednu godinu što lakše i lepše provedemo.

Astroloških momenata u 2015-oj će biti na pretek, a svako od nas će to na ovaj ili onaj način da doživi.

Od planetarnih dešavanja, prvi u nizu je svakako saturnov prelazak u znak strelca. Težište prebacuje na promenljive znake (strelac, blizanac, devica i ribe), ali i na vazdušne i vatrene ( vodolija, vaga, ovan, lav). Njima će biti ipak malo lakse, neće ih baš mrko gledati. Daće im nove šanse i pokazati nove smerove za bolji i kvalitetniji život. Promenljivim znacima daje takodje isto, ali ih pre svega uči i testira, što može doneti mukotrpniji i duži put do željenog cilja. Sve zavisi koliko su promenljivi znaci otvoreni za nove postulate i menjanje starih navika, odnosno koliko su spremni da svoje promenljive stavove učvrste, jer saturn neće dozvoljavati nonšalantnost i ponašanje ''kako vetar dune'', čemu su itekako skloni.

Saturn u prvoj polovini godine će se kretati do 4 stepena znaka strelca, pa svi oni koji imaju planete ili podznak od 0 do 6 stepena svih gore navedenih znakova mogu očekivati dešavanja i dogadjaje u simbolici datih planeta. To može potrajati do juna meseca, kada će saturn napraviti zaokret i vratiti se par meseci u škorpiona.
Već sam jednom pisala o tome, da kada se vraća u neki znak, ume da bude žestok, iz prostog razloga jer daje završni ispit i nagradjuje ili kaznjava (ne)ispunjene planove i zadatke. Rigorozan je kod svih onih stvari koje su započete a nisu završene, jer tada on daje epilog cele priče. Zaokružuje celinu, svidelo nam se ili ne. Fiksni znaci (škorpioni, vodolije, bikovi i lavovi) će do juna da uživaju jer im se saturn ''skinuo sa grbače'', ali ipak ne treba mnogo da se opuštaju, jer krajnje ocene dobijaju tokom leta. Svaka zasluga će biti adekvatno ocenjena i nagradjena. S toga je savet da se pozvršava i stabilizuje sve ono što je započeto krajem 2012-te godine pa do sada, da posle ne bi bio dar-mar.

Saturn će u toku svog kretanja kroz strelca da se sretne sa neptunom iz riba, i ovo je slika otvaranja očiju, rušenja iluzije i nerealnih očekivanja. Koliko verujemo u nas same, a koliko u druge? Moguća su razočarenja,  jer smo slepo u nešto verovali i odbijali da realno sagledamo stvari. Ovo se odnosi i na sve religije i na sve ono što  vidimo kao ideal. Zapitaćemo se da li je to baš tako kao što izgleda, ko je Bog i gde je kad nam je najpotrebniji. Poenta ovog aspekta jeste da svako od nas zadje malo dublje unutar sebe, da pronadje taj mir i veru koju traži, a koja je uvek u nama. Ako očekujemo dar sa neba, ustvari čekamo Godoa...ne dobijamo ništa,  jer taj ''gore'' (bio to Bog ili neko drugi drugačijeg imena) neće nam pomoći, dok prvo sami ne mrdnemo prstom po pitanju svog života.

Sledeću bitnu promenu nam donosi Jupiter, naša srećna planeta koja u toku avgusta ulazi u znak Device. Tokom svog boravka u Lavu (gde je još uvek) širio se na sve strane, raskalašno davao i šakom i kapom. U lavovskom stilu...svi bi da živimo na visokoj nozi, iako možda nemamo uopšte uslova za to...ali nema veze, daj da sad ovo kupim, platiću već nekako...skupiće se za račune na kraju meseca. I tako smo se klatili iz meseca u mesec, u medjuvremenu se i računi nagomilali, ali ipak smo sebi omogučili ono što dugo želimo, osetili smo bogatstvo makar u nekoj glupoj sitnici. Idilično deluje, sve dok se ne sretnu Jupiter u lavu i retro Saturn u škorpionu, pa ''misteriozno'' počnu da nam se izvlače pare iz novčanika, ali ovog puta na razna potraživanja, zaostale račune i dugovanja. Nije zlato sve što sija, kaže stara poslovica- slika i prilika ovog aspekta.

