субота, 6. септембар 2014.

Venera u Devici ( od 5 do 29 septembra)




Analiza. Analiza. Analiza i tako u krug.
Ovde glava nadjačava srce, konstantno preispitivanje, razmišljanje i emotivno kalkulisanje.
Nikada nije dovoljno dobro niti količinski dovoljno dobijene ljubavi i nežnosti, jer ono što ovu veneru izjeda, jeste njena sumnjičavost.
U stanju je da satima i danima prevrće po glavi i cepidlači detaljima koji mnogima ne bi bili ni na kraj pameti. Ali ona vidi sve, neće joj ništa promaći. Itekako kritična, kako za sebe tako i za druge...

S obzirom da je Venera svaki stil i lepota, onda ovde imamo dosta sveden i skroman način oblačenja. Nije ona neko ko voli mnogo da se razgoliti i pruži ''sve na izvolte'', za nju je važno da je čista, uredna, opeglana...svaka dlaka na svom mestu jer sve što štrči njoj bode oči jer nije u skladu sa ostatkom.



Emotivno ume da bude dosta teška, jer stalno traži još i još, a često neshvatajući da je upravo ona ta koja koči, koja je u grču i ne pruža dovoljno, dok sa druge strane očekuje da se neki njeni prohtevi ispoštuju.


Da li me zaista voli? Šta je mislio kad je ono rekao? A zašto mi to nije rekao?- Hiljadu i jedno pitanje, a odgovor obično sama iskontruiše u glavi, jer treba joj materijala da sebi napravi zabavu u glavi, da ima o čemu da razmišlja. 

Dok joj pričate, upijaće svaku vašu reč, zapamtiti svaku izjavu, govor tela i gestikulaciju, jer za nju to je odličan materijal koji kasnije koristi za njenu psiho-analizu vaše ličnosti.

Nesigurna je, otuda sva ta silna pitanja i pretumbavanja po mislima. 
Ponekad se i sama zapita da li će joj se pojaviti onaj koji će uspeti da ispuni sva njena očekivanja i standarde i što je najvažnije, da joj pruži emotivnu sigurnost za kojom toliko traga. 

Strah i sumnja su stvari sa kojima stalno živi, što joj često budi bezrazložnu ljubomoru i opsesivne ispade, koje vešto kamuflira svojom uslužnošću i praktičnim sposobnostima. 
Njen muškarac je uvek sredjen i opran, kuća spremljena, a ručak nikad neće izostati jer ona sitnicama i detaljima pridobija, ali nemojte se zavaravati da ova praktična žena želi samo da služi i udovoljava, takav tretman morate zaslužiti...


U danima kada je ova Venera u tranzitu, svi ćemo se više voditi razumom a manje srcem, odličan je period za mentalne i intelektualne aktivnosti. Bilo bi dobro da se uzdržimo od prevelike kritike, traženje dlake u jajetu i slično. 

Oko 10 septembra Venera će ući u aspekt sa Neptunom iz znaka Riba, što bi moglo pomalo da je uzdrma jer Neptun je madjioničar i jako zavodljiv, umeće da je obori s nogu, a vrlo lako da joj stavi i ružičaste naočare, pa otrežnjenje koje će nakon toga uslediti neće baš biti mnogo slatko. Moguća su neka nerealna očekivanja i nadanja, pravljenje planova koji baš nisu na stabilnim temeljima i koji se vrlo lako mogu izjaloviti. 

Nakon ovog aspekta,  Venera će doći u susret Plutonu iz znaka Jarca, što joj može probuditi neke stare emocije i strastvene momente, a što vrlo lako može dati novu stabilnost i trajanje, jer će Venera i Saturn biti u lepom kontaktu. 
Svi odnosi će dobiti na zdravoj stabilnosti sa tendencijom da se ostvari nešto dublje što takodje ima mogućnost da opstane u vremenu.
 



Нема коментара:

Постави коментар