Koliko je Jupiter u lavu protežirao ljude na položaju i moćnike, davao im vetar u ledja, toliko će Jupiter u devici da se okrene običnom čoveku i radniku. Možda je ovo šansa za sve one koji se trude, mukotrpno rade i čekaju bolje šanse za život. Da bi dobili jupiterov blagoslov, potrebno je da uvažimo i naučimo devičanske osobine. Živeti skromno, štedeti i kalkulisati. Utonuti u radnu svakodnevicu, ma koliko sumorna bila...ali bez istinskog truda i zalaganja, od ovog jupitera nećete dobiti ništa.

Što se tiče kardinalnih znakova (ovan, jarac, rak, vaga) koji nisu mnogo pominjani u tekstu, ne zato što će im 2015-ta biti dosadna i bez bitnijih dešavanja, već zato što ove znake neke planete aktiviraju već par godina pa se iz tog razloga nisu našli prvi na listi.
Uran u ovnu će još nekoliko godina da boravi u ovom znaku. Da li su se ovnovi i vage  navikli na uranske gromove i lomove ili možda ne...ali još uvek imaju vremena. Ovan je nagao, direktan i bez pardona, a uran ga samo još više pojačava i stavlja u veću brzinu. Kardinalni znaci pršte na sve strane, iskaču iz koloseka jer je fitilj sve kraći. Uran zahteva promenu, a ovan kao i obično nema vremena da čeka...daj sve odmah i sada, pa se nekad previše zaleti pa pokvari nešto što valja, jer strpljenja je sve manje. Saturn u strelcu će uspeti malo da spusti vage i ovnove, daće im stabilnost i mudrost kako da iz problema najbolje isplivaju.

I dalje je aktuelan težak aspekt izmedju urana u ovnu i plutona u jarcu (egzaktan će biti u martu preko 13 stepena oba znaka), težak astro okršaj koji pomera tlo pod nogama svima, a pogotovo kardinalnim znacima.

Zahteva se promena dosadašnjeg stila života, pomeranje sa mrtve tačke. Da li smo spremni da prestanemo da kukamo o lošem životu? O jadu i bedi u kojoj se nalazimo decenijama? Da preduzmemo konkretne mere i korake da izadjemo iz bunara i brloga u kome smo se našli. Uranske vibracije vuku u radikalne promene, a pluton iz jarca još više podpiruje jer mu je potrebno pogodno tlo da izvrši transformaciju, ali pre toga moramo raščistimo sve što ne valja i što nas muči. Nije bitno da li je to poslovno okruženje, porodično, ljubavno...tamo gde osetimo pritisak i bunt za menjanjem pravca, treba da pratimo sebe i prepustimo se. To radimo zbog nas, našeg unutrašnjeg mira i sreće nas samih. Ovo je i slika revolucije svakog od nas, reformišemo naš život i pravimo ga ugodnijim i boljim.

Jarčevi i Rakovi i dalje trpe uticaje Plutona iz jarca...ali ovaj stari lisac se ne oglašava često, već s vremena na vreme. Njegov proces promene je veoma spor ali izuzetno korenit i dubok, on se ne bavi površinskim i trivijalnim stvarima već onim ozbiljnim i duboko sakrivenim. Deluje na najdubljim nivoima i ostavlja jak trag.

U toku godine kada se i Mars nadje u znaku ovna (kraj februara i mart), ali i raka (u toku meseca jula), direktno će se suprotstaviti i Plutonu i Uranu, tenzija će da raste. Savet kao i uvek jeste obuzdavanje, iako je kardinalnim znacima to teško, ali moraće da spuste loptu. Odnosi i emotivna pitanja će biti u igri, i koliko god da je dobro izneti svoj stav i boriti se za svoje, ipak se treba pripaziti agresivnijih izliva da ne bi povredili baš one za koje se borite i koje najviše volite...


Nove godine donose nove stvari, okolnosti i nove ljude. Svako od njih je sa razlogom ušao u naš život, kao znak pored puta koji treba da prepoznamo.

Budimo otvoreni za nova iskustva i dogadjaje, i učinimo predstojeću 2015 godinu kvalitetnijom i lepšom od predhodnih! Нема коментара:

Постави коментар